ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 737
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
И аз се чудя, защо госпожата им е казала, че може да не изчетат целите произведения, а да четат от христоматията. Ако някой я има, а също и учебника по литература, може ли да ги разгледа и сравни. Още не съм купила.

Редактирам се. Разгледах Литературата на Бг учебник. Там няма части от произведенията, само анализи. Ще купувам Христоматия.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 09:47 от krasi78

# 301
Нищо няма да купувам.
За големия бях купила христоматия за 8и клас. А, познайте дали някой от двамата въобще я отвори тази христоматия. Така си стои чисто новичка. Наборът твърдеше, че произведенията ги имало и в учебника. Не съм го отваряла и не знам така ли е. Нищо обаче не купувам повече щом няма да се ползва.

# 302
Стон, точно така, даваш едни пари за нещо, с идеята да се ползва, а после даже не са разбрали, че го има.

Краси, целият ли го разгледа добре. По принцип в учебника има само това, което ще се учи. Аз поне до сега, не съм видяла в нито един учебник да има цели произведения, ако това си имала предвид. То няма и как да стане де. Там са отделни части върху които ще учат. А и предвид обема на някои от тях, надали ще се съгласят даже да погледнат корицата.

Моята примерно, ако види в учебника колко е дълго туй за Онегин, ще поиска сама да си направи харакири, какво остава за цялата серия.
А и смятам, че ваканцията не е само за висене над бумагите, най - вече за мързеливи деца като мойто.
Хубаво е да се чете, но ако изявява желание, насила единствено да намрази четенето още повече.

# 303
Тони, целия го разгледах. В 8 клас ги имаше, но сега не. Ако има някой на Бг учебник да погледне. Да не се окаже, че освен, че съм с къса памет  и недовиждам.

За части гледам. Има някакви миниатюрни откъси. Нищо общо с миналогодишния учебник. 😃

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 14:08 от krasi78

# 304
Аз нямам на бг учебник, но пък имам на Просвета, и е 195 стр., на мен хич не ми се видяха къси.
Предполагам нямат голяма разлика, освен в размера на учебниците може би.

# 305
И аз за сега няма да купувам христоматия,ще чете непосредствено преди часовете,ако не ме изненада през лятото.Има неща и в Читанка,и в Рулит-само желание да има!
Вчера и днес е пред комп. и хладилника,нервничи и подвиква,скучае,обмислям малко от капките на Бах да му предложа🙁

# 306
  • София
РуЛит си заслужава да се види.
Ама не за да ми търсиш литература от миналия век (20-ти) или преди това.
Освен това не ти е работа да търсиш нещо, което не са ти поискали. А ако ти поискат нещо, търсиш и не питаш защо.

# 307
Накарах наборчето да направи един входящ тест в Аво онлайн. Доста добър резултат изкара, въпреки че пропусна последните 2-3 задачи с доста текст за четене. Не можел да чете толкова много от монитора. Вярно, хвърлих и аз един поглед, тегаво е. И мен ме заболява главата, ако трябва да чета продължително време от монитор.

# 308
  • София
Стон, ще го записваш ли на курсове? И щерката прави тест за ниво, защото две години изобщо не беше пипвала английски (не че преди това беше някаква стихия -яко я мързеше). Учудващо за мен е между В1плюс (при тях така се означава) и В2. Наесен ще има някакво събеседване и ще определят окончателно курса/нивото. Голям късмет, че предпочита да чете в оригинал всичките любовни романчета на Колин Хувър и Сие и от там черпи знания😂.
Иначе замина на лагера в Австрия. Дели стая с още 6 девойки. Като в “небрано лозе” е. Имала една неприятна съквартирантка, която започнала да я тормози и да й се подиграва от първата вечер и нашата се е поспльокала как ще издържи 20 дни. Постоянно давам инструктаж да не й се дава, да я игнорира..Но й е доста трудно да се разправя на АЕ или НЕ.😉 Посъветвах я да се оплаче където трябва. Надявам се да не реши да я опердаши в един момент, че лагерът ще приключи преждевременно.😂

# 309
Не мисля засега. Специално за Аво и подобни трябва да е онлайн, защото не сме в София. Големият ходи присъствено към Английския клуб от няколко месеца. Уж се готви за С1 за сертификат, но не виждам да се е преучил. Ще оставя набора още две години да диша свободно. Предпочитам да си ходи на тренировки. Английският ще му е и профил в 11 и 12 клас. Наесен ще започне и немски. Той няма да е профил, ще си остане докрай само с редовните часове. Засега не планирам университет в чужбина, така че няма и какво да бързам за сертификат за английския. Така или иначе този език го ползват постоянно всекидневно. Просто ми беше интересно да видя какво ниво ще му определи входящият тест. Не е зле. Той никога не е ходил на уроци по английски. Каквото е научил в училище досега плюс компютри, филми, игри. Ще го тествам така периодично. Всъщност тази година в училище доста дръпнаха. Много есета и съчинения писаха. Единствено дето така и не успява да научава отделните думи. За наш късмет в девети клас май вече няма да има от тези ужасни контролни на думи.
На мен ми е любопитно да видя какво е нивото на голямото магаре, но той е тежка гемия и е трудно да го накарам да направи тест.

# 310
Скиорче, хич да не и се дава на тая шматка, ако не успее с думи, да пуска шамарената фабрика в действие и хич да не и дреме. На таз да и скрои номер като заспи. На сутринта като стане, да се чуди откъде и е дошло.
Дано това да отшуми, и да си изкара приятно до края на лагера.

# 311
Малииии, Тони, какво акъли даваш!!! Ама не разбрах, като заспи ли да я ошамари или нещо друго имаше наум?
Я се почерпете всички тук, дето сме се събрали в лятната вечер, мир да има:

# 312
Анра, ако не мое да я ошамари преди да е заспала, то като заспи да и скрои номер. Но и това е идея, да я ошамари докато спи, па оназ да си мисли, че има земетресение.

Оооо, благодарско за шоколадчето с ядки и ягодките. Ако има повод, честито, ако няма, пак честито. Все пак вече е ваканция, но да си полафим малко. Да не замре темата до септември.

Помни ли някой едно време на лагерите ( почивките ), какви номера се въртяха, за забавление. То не бяха мамби ( докато спиш и някои да обърнат спящия с дюшека ), мазане на паста за зъби, по лицето, по бравите или пък по някоя вещ. И куп други такива.

# 313
  • София
Скиорче, горкото дете, много тъжно ми стана. Дано вземат мерки ръководителите! Да я псува на български, и без това на немски обиди много няма. (Шегичка)

Тони, това с мамбите и пастата беше ужасно, все ме беше страх да не ми го направят.
Но такава отворка си го заслужава!

# 314
Дени, нали. Със сигурност ще и дойде добре. Но пък нашето момиче, спокойно може да и тегли и няколко нашенски по каруцарски. Нашият език е доста цветущ, има доста избор в това отношение.
Таз да попадне на мен, тъй ша я затормозя и обиждам, ще има в чудо да се види, и миша дупка да търси, нема да намери за да се скрие.

Аз мисля, че малкото голямо скирче ще я сложи на място. Ще я потърпи малко, па като и кипне канчеееетооо, оле мале. То тогава да не си пред нея. Съдя по себе си де. От тая нейната зодия е гадна. С поглед може да те убие.
Та като го казах, Скиорче, я кажи на наборката тъй - погледни я накриво, кажи нещо на ум, което да и се случи. Те тогава да види тя.

Като ученичка, няма да забравя, как единия път сме на практика в един завод. Отишли сме рано - рано, чакаме на топло в стаята за почивка, да дойдат работниците. Имаше един Иван, не беше нещо уау, но и за изхвърляне не беше, средна убост. Почнаха да идват работниците, ние сме се посъбрали, стоим до печката на топло. В един момент, от нищото тоз Иван, какво му прищрака, и ми вика - ти защо ме гледаш на криво. Аз опулила очи, го питам - а ти защо си мислиш, че те гледам на криво. Той нещо смотолеви, а аз му казах, че ако само един път, го погледна на криво, нищо добро няма да му се случи. От дума на дума, решил да се обзалага с мен. Човека си мисли, че си правя майтап. Обзаложихме се, погледах си го аз едно хубавичко накриво, а той си мисли, че просто го зяпам. Свършихме практиката за деня и си тръгнахме, аз нетърпелива, да дойде следващата седмица, за да разбера как са минали дните му. Настъпва денят хикс, аз росна, росна, там, седя и чакам. Идва един от работниците, и ми вика - Иван ти е бесен, внимавай. Аз го питам защо, а той - ми, миналата седмица, нали тъй и тъй, тъй и тъй, аз - даааа, ииии, а той продължава - ми скарал се с гаджето, после пък еди какво си се случило, след това пък това и това. Викам му - ми хубаво, и аз каква вина имам, той си го поиска. Пристига Иванчо след около 5 мин. след снасянето на инфото. Влиза и още от вратата почна - тиии, как можа, защо го направи, а аз - обзаложихме ли се, предупредих ли те, казах ти да не се захващаш с мен. Горкичкият, почти цялата седмица му вървяла зле, все нещо лошо му се случвало. Така поне си разбра урока, че докато съм на практика там, трябва да внимава  какво ще изтърси. За сметка на това пък, останалите го пукнаха от бъзици с тая история. Оставих му спомен за цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт