Отговори
# 180
Попринцип работя 2 на 2 и понякога се пада събота или неделя , но сега платения отпуск ми го сметнаха от понеделник до петък, а събота и неделя почивни дни , така че предполагам няма да е проблем да си е от понеделник, ако пък не ще ги прежаля 2 дни ...

# 181
M a r i a аз бях 2 на 2 и си ми искаха за болничните и съб и неделя, но както ти каза за 2 дни ще ги прежалиш, въпроса е да не се правят на интересни шефовете

# 182
Моят болничен е до 30.06. В понеделник ще ходя да ми издават нов ,който ще е от 01.07. И ще е продължение на стария ми . По принцип могат да издават със задна дата ,ако имат желание .

# 183
Говорейки за болнични. Като изтече удължения с ЛКК болничен, как се ползва следващия? Нов болничен от АГ, който после да удължа като първия път, или просто ново удължаване на стария болничен?

# 184
  • Бургас
Моят болничен е до 30.06. В понеделник ще ходя да ми издават нов ,който ще е от 01.07. И ще е продължение на стария ми . По принцип могат да издават със задна дата ,ако имат желание .
Това е продължение, затова може, но Мария говори за първоначален болничен, а той няма как да е със задна дата.

Говорейки за болнични. Като изтече удължения с ЛКК болничен, как се ползва следващия? Нов болничен от АГ, който после да удължа като първия път, или просто ново удължаване на стария болничен?
Като ти свършат тези 30 дни от лкк отиваш на първия ден за продължение от нови 30 дни от лкк

# 185
Ох, май само аз още си пия фолиевата - сутрин по навик. И не пия пренатални витамини. Май трябва да питам АГ, че тя нищо не ми е казвала или предлагала.

# 186
  • София, България
Аз също пия фолиева киселина все още. Миналия път си я имаше във витамините, които пиех до края. А сега на 4ти ще питам дали да я продължавам.

# 187
На мен ми казаха в болницата да пия ФК до 12 гс. Но и при мен я има във витамините които пия.

# 188
Ох, май само аз още си пия фолиевата - сутрин по навик. И не пия пренатални витамини. Май трябва да питам АГ, че тя нищо не ми е казвала или предлагала.
Не си само ти. Blush Аз днес съм в 16 г.с. и освен Фолиева киселина и Аспирин Акард нищо друго не пия. На ЖК, която беше на 13.06. ми казаха, че все още няма да включваме витамини. Следващият преглед е на 14.07. и ще видим дали ще ми изпишат. За първия триместър знам, че не се пият, защото и друг път съм била бременна и не са ми изписвали (двама други доктори), но предполагам, че във втория вече се включват по някое време. Сама не смея да си назначавам нищо.

# 189
Аз знам, че има жени, които пият пренатални витамини още от периода на подготовка за забременяване, но аз ги спрях когато ми се гадеше и не съм ги започвала. Пия си само фолиева и Вит В12 и вит Д. Фолиевата може да се пие до края.

# 190
Аз моите пренатални ги пия още от 6 седмица, след първия преглед още ми ги изписа аг.
Благодаря момичета за разяснението за болничния. Дано да няма проблем за тези 2 дни , а пък ако има здраве да е.
Днес ми е супер нервен ден, отдавна не съм се чувствала така. Детето ме ядоса , мъжът ми ме ядоса и сега съм кълбо от нерви, вече дори най-малкото и безсмислено нещо може да ме докара до сълзи , даже в парка одеве ми се насълзиха очите пак като ме ядоса малкия.

# 191
На мен ми казаха фолиевата да  приемам до 24 г.с. От преди бременността съм на фолиева, вит. Д и аспирин протект. За пренатални още не съм питала АГ.
Като гледам колко много видове са ще трябва бая да търся такива с метилирани форми

# 192
  • София, България
Удрят тези хормони много гадно. Вчера ако всичко ти е било ок, днес си на 180 градуса. И аз имам такива дни, в които всичко ме изнервя, а напоследък пък с това стоене предимно вкъщи направо ми е супер депресирано. Е така накрая на деня нямам желание за абсолютно нищо. Все още не съм имам изблици на рев обаче. Държа положението.

# 193
  • София
Аз пренатални пих още преди забременяване и не съм ги спирала (с консултация ит лекар). Пренаталните на Джеймисън са много изчистени и на базата на естествени витамини. Никога не ми се е гадело от тях. Смятам, че са балансирано количество от всичко, което трябва по малко.

# 194
И аз пия пренатални метилирани още преди забременяване,заедно с омега 3 и др. В дневната доза на пренаталните фолиевата е 800 мг. и си се пият до края на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт