Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 528
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз също съм при д-р Веселина Иванова, с онлайн консултаця, и съм доволна.

# 376
  • София
При наличие на микротромб е съвсем нормално да ви назначат терапевтична доза НМХ. Д-димер далеч не е единственият показател, който гледат кардиолозите.

Хематолозите могат да ви консултират онлайн, но на вас в случая ви трябва кардиолог и ангиолог.

Слушайте си лекарите, стискам палци да нормализират положението.

Всеки лекар може да се справи с кръвоизлив, но малко могат да се справят с тромб.

# 377
Момичета, понеже тук сте по- запознати ,искам да ви питам един казус. При доктор Ковачев и д-р Минкова съм. С хомо ПАИ, хетеро АСЕ Ф13 мтхфр. Двамата смятат,че не съм от най - рисковите, засега всичко е наред с плода и моите кръвни и предложиха за 10 дни да спра нмх и да видим как ще се отрази това. Това след 20гс.
Въпросът е ,ако нещо стане тромбче през тези десет дни то как се разбира, какво се прави,фатално ли е? Предполагам ще се влоши кръвотока. Знам ,че в ранни седмици е фатално това,но ме уверяват,че в по късните не е. Идеята е след тези десет дни да отида на преглед плюс една коагулация и да видим,ако всичко е ок да ги спра. Чудя се как да процедирам. Разбирам ,че нямам мутации,които да водят до образуване на тромб, а проблем с разграждането им,но искам да съм запозната,как се процедира ако все пак нещо се влоши?

# 378
  • На изток от Ада
Ян , Нмх не се спира това знам.

# 379
Момичета, при пускане на изследвания за коагулация ( без Анти ХА) трябва ли да е спазено изискването една седмица преди това инжекциите да се поставят по едно и също време и изследването да се направи 4 часа след инжекцията.

# 380
Благодаря за отговорите! Утре мисля да пусна Д-димер, но ще отида на гладно защото искам да изследвам и други неща. Сутрешната инжекция преди или след изследването да я сложа, има ли значение?

# 381
  • На изток от Ада
Инжекция се слага 4 ч преди тестване

# 382
Момичета, понеже тук сте по- запознати ,искам да ви питам един казус. При доктор Ковачев и д-р Минкова съм. С хомо ПАИ, хетеро АСЕ Ф13 мтхфр. Двамата смятат,че не съм от най - рисковите, засега всичко е наред с плода и моите кръвни и предложиха за 10 дни да спра нмх и да видим как ще се отрази това. Това след 20гс.
Въпросът е ,ако нещо стане тромбче през тези десет дни то как се разбира, какво се прави,фатално ли е? Предполагам ще се влоши кръвотока. Знам ,че в ранни седмици е фатално това,но ме уверяват,че в по късните не е. Идеята е след тези десет дни да отида на преглед плюс една коагулация и да видим,ако всичко е ок да ги спра. Чудя се как да процедирам. Разбирам ,че нямам мутации,които да водят до образуване на тромб, а проблем с разграждането им,но искам да съм запозната,как се процедира ако все пак нещо се влоши?

Ян, с каква цел ще спирате инжекциите и ще си правите експерименти? Кръвта се сгъстява с напредване на бременността. Защо искат да рискуваш? Не го разбирам това.. АПТТ ли ти е високо? С разредена кръв ли си? Какво има?

За мен няма логика да ги спираш, особено в големи седмици.. то, ако стане тромб вече ще е късно. И какво, ако стане ще минаваш на по - високи дози и ще трепериш ли? Ако сега си добре с инжекциите бий си ги и ще си добре и за напред. За включена по - късно терапия съм чувала, но за спряна... за първи път. Абсурдно е..

# 383
  • На изток от Ада
Ян ми нали точно тези неща се изследеват за терапия? Фактор 13 ,АСЕ и паи ? Щом ги имаш става с риск ... Най- добре говори с хематолог.

# 384
Тя и Минкова подкрепя тази идея. Понеже имам алергия към НМХ и трудно си намирам оксапар, те предлагат да видим без инжекции как ще съм. Засега не са повишени еозинофилите, но примерно сега едвам си набавих инжекции за още три седмици, невинаги го има оксапара,а жената която ми ги носеше вече няма да пътува...

# 385
Тя и Минкова подкрепя тази идея. Понеже имам алергия към НМХ и трудно си намирам оксапар, те предлагат да видим без инжекции как ще съм. Засега не са повишени еозинофилите, но примерно сега едвам си набавих инжекции за още три седмици, невинаги го има оксапара,а жената която ми ги носеше вече няма да пътува...

Влез в двете групи за тромбофилия в фб и питай там ❤️ Ще намериш там според мен. Има и групи за хора, които пътуват до Турция... там търсила ли си? Това, че трудно се намира не означава, че трябва да спреш..
А ти и към Клексана и към Фраксипарина ли имаш алергия?

# 386
Да... Аз от тези групи изкупих всичко към момента Joy

# 387
Да... Аз от тези групи изкупих всичко към момента Joy

Някои хора имат, но не са видели пост примерно... пиши системно... Все някой ще помогне там. Просто кажи, че е спешно... ще се намери някой да има близък, който пътува... Не се отказвай.

# 388
  • София
Криси, щом няма да изследваш антиХа, няма значение кога ще сложиш НМХ.

Ян, с напредването на бременността кръвосъсирването се увеличава. А при теб с мутации са точно гените, отговарящи за разграждането на тромби. Аз не бих спряла НМХ.

# 389
Ян , Нмх не се спира това знам.
Не е точно така. Зависи от мутациите. При мен се наложи при първата бременност да бия нмх 5-ти и 6-ти месец, преди това и след това всичко беше в норма. Така че е до мутации, преценка на лекар и тн.

Общи условия

Активация на акаунт