Бръмбарите в главите ни

• 93 863
  • 1 363
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Далечният изток
Ако става въпрос за тази

# 1 021
Да, това имах предвид.

# 1 022
Оле мале. Явно съм много назад в модата.

# 1 023
За мен не е бръмбар, но ми е интересно дали има и други хора, освен мен, които ползват магданоза като основна съставка в салатите. Мога да сложа цяла връзка магданоз, нарязана на ситно, обожавам мириса му. Не признавам никакви чопъри и роботи, храната трябва да е нарязана и приготвена с ръце, за да е вкусна и да изглежда красиво. Чопърът, освен да ти направи продуктите на дроб сарма, за друго не го бива.

От време на време ме обзема страх, че блендерът ще ми гръмне в лицето. 🫢😄 Явно си го нося от детството, когато тръбите почваха да се тресат, докато се къпя, и си мислех, че бойлерът ще гръмне. 😂

Между другото, ако сте чували, че може да се предозираш с вит. А от консумация на прекалено много моркови и да пожълтееш, от личен опит твърдя, че е вярно.✌️Преди години обожавах да си правя огромна витаминозна салата с различни видове зеле, целина и моркови. На 1 порция слагах 2 настъргани моркова. Е, явно доста бях прекалила с яденето им - около устата ми се появи бледожълто оцветяване, както и петна в същия цвят в горната част на тялото. Всичко беше станало за ден. Обяснено по най-лаишкия начин, всеки знае колко са полезни морковите за детоксикация на тялото, черният дроб не смогва и кожата като отделителен орган изземва работата от черния дроб - та така "пожълтява" човек.. Спрях да ям моркови и всичко се нормализира за 2-3 дни. 🙂
Така че консумирайте с мярка както алкохола, така и морковите.. 😇  Морковелите правят кожата много красива, но със здравето шега не бива!

# 1 024
Магданоз с малко булгур и подправки Кисир салата.

# 1 025
  • Далечният изток
Или Табуле + домати. В арабските салати има много магданоз.

# 1 026
  • София
Аз съм от хората, които не обичат магданоз. И още сума ти други плодове и зеленчуци. Купувам 10 неща на кръст, все едно и също.

# 1 027
Аз докато растях се мръщех на всякакви зелени подправки, едно че бях злоядо хлапе, друго че явно под влияние на баща ми. Той мрази особено много магданоз и до ден днешен, а знаете децата как гледат от големите... На 20тина години бях като установих че не е никак лошо нещо магданозът, та от тогава насам си наваксвам и за годините през които му се дърпах Joy
Виж пресен босилек не пипвам и с пръчка - като дете все ми даваха някакъв сироп за кашлица с босилек и се отвратих за два живота напред.

# 1 028
Магданоз слагам на всичко.

# 1 029
  • София
А пък босилек обичам, късам от растението и ям.

# 1 030
Повечето хора го харесват, аз боледувах често като дете и този аромат го свързвам най-напред с гадния сироп за кашлица. Сушен мога да се прежаля в определени ястия и да не е много, но пресен... На вас го оставям Grinning Само да мина от близо край растение и ме дразни ароматът, примерно както много хора си гледат в саксия.

# 1 031
Много обичам вкуса и мириза на магданоз. Слагам прекалено много магданоз навсякъде от салати до готвени ястия.

# 1 032
примерно както много хора си гледат в саксия.
Аз си отглеждам 3 вида + джоджен, магданоз, розмарин и чубрица.

# 1 033
И аз доста саксии с подправки съм изгледала, но не точно босилек. А на гости където има такава саксия, я заобикалям по възможност от разстояние, че ако пък без да искам се и опра в листата при минаване от близо, има да се мръщя после на всички... Grinning
Иначе за който го харесва е супер да си го отглежда и да си има свеж под ръка. Аз сума години така с магданоза - не саксии ами направо по 2-3 сандъчета и паса ли паса от тях Grinning

# 1 034
Не познавах вкуса на магданоза в детството си заради бръмбара на татко Heart
Когато бил млад и се прибирал нощем, минавал през градината, откъсвал шепа магданоз и дъвчел, за да не се усети миризмата на цигари. Една вечер обаче в шепата магданоз имало и един гол охлюв...

Общи условия

Активация на акаунт