Нашите цветя - обща тема 21

• 44 751
  • 758
  •   2
Отговори
# 555
  • София/Варна
Малко снимки от мен

Тези последните бегонии дори ги бях забравила.
Как се казва жълтото от първата снимка?

# 556
Мисля, че е димитровче. Миналата година е купувано, презимувало и сега цъфна

# 557
Не ли хризантема?
Различни видове Исусов венец ли има? Всичките, които показвате вие все са нисички и с много листа.
Беки от една от темите тук, ми подари преди 2 май и моето тръгна високо и почти няма листа и не цъфти.

# 558
Хризантема и димитровче са едно и също нещо. За Исусовия венец и аз го чакам да порасне, но до този момент ( 6+ месеца) си е като топка.

# 559
А мерси вече ще знам.
Моя началото на тази година или преди пролетта (не помня кога точно) беше нападнат от акари и всички листа му паднаха, от тогава е такава гола пръчка само. Поне го спасих От скоро пак е с толкова много листа и повече цветове. Около 40 см е и ме страх да не се счупи. Ако го отрежа, какво ще стане🤔?

# 560
Ако го отрежеш го боцни и ще си имаш 2 венеца. Този се оказа от дългите, които се завиват на венец ако имаш на какво, но моят е на светло и има много листа и цъфти постоянно. Според мен на твоя му е тъмно където си го сложила. Иначе и аз боря белокрилки вече цяла година, напаст голяма, но не се отказвам Sweat Smile

# 561
  • София
Купих си ерика с мисълта, че ще и се радвам докато падне сняг.Обаче за близо месец от това

Стана това. Много ме е яд.

И да имам нещо цветно пред прозореца купих теменужки. Да видим те колко ще издържат.

# 562
Беки, благодаря отново за него! На прозорец стои, а лятото е вън има достатъчно светлина според мен. Рядко го поливам, че нали не обичат вода. И с тор за цъфтящи съм поливала, но от тия акари се развали и си остана само на бодлива пръчка.
Какво пръскаш срещу белокрилки? И моите хризантеми май завъждат белокрилки ☹️
Преди нападението .
Малко ме е страх да го отрежа да не го убия. Сигурно ще видя да му взема някаква подпора.

# 563
Редувам възрак и моспилан, но ми препоръчаха да взема това

Още не съм го пробвала.
Ефект видях чак когато започнах да обръщам листата едно по едно и да ги пръскам отдолу. Сега виждам по една две пеперуди на седмица, но ще пръскам докато спра да виждам изобщо. Интересното е, че са само на коледната звезда, а до нея има едно мушкато и исусовия венец - по тях няма. Азалиите са следващите (малко по-далече) - пълни са с цвят и нито въшка по тях. Радвам се за което де Simple Smile

# 564
  • София
Гарденията ми

# 565
Миналата година покрай фейсбук групите останах с впечатление, че тези белокрилки ходят само по зелето, но явно не е така. В на баба ми градината царуват от няколко месеца. Няма зеленчуци от много време от къде са се завъдили 🤷. Много били трудни за изтребване. И аз ще ходя да търся някакви препарати срещу тях. Докато не са станали много да ги унищожа.

# 566
Исусовия венец цъфти когато е на слънце . Тогава може да цъфти дълго време . Ако отрежеш твоя го боцни , а другото в саксията ще избие и ще се сгъсти . Можеш и да си го оставиш така . Мога да ти дам идея да направиш едно сърце или кръг от по дебела тел и да оставиш малко като основа да го боднеш в саксията . Лека полека го увивай и ще се получи страхотно .

# 567
Натуся, и една от моите ерики изсъхна, нямам идея защо.
Въпрос към тези, които имат дипладении - време ли е да режа и какво точно се реже?
И да се похваля. Купих си вчера илекс.

# 568
Пипи, ако ще я прибираш на топло, орязваш само което ти пречи. Зимата ако е на топло пуска едни голи дълги израстъци, ако е на хлад част от листата падат, така че напролет пак ще се наложи да я оформиш малко.

# 569
Благодаря ти,  Флокс.  Объркана съм, защото гледах в ютуб как една мацка реже брутално дипладениите си и се зачудих дали и аз така да процедирам Grinning
Моите са 4 броя в една голяма саксия, стоят на площадката пред апартамента,  не бих казала,  че е студено, но и много топло не е. Опадат им листата, но на пролет се съживяват. Старите ми бяха почти 3 годишни и ги изхвърлих, защото не можах да ги спася от въшки. Никога не съм рязала нищо от тях и се чудя дали просто да не ги зазимя така рошави Grinning

Общи условия

Активация на акаунт