Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 516
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Ян , Нмх не се спира това знам.
Не е точно така. Зависи от мутациите. При мен се наложи при първата бременност да бия нмх 5-ти и 6-ти месец, преди това и след това всичко беше в норма. Така че е до мутации, преценка на лекар и тн.

Вероятно се е дължало на завишени д - димери и фибриноген, но поради инфекция. Всяка инфекция в тялото ги завишава допълнително.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 18:57 от svetlozara98

# 391
Момичета вчера пуснах аптт,фибриноген и д димер в две лаборатории едновременно с интервал от 30 минути на взимане на пробата...д-р Иванова ме посъветва да пусна в друга лаборатория понеже в лината два пъти през 7 дни разлика ми излезе аптт 38 и след това 39.5,А не приемам нищо за разреждане на кръвта...та в едната лаборатория вчера резултатите са аптт 39.5,фибриноген 3.9,д димер 0.5,а в другата аптт 26.7,фибриноген 3.4,д димер още не е готов ....лина и Рамус са двете лаборатории...от малък град съм и нямам друг избор и двете лаборатории изпращат пробите и не ги правят на място ..
На кой да вярвам ?
А да и ако може някой да ми каже извън темата...колко е препоръчително да е креатинин по време на бременност ,че и там ми излязоха разлики,а на пикочната киселина има близо 80 единици разлика..

# 392
Това е голяма разлика в аптт. Аз и на двете не бих вярвала, ако можеш да пътуваш до някой близък град пусни пак...

# 393
Момичета,
Как ви се струват изследванията ми от днес(21 гс,само на аспирин протект съм още)?

# 394
Здравейте. Имам PAI хетерозигот и ACE хомозигот. Има ли друго момиче със същите мутации и какво ви изписаха вашите лекари?

# 395
Аз съм със същите мутации + неусвояването на фолиева, аз още не съм ходила на консултация, но другия месец възнамерявам да го направя.
Нареждам се след теб за отговор на въпроса ти😀

# 396
Аз съм със същите мутации от основния + тази за витамините.
Първата бременност бях на аспирин 150 и беше неуспешна. Втората бях на инжекции от ден 1 и всичко мина перфектно.
Но трябва добро следене и адекватни лекари които да гледат дали терапията е достатъчна.

# 397
Със същите съм - профилактика с Фраксиприн и следене на хомоцистеин и витамини. Препоръчам горещо доктор Веселина Иванова - онлайн също през хийле.

# 398
Аз съм със същите и д-р Иванова ми изписа само Натаспин на мен. Как преценят коя да е на нхм, коя на АП и коя на нищо. Реално съм срещала същите мутации много пъти и на всеки му казват нещо различно.

# 399
Аз съм със същите и д-р Иванова ми изписа само Натаспин на мен. Как преценят коя да е на нхм, коя на АП и коя на нищо. Реално съм срещала същите мутации много пъти и на всеки му казват нещо различно.

Може би по стойностите на д-димер и АРТТ? Поне мен това ме накараха да пусна преди да ми определи точната доза! Също и предполагам зависи кой колко си връзва гащите.

# 400
Golden stone грешно съм прочела - моя PAI е 4G/4G - хомозиготен. Вероятно това е определящо

# 401
Да, това има голямо значение дали е хетеро или хомо.
Иначе и аз имам назначени допълнителни изследвания, които предстои да пусна,  може би тогава би имало промяна, ако нещо не е както трябва.

# 402
Здравейте. Имам PAI хетерозигот и ACE хомозигот. Има ли друго момиче със същите мутации и какво ви изписаха вашите лекари?

Здравей, фактор 13 ( който може би нямаш), ПАЙ и АСЕ си взаимодействат като взаимно засилват действието си.
Изследвала ли си друго? Кой пакет пусна?
Аз съм само с фактор 13 и имам две неуспешни бременности и с тази бременност съм на терапия от самото начало. В момента съм 35 седмица.

Намери си читав Хематолог, като аз за д-р Иванова нямам конкретно мнение, освен че постоянно се саморекламира в групите за тромбофилия във фейсбук.

# 403

Здравей, фактор 13 ( който може би нямаш), ПАЙ и АСЕ си взаимодействат като взаимно засилват действието си.
Аз съм само с фактор 13 и имам две неуспешни бременности и с тази бременност съм на терапия от самото начало. В момента съм 35 седмица.

Намери си читав Хематолог, като аз за д-р Иванова нямам конкретно мнение, освен че постоянно се саморекламира в групите за тромбофилия във фейсбук.
Фактор 13 е нормален алел. Имам хомозигот за вит. B12 , пия си метилирана форма.

# 404

Фактор 13 е нормален алел. Имам хомозигот за вит. B12 , пия си метилирана форма.

Вит Б12, ако е на нейчърал факторс - той се смуче. Аз доста време го пиех, докато видя, че се смуче 😄❤️

Общи условия

Активация на акаунт