Алея на славата - сериал на НОВА ТВ

• 43 751
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
В началото на епизода Жамбонас се справи страхотно, Свежко също.
И Мак е много добре, и като персонаж е най-истински. Много важно, че малко говори през зъби, има коремче и ходи смешно. Момчето играе и ме кара да му вярвам.
Напушва ме всеки път смях със съпругата на Бърнев - мафиотката с пистолета 😆А и с превръзката на Никола, нахлупена му като шапка. Не съм мед. лице но все си мисля, че по друг начин изглеждат превръзките.И Алито е смешна като закрещи и уж командва.
Чучката каквато е пародия като мафиот такава е явно и като режисьор. Резлутатът е виден.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 14:07 от *АмБър*

# 586
И аз преоткрих Милен и Мак. Може би, защото Али не я понасям. Адски ме дразни това неуравновесено и надуто момиченце. Майка й пък ми харесва на мен как играе. Даже повече от Жамбонас. Тео и Тина са ми най-сладки. Дано се съберат.

# 587
  • София
Аз съм приятно изненадана от Радина Кърджилова. Харесва ми. Иначе по снимки една такава кахърна физиономия.

# 588
Абсолютно. Мат и Кърджилова добре се справят! Маргита май също влезе в час.
Али съвсем я развалиха, не й намирам нито едно положително качество вече.
Тя май ще падне на земята от двата стола.
Мафиотите са ми много леки и пародийни.
Никола също.
Темата около хосписа е тежка..

# 589
  • Варна
Аз съм приятно изненадана от Радина Кърджилова. Харесва ми. Иначе по снимки една такава кахърна физиономия.

Eйй, браво бе,  на тази страница само позитивни и градивни постове, а това на мен много ми харесва. Просто считам, че е по-добре да се окуражава някой, да се изтъкват положителните страни, отколкото да се ръси  безогледен хейт.
Но естествено - не отричам и критиката, а в този сериал си има защо да бъде критикуван.
Айде сега и аз да кажа нещо критично. Според мен основната му слабост е слабият сценарий - мнооого неубедителни ситуации и  безинтересни, по-точно безсмислени  диалози. Е как да го играеш хубаво този слаб сценарий. Живели и работи 20 години заедно двете фамилии  и едната съпруга не разбрала, че мъжът и си пада по комара и й взел нотариалните актова и й продал зад гърба имотите. Другата пък и тя паднала от небето и уж хитра лисица, пресметлива и властна, пък хич не усетила, че мъжът и има нещо със съдружничката в сглобката, демек в ООД-то или каквото е там. Бащата на Али пък и той паднал от луната  - хич не видял връзката на дъщеря си със сина на любимата си и не усетил какво се случва между младите, и той изуменго раздава. Много умно няма що.....Е как да го играеш хубаво този слаб сценарий.
И тук ще направя една асоциация, която си я мисля аз. Много от вас помнят "С река на сърцето", писали са и в съответния форум, където имаше същите критики, както за Алеята. Е кое е общото между двата - ами общият им тъй наречен креативен продуцент Светлин Нейнски. Емии според мен човекът не може да надскочи себе си, колкото си може това прави и това му се получава.... едни и същи слаби резултати.
И още едно лирично отклонение ще направя - сега пък за сериала "Вина" на БНТ. Колко много възхищения и положително възприемане имаше за него, вие сте в течение, няма да влизам в подробности. Но той имаше много силен екип сценаристи начело с Ваня Николова - умна жена, която си разбира от работата и там просто всеки от диалозите звучеше много сполучливо. И нали съм от франкофонската школа, напомниха ми прекрасните диалози на френските филми от 60-те, 70-те години, които са издигнати в култ във Франция, където това изкуство много се цени, даже имат професия (така да се изразя) диалогист,....което е различно от сценарист. Това е този, който пише специално диалозите.
 Че Ваня Николова в едно интервю спомена мимоходом, че най-трудното й е било за толкова кратко време за написването на сценария за съответна серия - да се изпипат диалозите и да звучат интересно, оригинално, интригуващо...

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 15:31 от Мира Мира

# 590
Радина не ме изненадва ,защото момичето си играе.Още от Стъклен дом и сигурно направо от НАТФИЗ ги бяха взели младите актьори.

# 591
Съгласна. Вина го окепазиха само в последния епизод, сякаш не беше същия сериал?!? Ще видим по-нататък.
С река на сърцето не го гледах, но е вярно, че без сценарий, нищо не върви.
А иначе френското съвременно кино може само да си мечтае за успех като този, на старите им филми.
Алеята е със слаб сценарий. Оттам нататък всичко издиша.

# 592
И аз харесвам Радина от Стъклен дом още, но много ми се иска да я видя в някоя роля, извън обичайната й на кахърната жена. Например самоуверена и успешна дама или пък някоя позитивна и весела. Като я видя на екран, а и извън него ми се струва, че е много депресирана жена.
Ето Луиза Григорова я изкараха от стереотипа на лиглата и въпреки че не е много талантлива актриса, се справя добре.

# 593
Амбър, Борислав Чучков е малкия брат, който се подвизава като актьор и продуцент, а големият Виктор Чучков, той е режисьорът на сериала.

# 594
Още 12 епизода имат да се засилят и задобреят сценаристически❤ Все едно от умрял писмо да чакаш, но пък може и да има изненада?!?
Кърджилова има свежа роля, харесва ми образа й. Грам натоварване няма при нея, все е свежа, усмихната, позитивна. Леко ядна е понякога със Слави, но я разбирам.
Милен наистина е прям и принципен, на мен ми допада държанието му. Последователен е, не е въртиопашка.
Добро развитие и при него.
Опитвам се да харесам нещичко в образа на Гадината, но не успявам.
Превзет, високомерен, самовлюбен, егоцентрик и абсолютен нервак - типичното франсе дето малко се е издигнало и мачка наред, безскрупулно и гадно, манипулативен, мазен и…жалък. Добре изигран плазмодий, браво!

# 595
И тук ще направя една асоциация, която си я мисля аз. Много от вас помнят "С река на сърцето", писали са и в съответния форум, където имаше същите критики, както за Алеята. Е кое е общото между двата - ами общият им тъй наречен креативен продуцент Светлин Нейнски. Емии според мен човекът не може да надскочи себе си, колкото си може това прави и това му се получава.... едни и същи слаби резултати.
И още едно лирично отклонение ще направя - сега пък за сериала "Вина" на БНТ. Колко много възхищения и положително възприемане имаше за него, вие сте в течение, няма да влизам в подробности. Но той имаше много силен екип сценаристи начело с Ваня Николова - умна жена, която си разбира от работата и там просто всеки от диалозите звучеше много сполучливо. И нали съм от франкофонската школа, напомниха ми прекрасните диалози на френските филми от 60-те, 70-те години, които са издигнати в култ във Франция, където това изкуство много се цени, даже имат професия (така да се изразя) диалогист,....което е различно от сценарист. Това е този, който пише специално диалозите.
 Че Ваня Николова в едно интервю спомена мимоходом, че най-трудното й е било за толкова кратко време за написването на сценария за съответна серия - да се изпипат диалозите и да звучат интересно, оригинално, интригуващо...

Като тръгна Вина бях възмутена - ама как така копират Река на сърцето като идея, тематика... Но запознати с кино/ТВ сектора ми споделиха, че всъщност май е обратното - Нова “се е вдъхновила” (или краднала) идеята на БНТ. Просто процедурите и сроковете, с които работи БНТ (като държавна ТВ има конкурси, обявяват се публично проектите, чакат се бавни одобрения и т.н.) дават възможност на конкуренцията да им ползва идеята и да извади нещо по-бързо (още повече, че Нова нямат проблем да “изнасилят” нещата да станат супер бързо, а после що е такъв резултатът. Не казвам, че само бързането е проблемът с Реката де. Можеше да не се дават роли на принципа “щот’ ми е жена, значи ще се справи” 🙄)

# 596
Три пъти връщах сцената с пистолета и не можах да чуя отговорът на въпроса от колко време са заедно!?!
Вие разбрахте ли?

# 597
Е, не. Той просто не отговори, започна да шикалкави, че не знае, имало ли значение и така. Тя започна да го пита дали я е водил у тях и после Али дойде, това беше.

# 598
  • Ню Йорк
Добре де, аз само не мога да разбера защо постоянно се иска да изпитаме някакво съчуствие към Драго?! На мен този образ ми е изключително противен. Ненавиждам комарджиите, особено тези които профукват всичко без да се интересуват от последствията. От него тръгна абсолютно всичко, преобърна живота на сина си, провали го напълно, направо го съсипа.

# 599
Честно казано, аз изпитвам някакво съчувствие единствено и само към Тео, Тина и Милен.

Общи условия

Активация на акаунт