Марка спално бельо - Тема 2

• 37 271
  • 546
  •   1
Отговори
# 510
Извинявам се, но аз бих работила в посока сензорна чувствителност, отколкото да съм в постоянно търсене на бельо, което да не ме дразни...

# 511
  • София
Засичали ли сте добри оферти на египетски памук, както и зимна завивка от вълна?

# 512
  • София
Мързеливка, пробва ли калъфката от Голд серията, която ти показах?

Пробвах всичките.
Единствено  българските чаршафите и калъфки,
 които имам от едно време и ги пазя като зеницата на очите си ,
не ме дразнят,
 независимо, колко е тънък или дебел плата.
Затова ще  си купя такива чаршафи и ще шия калъфки от тях, това е положението.

# 513
  • София
Пробвай с египетски памук - ако и той не ти понесе, не знам...
Мисля си, че по-скоро алергията ти не е към материята, а към химикалите, с които се обработва, за да добие този вид от памука на полето до спално бельо.

Преди години приятелка, която щеше да ходи в Турция,  ме  пита  какво да ми донесе.  Чаршафи, казах ѝ.  Най-обикновени памучни чаршафи.
  Никакви проблеми нямах с тях.
Ама защо не се сетих да искам и калъфки!!!

# 514
Хора, и аз като вас търся еднорога…
Пътувам изключително много по командировки в чужбина и много ми харесва бельото в повечето хотели - бяло, плътно, меко. Възглавниците също.
Имам чаршафи от Икеа, от Jysk, последно си донесох от Marks & Spencer от Англия, от египетски памук. Разбира се, не най-високия клас. Ама аз се съмнявам и за хотелите да взимат най-високия клас.
Къде ги шият тези чаршафи и какво им е толкова специалното, че друга марка да не може да направи такива.. Много се дразня..

# 515
  • София
А какво ви е мнението за калъфките от коприна?
Има евтини и скъпи.
Струват ли си парите се чудя.
https://zlatnaribka.com/collections/koprineni-kalafki
https://silkysleep.bg/portfolio/%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d1%8a%d1%84%d … ect-bronze-2-2-4/

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 00:13 от Даяна1111

# 516
Пътувам изключително много по командировки в чужбина и много ми харесва бельото в повечето хотели - бяло, плътно, меко. Възглавниците също.
Имам чаршафи от Икеа, от Jysk, последно си донесох от Marks & Spencer от Англия, от египетски памук. Разбира се, не най-високия клас. Ама аз се съмнявам и за хотелите да взимат най-високия клас.
Къде ги шият тези чаршафи и какво им е толкова специалното, че друга марка да не може да направи такива.. Много се дразня..
В кои хотели в бг има такива?

# 517
Скрит текст:
Според мен начинът на пране и препаратите ги карат да омекват. Перат се на високи температури с агресивни препарати, после се гладят с преси, което ги кара да омекват или по-скоро структурата на плата се нарушава. Те и затова бързо се амортизират.

# 518
  • There I was on a July morning
А какво ви е мнението за калъфките от коприна?
Има евтини и скъпи.
Струват ли си парите се чудя.
https://zlatnaribka.com/collections/koprineni-kalafki
https://silkysleep.bg/portfolio/%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d1%8a%d1%84%d … ect-bronze-2-2-4/
В друга тема похвалиха калъфките от Златна рибка, затова си купих за проба. Материята е много фина и гладка и калъфката изглежда луксозно. Но още не съм я вкарала в употреба и не знам дали ще има положителен ефект за косата и кожата. Също така поръчах и от емаг копринена калъфка, но още не е пристигнала. В е маг има и някакви ментата и трябва да се внимава при поръчване.

# 519
  • София
Извинявам се, но аз бих работила в посока сензорна чувствителност, отколкото да съм в постоянно търсене на бельо, което да не ме дразни...

Аз  имам  всякакви разни непоносимости, поради автоимунно заболяване. От  едни  нитратни дини това лято, още ми стоят петната от обрива по китките.
 Та тези дни се разрових и разбрах, че  вероятно имам алергия към полиестер. Полиестерът е евтин, произвежда се от нефтопродукти или от рециклирани пластмасови бутилки и е  един  най-популярните текстилни материи към днешна дата. Един от симптомите е ненормално топло усещане върху кожата, точно така го чувствам и аз.
Имам сериозни подозрения, че евтиното  китайско /или турско/ спално бельо  100% памук, ама друг път Smiley е смес от памук и полиестер в различи съотношения според цената.

# 520
Точно така, нефтени продукти в крайна сметка. Евтиното китайско си е жив полиестер каквото и да се напъват да пишат. Аз имам чувството, че те там тия в Китай грам не знаят какво е памук. Пухкавите им пуловери, пухкавите кърпи... всичко е полиестер. Някаква специална обработка да стои пухкаво. Точно както са и килимите например.

За мен на Юск спалното бельо също е такова.

Мързеливка, ами лен?

# 521
  • София
Точно така, нефтени продукти в крайна сметка. Евтиното китайско си е жив полиестер каквото и да се напъват да пишат. Аз имам чувството, че те там тия в Китай грам не знаят какво е памук. Пухкавите им пуловери, пухкавите кърпи... всичко е полиестер. Някаква специална обработка да стои пухкаво. Точно както са и килимите например.

За мен на Юск спалното бельо също е такова.

Мързеливка, ами лен?

Лен имах  руски преди много години , когато  още се водеше  СССР. На днешният му нямам доверие, откакто преди години си харесах един ленен панталон, чудесен,  но в момента в който го обух в пробната, щях да се изпотрепя докато го събуя  възможно най-скоростно. SmileSmileSmile
Но  има светлина в тунела,  в Базар.бг открих чаршафи от хасе от едно време, взимам ги и почвам да  шия калъфки от тях. Егати докъде се докарах, майкоооо....Sweat Smile

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 17:13 от мързеливка

# 522
Мързеливка опитвала ли си муселин? Материята е като на детските пелени- мека и памучна. Ако се търсиш плътност няма да ти харесат, но ми харесват на допир.

Аз съм в търсене на комплекти или калъфка за завивика с ясни, свежи цветове. От коментираните в темата сайтове нищо не си харесах. Харесаха ми на Панагюрище, но някъде назад четох, че цветовете избелявали. Имате ли препоръки за подобни със свежа концепция, но с високо качество? На Дилиос също ми харесват, но преди години имаха по-свежи десени, сега нищо не ми хваща окото.

# 523
Аз изброих тези, които аз съм си взимала като марки, но че тези, в хотелите ми харесват повече - по-плътни и меки са и че не намирам такива.
В командировки ходя само в чужбина, като повечето хотели са стандартни бизнес хотели, 4 звезди.
В България по СПА хотелите също са с хубави чаршафи.
Мисълта ми беше, някой знае ли как се водят като тип или къде се шият такъв тип?
В кои хотели в бг има такива?

# 524
Вели хоум имат хотелска серия, но не съм купувала от тях, само се канех да ги пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт