Отговори
# 135
Ами нямаше как, понеже са от една и съща болница моята АГ, при която ходя на частно и тази по каса, и тя още в мига, в който ми отвори досието видя, че следя при друга..

# 136
РРРРРР, абсолютно не е вярно ,че е само ПКК и урина . Моята АГ от ЖК ми пусна направление за глюкоза , креатини  , урея , чернодробни ензими ,за токсоплазмоза , кръвна група , хив ,хепатит Б,Ц  , вагинален секрет и секрет от шийката . Може и още да е имало . Посъветва ме да си пусна и отделно други ,за които не може да ми даде направление . Така че се преориентирай,  виж мнения от познати и се премести.  Покрай бременността имаме толкова разходи и всяка възможност за спестяване на някой лев си е щастие .🤗

# 137
  • София
Благодаря ви, момичета. Изпих един Магнерот и един папаверин и днес ще съм в хоризонтално положение. По хубаво стечение на обстоятелствата съм отпуска днес, та ще я прекарам в сериали и филмчета.
Иначе мисля, че сама съм си виновна. Цяла вечер и нощ си мисля глупости и се ядосвам, покрай пустото моминско парти, на което трябва да отида. Вече съжалявам, че изобщо приех..

Поне 2х2 магнерот да се натрупа. Ти сега не мисли моминското, ако не ти се ходи ще откажеш, голяма работа. Този АГ по ЗК изражда ли?

Tsvetkova17 Бивам за сега, събирам днес 24 часова урина и е едно такова хаха, как да опиша, разнасям си урината по хладилника ... че трябва да се изследва 24 часова за да се види дали губя белтък

# 138
Маце, да изражда в Шейново (което е още едно мое притеснение сякаш). Иначе е страхотен АГ, страшно мил, пусна ми какви ли не изследвания по каса, един лев не съм дала до сега. Отидох на фетална при негова препоръка, която също беше добра, но отсече как не трябва да съм на НМХ. След консултация с Хематолог дори минах на 0.6..не просто не го спрях. Когато казах на АГ, не ми допадна реакцията му, все едно съм тровела бебето с този НМХ.

PPPP, в интерес на истината има доста изследвания по каса, който можеш да си ползваш. Само проблема е дали можеш да смениш лекаря, като вече си била при тази АГ.

# 139
Маце ,аз защо останах с грешното впечатление ,че нещата при теб се решиха . А ,явно има продължение . Проблемът от камъчетата ли е или се съмнявате и за нещо друго ? Силно се надявам всичко да е наред скоро и да си отдъхнеш малко . 🤗

# 140
РРРРР  в този електронен свят в който живеем нямаше как значи да не разбира.. потърси в друга болница за да не се цупят

# 141
  • София
Валерита Виж като изключим случая в Шейново с разменените бебета, имам много приятелки раждали там и са си много доволни, от държавните АГта са едни от най-добрите. За НМХ, аз смятам че всеки трябва да си носи отговорност за специалността си, и на един АГ не му  влиза в работата НМХ, и моята беше готова да хули НМХ ама и отидох с амбулаторен лист назначен от Хематолог и каза ок, щом е казал. Но добър лекар по ЗК трудно се намира, то и частен трудно се намира добър.

Sezariya хич не са, щото имам белтък в урината и тази нефроложка иска в МД да ме вкарва, според нея ще съм с прееклампсия, докато навсякъде пише че положителен белтък има и при камъчета и инфекции в бъбреците... Та за това сряда отивам на второ мнение и ще пускам 24 часовата урина.

# 142
Валерита, Кирилова е. При Колева пък можело да се запишеш по каса, само ако раждаш при нея Grinning

Освен ПКК и урина, ми даде направление и за кръвна група и глюкоза. За сифилис, спин, хепаптити не ми пусна, понеже аз си ги бях изследвала още преди да забременея. За токсоплазмоза и чернодробни ензмими изобщо не ми предложи, но аз си ги бях пуснала още в началото.
Абе, живи и здрави, дано само всичко да е наред, а май все пак ако много ми се занимава, мога веднъж да сменя АГ по каса по бреме на цялата бременност (но сигурно с ново направление, нямам идея).
За тези, които се колебаят за втори лекар на частно, ако не е в същата болница, според мен може много успешно да се укрие, че ходите и при друг Grinning

# 143
Маце, а тези камъни ако ги има нефрото не ги ли видя на УЗ?

# 144
Маце, абсолютно съгласна съм. В крайна сметка може просто да не споменавам повече НМХ и се правим, че не го слагаме и толкова.. на 28.07 съм на Фетална и мисля да премълча факта, защото в спорове хич не ми се изпада.
Говорейки за НМХ, вече с Клексана нямам никакви алергични реакции, обаче така ме боли от течността, че обмислям връщане към Фракси.
Стискам палци в сряда за прегледа! Можеш да инвестираш в тест лентички за следене на белтъка в домашни условия в урината. Аз ще почакам да напреднат седмиците и аз ще си взема.

PPPP, изчаткаха всичките.. Ако размислиш за смяна на лекаря, препоръчвам ти с две ръце др. Поптодоров, преглежда в Салвебис и Студентска поликлиника.

# 145
  • София
Маце, а тези камъни ако ги има нефрото не ги ли видя на УЗ?

Микро камъче било, нея обаче това не я вълнуваше а прееклампсията... за която съм с нисък риск, нямам никакви показатели и в предишната  бременност не съм имала

Валерита вярно ли има такива лентички? я дай линк. Ти па, как ще се връщаш на фракси, продължавай си с клексана. Фраксито калцифицира и плацентата, та клексана е по-пречистения вариант.

# 146
Реално са май същите, като тези които ползват по лабораториите.
https://remedium.bg/acro-test-lenti-za-urina-kombinirani-za-10-p … 00-broya-151442/p
Тези съм харесала, имат си доста показатели.

# 147
  • София
Аз подобни си бях взела за уринарни инфекции от Филипините, много са удобни, ще си взема

# 148
Маце, доколкото знам, белтък в урината е само един от показателите за прееклампсия, те са комплекс от такива, така че това изолирано не мисля, че непременно сочи към прееклампсия. И да, по време на уроинфекции, може да има белтък в урината.

# 149
  • София
Маце, как така прееклампсия толкова рано? Не трябва ли освен белтък в урината, да обединява условия като отоци и високо кръвно? И изобщо възможно ли е да се развие преди 20-та седмица? Плашещо ми стана...дано да е грешка. Иди ако трябва в болницата да те наблюдават, че не е шега работа. Пожелавам ти скоро да се оправят нещата!
Валерита, не си заслужава да се хвърляш в такива емоции за едно моминско парти. Кажи си, че на първо място сега е детето и всичко минава след него. Ако твоите приятели не го разбират, техен си проблем. Ти и бебето сега сте най-важните и твоето спокойствие, за да може всичко да е наред.
РРРРРР, лоша работа. Недопустимо поведение на лекар, но явно не понасят да се следиш на две места. И аз правя така, но в две различни болници - Щерев и МД по каса и на лекаря от втората не обяснявам, че редовно се следя на частно. Иначе той самият ми препоръча феталната да си я направя в частна болница и спокойно му занесох резултатите оттам да ги изкоментира и той. Говори ми вече за секцио все едно априори ще раждам при него и аз се правя на две и половина. Важното е да си върши работата. Изследвания кръвни и урина ми предписа вече веднъж, каза че по каса имам право на три пъти. Някои на доплатих като TSH, чернодробните ензими и милроалбумина.
За фотоепилация и IPL процедури за лице категорично забраняват по време на бременнност. Най-вече заради хиперпигментации, но не само.

Общи условия

Активация на акаунт