Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 535
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Bonbon, едната ми е с по-висока резистентност от твоята, но не са ме плашили, че е голям проблем. За справка, на първата фетална беше 3.6. Пиеш ли аспирин?

# 361
Bonbon, едната ми е с по-висока резистентност от твоята, но не са ме плашили, че е голям проблем. За справка, на първата фетална беше 3.6. Пиеш ли аспирин?
Пия аспирин 100 всяка вечер и омега 3 всяка сутрин още след БХС . За превенция срещу прееклампсия , в 33+6 съм и днес бях на късна фм много ми изкараха акъла , досега все бяха около 0,70/0,90

# 362
Здравейте, момичета! Моля за съвет - притеснява ме занижения протеин S (а може би и цялата картина). Основният панел съм го пуснала и там няма отклонения. Причината за тези допълнителни изследвания, че имам 3 бременности (преждевременно, мисед и последната завърши с огромни кръвоизливи в 6 г.с.) и едва ли не аз накарах докторът ми сега да правим още изследвания. Имунилогични и други генетични изследвания са направени.
Изследванията ще ги коментирам с докторът ми при следващатото посещение след 2 месеца, но все нещо ме човърка дали тук да не потърся доктор и да се консултирам с него. Инвитрото правим в Турция, но там се съгласяват с терапии на доктори от тук.
Моля по-разбиращите да ги погледнат или някоя да сподели, ако има опит.

# 363
Здравейте, момичета! Моля за съвет - притеснява ме занижения протеин S (а може би и цялата картина). Основният панел съм го пуснала и там няма отклонения. Причината за тези допълнителни изследвания, че имам 3 бременности (преждевременно, мисед и последната завърши с огромни кръвоизливи в 6 г.с.) и едва ли не аз накарах докторът ми сега да правим още изследвания. Имунилогични и други генетични изследвания са направени.
Изследванията ще ги коментирам с докторът ми при следващатото посещение след 2 месеца, но все нещо ме човърка дали тук да не потърся доктор и да се консултирам с него. Инвитрото правим в Турция, но там се съгласяват с терапии на доктори от тук.
Моля по-разбиращите да ги погледнат или някоя да сподели, ако има опит.

Ако си пуснала основен пакет за тромбофилия и там няма отклонения..аз няма отклонения в основния и имам във всички други гени. Съвета ми е да пуснеш пълен пакет....

# 364
Бонбон, аз пия 150 Акард, дали просто 100 не ти достига? Така или иначе съвсем скоро трябва да го спираш, според мен няма място за притеснение. Следи си кръвното и за наличие на белтък в урината, всичко ще бъде наред.

# 365
Бонбон, аз пия 150 Акард, дали просто 100 не ти достига? Така или иначе съвсем скоро трябва да го спираш, според мен няма място за притеснение. Следи си кръвното и за наличие на белтък в урината, всичко ще бъде наред.
Извинявам се за глупавия въпрос ,моля не падайте от смях ,но белтък в урината може ли да се следи със стерилна урина,че какво ли не съм чела по повод пускането на изследвания, но това изобщо не ми е ясно ….

# 366
Не, не е изобщо глупав. Стерилната урина е за бактерии, трябва да се пусне нормална урина (която следи за левкоцити, кетони, кръвни телца, тн). В аптеките също продават такива лентички тестове, може да си купите и от тях, за домашно ползване Heart

# 367
Не, не е изобщо глупав. Стерилната урина е за бактерии, трябва да се пусне нормална урина (която следи за левкоцити, кетони, кръвни телца, тн). В аптеките също продават такива лентички тестове, може да си купите и от тях, за домашно ползване Heart
много много благодаря ❤

# 368
Извинявам се за глупавия въпрос ,моля не падайте от смях ,но белтък в урината може ли да се следи със стерилна урина,че какво ли не съм чела по повод пускането на изследвания, но това изобщо не ми е ясно ….
Най добре да се пита в лабораторията, защото навсякъде в нета пише за белтък в урината е необходима стерилна урина… до сега съм давала два пъти стерилна точно за белтък

# 369
На мен ми излиза в обикновена

# 370
Предполагам под стерилна урина, се има предвид сам да си занесеш в контейнерче от аптеката, първа сутрешна урина, втора струя, за самото изследване, вместо да свършиш тази работа в лабораторията, в техните чашки. Мен така ме посъветва личния лекар да направя, когато ме прати да изследвам урина и ПКК.

# 371
аnabelle,  на мен проф Паскалева ми каза при дълго пътуване и особено със самолет да си взема ластични чорапи и да гледам да се движа често.

# 372
Предполагам под стерилна урина, се има предвид сам да си занесеш в контейнерче от аптеката, първа сутрешна урина, втора струя, за самото изследване, вместо да свършиш тази работа в лабораторията, в техните чашки. Мен така ме посъветва личния лекар да направя, когато ме прати да изследвам урина и ПКК.
Да точно така ,това го водят стерилна урина 🙄😃 иначе техните чашки обикновенни пластмасови …

# 373
Здравейте, бременна съм в 32 г.с. и миналата седмица бях приета в болница с кашлица и болка в гърдите и съмнение за БТЕ заради висок Д-димер (всъщност стойностите му бяха в норма за бременни, но нараствал и не било добре). Първата стойност беше 800 ng/mL, втората 2 дни по-късно 1130 ng/mL. Направен ми беше скенер, който показа "незначителен миктотромб" в белия дроб, по думите на лекрите не било опасно, но ми назначиха Клексан 0.6 по 2 пъти на ден за 2 седмици, след това по веднъж на ден. Притеснява ме дали тази доза не е много висока и няма риск от кървене, след като Д-димера е в референтни стойности за този срок на бременността? Инжекциите са ми изписани от кардиолог. Някой бил ли е на такава доза?
Също моля за препоръки за добър хематолог в Русе, Плевен или Варна (аз съм в Русе), който да следи бременни и с който бих могла да се консултирам по-скоро? Ако имате и препоръки за АГ, който е наясно с тези проблеми също ще е чудесно!

# 374
  • На изток от Ада
Можете да се консултирате с Веселина Иванова през приложението, healee

Общи условия

Активация на акаунт