Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 40

• 63 441
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Преди години ползвах тази, но беше в друга опаковка.Много сполучливо заглаждаше пори и фини линии.Не знам дали е същата като качество, но може да я погледнеш в Дъглас.

# 361
И аз съм със суха кожа и пори- според дерматолога ми заради любовта ми към слънцето като млада и глупава.
Със суха кожа и пори е тегаво- доста от продуктите за целта са разработени И да матират- изглеждам като стафида с тях. Та при мен е цялостен подход- озаряваща база, ФДТ, който да маскира порите и той по-скоро да е дълготраен и матиращ и пудра на стратегическите пещери, като номерът е и количеството да не е огромно, защото с грим често положението става по-зле.
Най-благосклонни към пори за мен са MUFE velvet skin (пресована пудра-ФДТ, спокойно, екстра е за суха кожа), Dermablend (не 3D, а другият, но с тези цветове- чист късмет ако нещо Ви пасне), ДУ- до някъде не е манна, Dior Forever- матовият, Lancome teint idole- само в комбинация с озаряваща база и малко ByTerry пудра. От пудрите- Nars имат жестока за целта, но я няма в България, ще я снимам като се върна в къщи в неделя, един куп минерални- Annabelle minerals например, които не изсушават, Laura Gelller balance and brighten (balance and glow е чист хайлайтър, внимавайте с имената), By Terry и призмата на Живанши.

# 362
Аз много харесвам матиращата база на Фенти и последното ми откритие е матиращата на Milk в черна опаковка. Blush
Ще ги погледна сега, благодаря много за предложенията, но аз търся по-скоро за “заличаване” на самите пори,  не за матиране на кожата.

Тамара, Ния, благодаря много за изчерпателните отговори. Дано мога на място да тествам на Clarins базата, иначе от предложените ФДТ, на 50% съвпадат с моите, но явно ще трябва и пудра отгоре, а аз не го правя. Ще взема да си взема някоя от тях, както и на МУФЕ ще пробвам фдт. И с това ми се запълни графика със задачки за днес и утре, като знам колко време отнема пробата в мола на даден продукт😀. Златни сте, момичета!❤❤❤
Ще очаквам снимка на въпросната вълшебна пудра:))!❤

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 10:46 от Nil’s mom

# 363
Може ли мнение за Huda Beauty и born this way на too faced?

# 364
Имала съм и двата фдт-а, този на Too Faced определено ми пасна по-добре ( аз съм с комбинирана кожа ), на Худа е за мазна кожа и не се разбрахме. Ако търсите покривност, без утежняване- двата на KVD-Good apple serum fdt и Good Apple Balm.

# 365
на мен ми се видя малко мазен ,за вечер ми допадна много ,но скоро тествах през деня и не седеше добре.

# 366
Clarins Skin Illusion колко е покривен? По сайтовете пише, че е с light coverage. А и ако съдя по други серуми, които съм имала, няма да ми свърши работа, особено за bad skin days. В кой магазин мога физически да ида да го пробвам?

# 367
  • Бургас/Пз
Clarins Skin Illusion колко е покривен? По сайтовете пише, че е с light coverage. А и ако съдя по други серуми, които съм имала, няма да ми свърши работа, особено за bad skin days. В кой магазин мога физически да ида да го пробвам?
Според мен си има прилично покритие и може да се наслагва. Стои много естествено. Аз основно петна крия и се справя добре. В Дъглас имат доста цветове .

# 368
Не е супер покривен, но не е и тип серум.

# 369
Мерси Simple Smile ще се наканя някой уикенд да ида до Дъглас и ще го видя.

# 370
  • софия
Имала съм и двата фдт-а, този на Too Faced определено ми пасна по-добре ( аз съм с комбинирана кожа ), на Худа е за мазна кожа и не се разбрахме. Ако търсите покривност, без утежняване- двата на KVD-Good apple serum fdt и Good Apple Balm.
Търсим, Blush, но кой   от тях е подходящ за суха(не много, но все пак), зряла кожа?

# 371
Майка ми е със зряла кожа, умерено суха и се разбира перфектно с Too Faced и KVD, без да се събира, изчезва или оксидира. Blush

# 372
Моята смесена към мазна кожа никога не се разбра с кой да е ФДТ на KVD.

За пори търсете бази за грим на силиконова основа - те "пълнят" порите, създават гладка основа върху която ляга ФДТ-то. Разбира се, Ния е права, че определени пудри също замазват по-добре от други. Ния, за коя пудра на Нарс говориш - за рефлективната? Аз не се разбрах с нея - нито с пресованата, нито с насипната се залюбих, но те имаха една друга, спряна, чудесна за пори, която май обновиха и замениха с ето тази:

PS Търсете думата "blurring" в имената на базите и пудрите.
PS Порите много обичат алгинатни маски! Да знаете Wink

PS А, като заговорихме за бази от векове искам да ви питам за "златната" база на Герлен - имам я, седи си така неразпечатана и девствена (разбира се, аз вярна на себе си имам отворени други 3-4) и щях да ви искам съвет дали си струва да я запазя и ползвам? Като цяло нямам сериозен опит с тяхната цветна козметика.
Скрит текст:

^^^ с такава консистенция и злато съм ползвала бяла корейска козметика.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 16:09 от Agent Provocateur

# 373
  • софия
Майка ми е със зряла кожа, умерено суха и се разбира перфектно с Too Faced и KVD, без да се събира, изчезва или оксидира. Blush
Благодаря!
За това и питам за KVD,защото и аз съм доволна от Too faced, ама свърши вече. Досега карах на  корейски къшъни, които са ми любими и незаменими с тяхната висока защита.
Ще мина да пробвам цветове.

# 374
Топ Faced ми беше Ок на сухата кожа, а нищо на KVD за кожа не ми застана никога.
Агент, не говоря за рефлектиращата, а баш за спряната и сменена с тази пудра, но никъде не я намирам вече- кел файда да я снимам.
Златната база я върни, продай или прибери далееееееч от хубавата си кожа. И аз повярвах на хайп-а- е, нищо не прави, освен леко да направи кожата по-лепкава 😁. Нито озарява, нито стяга, нито нищо. Абе мани я.
С липсата на опит с декоративната козметика на Герлен си направила добро спестяване. Имах доста неща- те имаха жестока пудра за пори, обаче всичко, всичко друго не ми е достатъчно добро- включая метеоритите. Имах сенки, спирали, ружове, всички ФДТни, разбира се. Чудна визия, разкошен аромат. Подобен маркетинг като Шанел, но Шанел работят, тези за мен- не.

Общи условия

Активация на акаунт