Нашите цветя - обща тема 21

• 44 747
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Няма нужда да режеш ако има място за тях, аз първата година ги прибрах както са.
Тази година не успях да отгледам хубава дипладения, в момента е една педя висока с две цветчета. Чудя се да го прибирам ли изобщо този запъртък Rolling Eyes

# 571
Пипи, аз бих орязала една драстично, втора само с 1/3, а двете бих оставила. Така от личен опит ще знаеш какво да правиш следващата година.
Въпреки, че пак няма гаранция. При мен някои оцеляха на орязването, една загубих. В момента цъфтят две от общо четири.

# 572
Ох, аз вчера орязах жестоко мушкатата ми. Бяха нападнати от някакви гъсеници. Оказа се, че излизат от стъблата на растението...та орязах до здраво, не знам дали постъпих правилно, но беше единственото, което ми хрумна. Дано се възстановят и пораснат отново напролет, ако ли не ще си купя нови Confused

# 573
  • Стара Загора
Здравейте, на всички.
Имам въпрос как се казва това цветенце?

Вчера приятелка ми го подари, вкоренено , но и тя не знаеше как се казва. Каза, че обичало слънце и влага, но искам да прочета малко повече за него.
Благодаря

# 574
Прилича ми на глоксиния , но не съм сигурна.

# 575
  • Стара Загора
Сега видях , не е Глоксиния. Трябва да стане като това с червените камбанки.

# 576
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прилича ми на еписция, но тя не обича директна слънчева светлина.
Sad

# 577
  • Стара Загора
Благодаря, точно Еписция като гледам. Свалих го от прозореца, явно аз не съм разбрала. Обичало светлина, но не директна.

# 578
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
успех.
красиви са.

# 579
Някой беше публикувал разкошна Гардения. Ето я моята

Нищо не става от нея, не иска или не може да цъфне. Само от време на време пуска листа. Някои от тях покафеняват по края...Не знам какво да я правя, явно не ѝ е добре удома. Накрая ще я подаря на майка ми Stuck Out Tongue Winking Eye

# 580
Моята гардения това лято разви много пъпки, седяха месец - два и окапаха безславно. Сега кара на клонки и листа, още е навън и смятам да я поорежа, преди да я прибера.
Грижите за нея не са проблем,  няколко пъти беше клюмнала от засушаване и се оправяше без поражения по листата след поливане, но явно цъфтенето изисква по- специфични условия.

# 581
Гарденията за да образува цветни пъпки, трябва да презимува на хладно и светло. В зависимост от сорта на 10 до максимум 18С°.
Но е малко кекава - да не е на студено течение, да няма резки промени в температурата, да не се преполива, да не и е прекалено сух въздуха и т.н. Глезла.

# 582
Моята също беше отрупана с пъпки като я купих, но окапаха и никога не цъфна. Имам я от миналата пролет, чаках я достатъчно. Явно не правя нещо както трябва.

# 583
Сладкодъвка, и на мен ми се е случвало цветя, които съм купила с пъпки да не цъфнат изобщо. Мисля, че промяната на мястото им влияе и действа стресиращо. Обикновено някои се съвземат и следващия сезон цъфтят. Някои - не. И аз нямам точен отговор на въпроса защо се случва това, само предполагам.

# 584
Искам да сменя почвата на един зокум и саксията на другия. Сега подходящо време ли е или да изчакам пролетта?
Стана ли късно за семена теменужки? Само забравям да взема и се чудя да сея ли тия дни.

Общи условия

Активация на акаунт