Препоръчано и изпробвано от магазини dm - тема 18

• 74 352
  • 796
  •   1
Отговори
# 330
Аз съм пила този от dm, но е с много ниско съдържание на колаген.

Пила съм и на други марки и видимо не усетих някаква полза.

# 331
След раждането пих Проколаген, но не ми действаше както други, които съм пила. Този на ДМ не съм го пробвала. Следя за отзиви

# 332
На кутията пише( поста над моя).Знам за какво се пие, но не мога да кажа видимо дали нещо виждам.Все пак плацебо ефект ще има.😂

То затова умните хора си купуват и пият желатин – същият ефект, ако не и по-добър. Simple Smile
Нямам предвид себе си, аз нищо не пия. От време на време само си варя костен бульон, когато се сетя. Плюсът е, че не само е по-евтин, но и по-вкусен, а и засища. Спокойно замества едно хранене.

# 333
От две години си правя веднъж седмично десерти с желатин. Слагам нарязани плодове в малка купа, отгоре изливам желатин с прясно мляко. Изчаквам да изстине - в хладилника и след 3 часа хапвам. Освен, че е много вкусно и е топ десерт.. е и много полезно. Добре е да се приема и витамин Д зимните месеци, за още по - добър ефект. Лично аз витамини и добавки пия само от определени марки.

# 334
Костни бульони, желатини и тн. не мога да понасям.Желатин само в някой десерт, но гледам да не ям такива.

# 335
Костни бульони, желатини и тн. не мога да понасям.Желатин само в някой десерт, но гледам да не ям такива.
В кафето го пробутвам аз желатина, сипвам го сух с лъжицата в горещото кафе и веднага с блендерчето за фрапе. Чудна пяна става, а вкус никакъв иначе.
Същото става и с колагена на прах, разбира се, разликата я посочи кака ни Сийка - желатинът е по-евтин. Но ако някой се чуди как да прокара това от снимката по-горе, пак си е идея. Това за да се придържаме все пак по темата тук.
Някъде съм срещала за колагеновите добавки да се вземат на празен стомах, с интервал накакъв преди да се яде и пие кафе. Всеки си решава. За мен това е храна, просто специфичен набор от протеини, така че не се навивам да го мисля сякаш е лекарство. Гледам да имам и витамин Ц достатъчно, при травма или от сорта добавям и МСМ но самият колаген или желатин си е просто храна за мен. Като не ям десерти, го глътвам с кафето.

# 336

Аз желирани десерти не ям, но в маски за лице желатинът е безценен!
А т.нар. рагу е на почит в нашето семейство от десетилетия (пр. кости с месо и боб във вакуумна тенджера) - майка ми е на 70+ върви километри ежедневно и няма грам оплаквания в костна система, целият род пращим от колаген Smiley

# 337
Колагена, за да се усвои добре е необходимо да се приема с вит.С, в много продукти се предлага като комбинация. Най- добре сутрин или вечер да се приема на гладо. Аз предпочитам течната форма, на прах не съм купувала.

# 338
Цитат
То затова умните хора си купуват и пият желатин – същият ефект, ако не и по-добър. Simple Smile
А още по-умните ядат свински крачета Grinning

# 339
  • пустинята Гоби
Има си някаква граница дори и в жертвите за красотата. Макар, че за мен ще е жертва, за друг деликатес.

# 340
За жалост, аз не успях да се спогодя с желатина. Пробвах да го накисвам, то става едно желе, не мога да го преглътна.😄
И на прах опитвах, пак греда, не мога да го преглътна.
Поне на таблетки, там поне е лесно.😄

# 341
В кафето го пробутвам аз желатина, сипвам го сух с лъжицата в горещото кафе и веднага с блендерчето за фрапе. Чудна пяна става, а вкус никакъв иначе.
Същото става и с колагена на прах, разбира се, разликата я посочи кака ни Сийка - желатинът е по-евтин. Но ако някой се чуди как да прокара това от снимката по-горе, пак си е идея. Това за да се придържаме все пак по темата тук.
Някъде съм срещала за колагеновите добавки да се вземат на празен стомах, с интервал накакъв преди да се яде и пие кафе. Всеки си решава. За мен това е храна, просто специфичен набор от протеини, така че не се навивам да го мисля сякаш е лекарство. Гледам да имам и витамин Ц достатъчно, при травма или от сорта добавям и МСМ но самият колаген или желатин си е просто храна за мен. Като не ям десерти, го глътвам с кафето.

Колко слагате в кафето? И един тъп въпрос, кои типове колаген съдържа?

# 342
Затруднявам се да отговоря за типовете колаген в желатина, аз и не държа колагенът да ми е като хапче, бих го приемала с храна ако мога през цялото време но няма как да ям все такива храни. А от храната не е разделен на различни типове. Сигурно може да се намери по-подробно някъде из нета какви точно аминокиселини са, то има и различни видове желатин, аз съм си взела телешки в случая.
Иначе хубаво пълна чаена лъжица слагам, почти всеки ден.

# 343
Това е много добре - телешки колаген, и по възможност рибата да се хапва с кожата( който може), там се съдържа най- голямо количество колаген.

# 344
Колаген или желатин с кафе много лоша идея. Нищо не се усвоява. Желатинът трябва да е хубав и по възможност телешки, който също не е евтин. Този, който се продава по магазините за желиране на сладкиши, не става.

Общи условия

Активация на акаунт