Бърз кредит за почивка.

 • 6 399
 • 218
 •   1
Отговори
 • Силистра
 • Мнения: 113
Здравейте. Дойде лятото и почивката ни на море наближава, тргваме следващия уикенд. За съжаление, положението с финансите това лято не е розово. Не казвам, че не сме предвидили почивката и разходите за нея, но изникваха извънредни разходи почти цяла пролет, цените и те скачат вече 2-3г., а заплатите поне при нас в дълбоката провинция са си заспали зимен съм, както спи и държавния биджет, дето някой ден щели да го приемат. Както и да е, въпросът е че не сме събрали цялата сума за почивката, ще ни трябва едно бързо финансиране за около 2500лв. Планът е да ги върънем за около 6 месеца.
Кой бърз кредит бихте препоръчали за подобна сума за почивка?

# 1
 • София
 • Мнения: 37 957
Нали сте на трудови договори? Вземете заем или кредитна карта от банка.
И какви са тези 2500? Ол инклузив?

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 13 968
Темата звучи като провокация и майтап. Да бяхте избрали по-нормални суми и срок, да не е толкова ачик. Принципно твърдо препоръчвам евтина почивка - или никаква, ако изобщо нямате бюджет.
Иначе има тарикати, научиха се, които теглят бърз кредит, после предявяват иск пред съда за обявяването му за нищожен, и така връщат само главницата. Нищожен, защото фирмите за бързи кредити също тарикатеят на свой ред и вкарват в договорите клаузи, опитващи се да заобиколят доста рестриктивния Закон за потребителските кредити.
Ама не знам дали не бият. В буквален смисъл. Ако не, значи мога да предположа, че тарикатът нов кредит няма да види, в т.ч. може би и от колегите им (конкуренцията), не знам.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 13 968
Не мога да редактирам от този телефон. Бих отказала резервацията, ако сумата е предплата за всичко. Бих карала на сандвичи от магазина, ако е резервирана само нощувка и тя не е много скъпа. Дори да се наложи заем, за да не ми изгори например капарото, повече от 500-600 лева заем за почивка не бих взела, по-скоро прежалвам капарото.
Иначе всичките фирми за бързи кредити ми се виждат един дол дренки. Изберете някоя голяма според мен, сигурно една идея по-малко тарикатеят.

# 4
 • София
 • Мнения: 37 957
След като едва сега събират пари, значи не са букнали нищо.
Ние примерно, в момента сме малко закъсали, но имаме един уикенд през юли, за който си букнахме всичко още през май.
Така че спокойно биха могли да си намерят и нещо в бюджета им, без излишни изцепки.

# 5
 • Мнения: 1 274
Бих се отказала от почивката, след като не мога да си я позволя. Ако съм затруднена, последното, което ще искам е още един кредит. А лихвите на бързите кредити даже няма да ги коментирам.

# 6
 • Мнения: 12 487
Не бих взела бърз кредит, та ако ще от това да ми зависи животът. Не в преносен смисъл, буквално.
Не си правите добре сметката. Държавния бюджет не ви е проблем, проблемът е вашият бюджет и очевидно не се справяте с него.
Не ходете на тази почивка, щом не можете да си я позволите. Останете вкъщи, идете на басейн, на планина, на разходка в гората за по няколко часа и си спете вкъщи. Хем удобно, хем няма пътни и квартирни, хем около дома ви със сигурност има много места, които можете да посетите.

# 7
 • София
 • Мнения: 37 957
През последните няколко години ми се случиха разни тежки ситуации, в които бях ужасно отчаяна и на ей толкова да взема бърз кредит. Радвам се, че не го направих.

# 8
 • Силистра
 • Мнения: 113
Добре, не виждам защо ме съдите толкова.
Първо, не говорих за почивка за уикенд, а за 10 дни, като нормална лятна почивка. Това не мисля че има някакво значение.
Второ, казах че не ни достигат около 2500лв, реално цялото почиване за семейството ни ще излезе между 3500лв. и 4000лв. с всички разходи, платили сме капари, остава да доплатим, както и да си покрием останалите разходи. Но и това няма значение.
Просто питах за най-добрия вариант за финансиране, с по-малко разправии, и да е по-евтино. После можем и за 3 месеца да успеем да ги върнем парите, но понеже съм разумна, затова залагам 6 месеца, за да има резерв.
Така че ако някой има опит да даде съвет.
Благодаря.

П.П. И последно, вариант без почивка хич не го виждам. Цяла година работим като волове с мъжа ми, не сме почивали от миналото лято. Покрай дъщерята (завърши 7 клас), само разходи, уроци и какво ли не, реално там се оказа голям разхода. Иначе всичко беше предвидено, без инфлацията и неочакваните разходи. Така че ще се почива, освен ако не искаме да минем през някой бърн аут (знам че това е модерен столичен термин, но и на нас ни дойде много).

# 9
 • Мнения: 5 609
А защо не си направите почивката за 4-5 дни, а не за 10? Така ще ви излезе по-евтино и пак ще има време за релакс. Никога не бих препоръчала бързи кредити, особено пък за почивка, бал или сватба. Звучи безотговорно.

# 10
 • Мнения: 8 771
Обикнавено не давам мнение по такива въпроси, но този път изключението е заради това, което сега се случва със сестра ми. Тя постъпваше също като вас през последните 6 години. Работа до дупка по 15-16 часа, с един почивен дне и 10 дни почивка всяка лято и от следващия ден пак на работа. Казвах й да ходи на море за по-малко време и да почива и вкъщи, тя не чуваше. От два месеца е в жесток бърнаут, последван от остра депресия, не излиза никъде, почти не се храни, лежи по цял ден и не разговаря с никого. Искала да умре....
Затова задължително трябва да почивате. Но морето уморява, нужно е и човек да си помързелува вкъщи известно време. Затова идете на море за по-малко време с парите, които имате или малък заем допълнително и после останете вкъщи. Ученичката  от 7 клас ще ви сервира голям списък с нужни неща за новото училище и ще трябва пак да отворите кесиите. Откъде ще вземете и за нея през сепември като дължите за морето?
Вашата работа е на гол щумбак чифте пищови.Накрая ще вземете още един кредит, че вече сте се научили и като се емнете да работете и да него, депресията ще почука на вратата.
ПП Впрочем и сестра ми дължат 10 хиляди лева, дето взеха за ремонт на апартамента и не знам как ще ги плащат като тя лежи вече 2 месеца у дома и е без работа. Поне нямат малко дете, а вие ще имате гимназистка наесен...Простирайте се според чергата си. Ние никога не вземаме пари за каквото и да е, на почивка само със спестявания.

# 11
 • Силистра
 • Мнения: 113
Ън, благодаря за споделянето и за съвета. Около мен е пълно с подобни примери, последната година особено започна да става като епидемия. Работиш, работиш, а накрая след много работа, пестене и лишения, дори за една почивка не е останало. Но това е друга тема, дано сестрати скоро да го преживее този период.
Нямам намерение нито да съкръщаваме, нито да се лишаваме от почивката си. Не е нормално, 2-ма работещи сме, не сме общи работници, работим без почивка, би трябвало поне една почивка да можем да си позволим.
Моля да спрем с оффтопика, защото очаквах съвет от някои с опит. Не че не мога да отида в първата фирма за бързи кредити, знам че е дърво, но поне да не е голямо дърво.

# 12
 • София
 • Мнения: 37 957
Ох, учебниците в 8 клас. Ох.

Ние си въртим един кредит към банка от 10-15 Хил лв от години. 😁 Има твърда вноска на месец. Ползва се като финансов инструмент. Примерно, е много по-лесно да се предоговори за още 1000-2000 лв и вноската да остане същата.
Съветът ми е - банка, а не бърз кредит. Даже имате гратисен период два месеца.

# 13
 • Мнения: 1 219
Ми то бързите кредити са си голямо дърво. По добре нещо да заложите в заложна къща, и то при подходящи хора с нисък лихвен %.
Но тази недостигаща сума не е малка. Това не е в рамките на тъй наречения ,,потребителски кредит". Не че е нещо и кой знае колко голяма де.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 13 968
Нямат време за банка.

Общи условия

Активация на акаунт