За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 345
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Може ли да ми препоръчате зехтин който изобщо да не горчи?
Екстра върджин зехтин, който не горчи, има от маслини Каламата. Аз много го харесвам и такъв купувам, не обичам горчиво.

# 91
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 289
Имам този арсенал

Как да направя това, така че да ги правя тези хапки утревечер, а да ги поднеса във вторник по обяд?

# 92
  • In transit
  • Мнения: 14 444
Скк, краставицата ще се разводни, ако я сложиш предварително.
Намазваш хляба с крема сирене, слагаш му сьомга, евентуално втори резен хляб и преди поднасянето да добавя отгоре резените краставица.
Тях може да ги нарежеш на тънко с белачка за картофи и да ги прибереш в една кутия, бурканче...съд с капак. Оставяш ги заедно с хапките в хладилника и накрая украсяваш само на момента.
Добави и по един стрък копър на хапките, чудно ще стане.

# 93
  • Мнения: 9 495
skk007,  на мнението на Мики съм да направиш  (сухарчета ли са това? )
 последните дни два пъти правя чипс от оризови кори - самият чипс става много бързо, а пълнежа - с продукти почти като твоите -крема сирене със ситно нарязана краставица (само външната част, без средата вътре) и пушена сьомга, малко копър. Направеният чипс беше хрупкав 2 дни, а пълнежа слагах преди да ги сложа на масата. А крема не се разводнява от краставицата, защото до кората е по-стегната, не като в средата при семките.  Може готовия пастет да намажеш на такива хапки.

# 94
  • Sofia
  • Мнения: 29 356
Колко време се вари зелен фасул в тенджера под налягане?

# 95
  • София
  • Мнения: 12 259
Колко време се вари зелен фасул в тенджера под налягане?
Варя го 30 минути.

# 96
  • Мнения: 17 116
Все си мислех, че тенджерата под налягане пести време. У нас зелен фасул се сварява в нормална тенджера без налягане за 20мин, странно ми е че с налягане цитирате повече.

# 97
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
Зеленият фасул не изисква тенджера под налягане, защото се сварява бързо.

# 98
  • Sofia
  • Мнения: 29 356
Мерси,свари се за 30мин.и е много вкусен 👍🏻

Рядко я ползвам,но ми донесоха фасул ,който ми  се видя ,че е различни сортове и затова реших в нея.

# 99
# 100
  • Sofia
  • Мнения: 29 356
За 5мин.много ме съмнява,че ще се свари.

# 101
  • Мнения: 5 594
Купих качамак, за да панирам тиквичките приготвени на фурна, обаче нещо едро ми се стори и много зърнесто. Та мога ли да го ползвам за кюфтета от тиквички ? Как да го използвам, за да свърши? Качамак няма да варя

# 102
  • Мнения: 5 434
Аз за резени тиквички на фурна ползвам царевично брашно .

# 103
  • Мнения: 8 080
Morkovelka99, добавяй от него към обикновено брашно и си го ползвай за панировка. Самият качамак е траен. Сложи го в буркан и си го дръж за следващия път, когато ти потрябва.

# 104
  • София
  • Мнения: 12 259
Зеленият фасул не изисква тенджера под налягане, защото се сварява бързо.
Няма нещо, което да не готвя в тенджера под налягане, тя ми е втората ръка, без нея не мога , без нея съм като с вързани ръце, въпрос на навик е, може би.

Общи условия

Активация на акаунт