Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 526
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
На нас май ни казаха 20 дни да се пазим след втория и третия аборт и след това до първия цикъл с презерватив. Първият ми беше спонтанен, другите с кюретаж. След втория бяхме правили секс преди да ми дойде цикъла, а след третия изчакахме цикъла.
За ПИД, той не дава 100 % гаранция, че ембриона е здрав, няма генетични аномалии и т.н. Може клетките, които са взети за изследване да са били наред, но да има такива, които не са.
Дели, ако намине, ще каже по-точно, разбираемо и по-професионално. Simple Smile

# 331
  • Замък сред облаците
За секс: поне един цикъл да мине, аз пусках и микробиология първо след цикъла, че имах съмнения за гъби, но беше чиста.

# 332
О да, точно така е това което Minnie казва. Ето тук ще ви снимам, една картинка която Станулов ми беше дал за ПИД, че няма гарнция и си е тото и той. Аз имам друга драма с ПИД, но няма сега да ви занимавам. Но така или иначе аз вече не бих разчитала на това изследване, освен ако нямахме установен проблем с кариотипа.

Скрит текст:

# 333
  • Замък сред облаците
Станулов специално казват, че не е много надежден за мъжки фактор.

# 334
  • На изток от Ада
Те и в Надежда нищо не казаха за мъжкия фактор.

# 335
Станулов беше ни казал, че от неговата практика, голям процент от репродуктивните проблеми са при жените. Обаче проф. Димова каза, че от нейната практика 60% от двойките са с мъжки фактор. Тя и за кариотипите ни каза, че може да излязат нормални и пак да имаш проблеми. Сега дано правилно помня и не подведа някой ( тук пак разчитам на Дели, да ме поправи, ако греша), каза че се тестват всички хромозоми, без половите. Т.е. ако там има отклонения, няма да се види при кариотипите.

В нашия случай, ми се струва, че ПИД е малко по-сигурно от спонтанното забременяване.

# 336
  • На изток от Ада
Може би ще идем и при Калчев/Ковачев. Нещо Ковачев не ме кефи от четенето в темата за Сигридов.

# 337
  • Замък сред облаците
Мацето може да ти даде инфо за Калчев, тя ходи за хистеро при него. И там е едно на ум. Ако искаш й пиши на лично.

# 338
  • На изток от Ада
Tъкмо онзи ден я питах , кое е оказало влияние върху нея и тя каза Калчев.

# 339
  • София
Tъкмо онзи ден я питах , кое е оказало влияние върху нея и тя каза Калчев.
Наси,за Ковачев не мога да кажа нищо,но Калчев го препоръчвам.
 Аз също имам хистеро при него,но тогава още беше в Малинов.Преди година ходих пак,за да огледа истмоцелето от секциото и да поговорим за следваща бременност.Препоръчвам го и аз,ако имаш въпроси,питай.
Според мен за твоя случай е по-подходящ Калчев.

# 340
  • На изток от Ада
Колко се чака за Калчев.
Тя сега не работи клиниката

# 341
Погледнах си изследването от Геника
PAI -1 4G/5G хомозиготен тип 4G/5G
MTHFR ген (с 1298 А >C) хетерозиготен носител генотип A/C
VEGFA ген (с.936C>T) хетерозиготен носител генотип G/G
TAFI ген (с.+505А >G) хомозиготен носител генотип G/G
До сега сам съгласувала с лекарите в Мумориал Истанбул, хематолог във ВМА и с Чучумишев. Единствено последният ми каза ,че PAI може да налага кръворазреждаща терапия. Какво мислите момичета?
Като цяло бих искала превантивно всичко да проверя преди да правя следващ опит, защото не искам никога повече да ми се случва подобно нещо. Да пази Господ!!!
Относно имунологичните изследвания за мен кръвна проба е по-добре. Бих искала известно време да ми оставят матката на мира.

# 342
  • На изток от Ада
Запиши за Георги Тончев хематолог.
Може през medrec.

# 343
Аз съм при Ковачев,ако някой иска да пита нещо...

# 344
  • София
Колко се чака за Калчев.
Тя сега не работи клиниката
Ами чака се Наси,моя колежка записа час май/юни месец за август,но й се обадиха по-рано и отиде месец преди датата си.
Запиши час,дай Боже да се случат нещата преди него и най-лесно ще го канселираш

Общи условия

Активация на акаунт