Прощъпулник - трапеза

  • 6 929
  • 18
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 3 902
Вчера направихме прощъпулник. Масата стана страхотна, за което искам да ви благодаря - почти всичко е направено по рецепти от форума. Отне ми два дена да сготвя всичко, но си струваше определено. Направих:

1. Тората с крем карамел и кроасани - отгоре я намазах с бита сметана и настъргах шоколад
2. Браунис
3. Сладкиш с фурми
4. Кифлички със сирене
5. Кокоски
6. Баница със сирене
7. Ябълкова пита
8. Пита-хризантема с кашкавал


Можете да се порадвате на част от нещата тук .

Разбира се имаше и други неща - руска салата, маринована риба, хапки от шунка с крема сирене, салата от царевица и рачешки ролца, салата от ряпа, моркови и червено цвекло и разни други работи, на които е майсторка сестра ми.

Стана страхотен празник - благодаря за рецептите и опита.

# 1
  • Мнения: 5 255
ММММММММ страхотни са  newsm09  newsm10 newsm44

# 2
  • Мнения: 6 243
Рая, ти колко време приготвя тая трапеза? То е било като в руска народна приказка - в частта за пира на богатирите. Grinning

# 3
  • София
  • Мнения: 3 902
sladka hapka,

2 дни ми отне. То можеше о по-бързо, ама малкият като ми се залепи за крачола...

# 4
  • Мнения: 3 379
Ей, честито прощъпулване (май съм пропуснала). Да сте живи и здраво стъпили на земята!

Трапезата е чудесна, както винаги де Simple Smile

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Raya, честити бързи крачета Wink
Много хубава трапеза, браво на тебе справила си се повече от отлично Sign Exclamation  Wink

# 6
Raya, честити ви ходещи крачета първо. И какво взе мушмурока - каква професия си избра Grinning
Трапезата ти е разкошна, докато я разглеждах ходих да си взема нещо да ръфам, че ми потекоха лигите. Embarassed  Grinning

# 7
  • София
  • Мнения: 3 902
Благодаря на всички за поздравленията.

Боби си хвана раковина от морски охлюв, която бяхме нарекли за "Пътешествия и откривателства" и с другата ръка взе кутията с моливи и химикалки - " Обучение и образование". Явно ще го гледаме по Дискавъри един ден...

# 8
Цитат на: Raya
.... Явно ще го гледаме по Дискавъри един ден...
Дай боже  Grinning Великолепна професия

# 9
  • Мнения: 8 163
Охх, устата ми се напълни със слюнка...

# 10
  • Мнения: 3 926
Първо честито на младия Колумб Grinning Да ви е здрав и да ви радва #Milti
Ама тази софра... хем си казвам, че като съм бременна няма да ви гледам снимките, ама пусти човешки мазохизъм ooooh! Утре се мятам да правя нещо сладко. Просто явно няма да се размина само с гледане Laughing

# 11
  • Мнения: 4 358
Честито прохождане!  Grinning
Аплодисменти за домакинята!!!  Grinning

# 12
  • София
  • Мнения: 3 902
Мерси, мерси.

И, Теди, страхотни кифлички. Да си жива и здрава и все такива рецепти да пускаш.

# 13
  • Мнения: 373
И пак съм аз с въпрос, мили момичета. Ще правим  на племенника прощъпулник в неделя. Искам да направя карамелената торта, но имам  въпроси:
-на тази торта не може да се прави глазура, нали???? Тъй като има карамел, който се разтича отгоре...???
-на снимките видях такава торта с бяла глазура, каква е тя и как се прави? А какво става с карамела?
-имате ли идеи за украса на тортата за такъв повод???

С големи благодарности!!!

# 14
  • Мнения: 1 517
Браво, Рая!  Hands Clap Всичко изглежда супер! Сама ли успя да го направиш? Shocked

# 15
  • Мнения: 180
Цитат на: DolceVita
И пак съм аз с въпрос, мили момичета. Ще правим  на племенника прощъпулник в неделя. Искам да направя карамелената торта, но имам  въпроси:
-на тази торта не може да се прави глазура, нали???? Тъй като има карамел, който се разтича отгоре...???
-на снимките видях такава торта с бяла глазура, каква е тя и как се прави? А какво става с карамела?
-имате ли идеи за украса на тортата за такъв повод???

С големи благодарности!!!




с глазура няма да стане, но можеш да уграсиш със сметана и плодове (банани и киви май най-добре).както на теб ти хареса

# 16
  • София
  • Мнения: 3 902
Цитат на: DolceVita
И пак съм аз с въпрос, мили момичета. Ще правим  на племенника прощъпулник в неделя. Искам да направя карамелената торта, но имам  въпроси:
-на тази торта не може да се прави глазура, нали???? Тъй като има карамел, който се разтича отгоре...???
-на снимките видях такава торта с бяла глазура, каква е тя и как се прави? А какво става с карамела?
-имате ли идеи за украса на тортата за такъв повод???

С големи благодарности!!!


Правя глазура от бита течна сметана. И със суха става. Карамела не ми се разтича, защото слагам 1 пакетче желатин в сместа преди да я сложа да се пече. Като поизстине. я слагам в хладилника. После топвам тавата за 1 минута в гореща вода, когато трябва да я обърна в чинията за сервиране. Изважда се без проблеми и не се чупи. Само трябва да я печеш доста дълго - около час, час и половина, за да няма изненади. И водата не трябвада завира. Пека я на 170 градуса.

За украса - можеш да оцветиш част от сметаната със сладкарска боя или степче и да рисуваш. Може да смелиш орехи или да настържеш шоколад. Развихри си въображението.

# 17
  • София
  • Мнения: 3 902
Цитат на: petty
Браво, Рая!  :action033: Всичко изглежда супер! Сама ли успя да го направиш? :shock:


Благодаря, petty.

Почти сама. Това от списъка и снимките аз го правих. С голямо удоволствие. Иначе сестра ми ми помогна със салатите. Боби гледа с интерес когато разбивам нещо, но постоянно иска да пипа, ако режа. Та, за да няма злополуки и инциденти, аз направих сладкишите и тестените неща, а сестра ми салатите и мезетата, които се режат.

# 18
  • София
  • Мнения: 328
az sum novak i zatova zadavam vuprosi- otkude vze receptite za vsi4ki tezi vkusotii

Общи условия

Активация на акаунт