Марка спално бельо - Тема 2

• 37 271
  • 546
  •   1
Отговори
# 525
  • There I was on a July morning
И Roxyma dream имат серия хотелско бельо, но не знам с какво качество е.

# 526
  • София
Мързеливка опитвала ли си муселин? Материята е като на детските пелени- мека и памучна. Ако се търсиш плътност няма да ти харесат, но ми харесват на допир.

Аз не държа на това платът да е мек или  гъсто тъкан,  или тънък , сатен , перкал или муселин и т.н. 
Единственото, което  искам е да е от 100% памук,
 ама наистина памук ,
 а не този полипамук,  с който е залят пазара.

Но пък от друга страна,  не мога да дам за една калъфка   повече от  7/8лв, защото ми трябват поне десетина.
Затова, минавам на  "направи си сам".

# 527
В сайтовете, в които често съм влизала, че и пазарувала, си пише кое е поликотън и го отсвирвам с филтъра. Вероятно обаче има и недобросъвестни както търговци, така и производители, та не знам.
На твое място бих поръчала по един чаршаф от хотелската серия на избрани марки (да, действително и Роксима имат, но въобще хотелска серия не съм купувала, та и техните не знам как са) и то ще си покаже дали е твоето. 

# 528
Мързеливка, виждам че си в София. В магазините Какаду продават хасе. Не знам колко е истинско, но поне можеш да го пипнеш.
https://cacadu.bg/c/113-hase

# 529
  • София
Мързеливка, виждам че си в София. В магазините Какаду продават хасе. Не знам колко е истинско, но поне можеш да го пипнеш.
https://cacadu.bg/c/113-hase

Това лято си купих за проба две калъфки от Какакду  от ранфорс и разбира се 100% памук   :smile Smile                                                                                             Дори синът ми,  след само  една нощ, отказа да  ги ползва повече...смятай.
Не вярвам с хасето да е нещо по различно, но благодаря за съвета и желанието да помогнеш.

Тези дни ще си купя от една жена  чисто нови  чаршафи /хасе/ от времето на соца, с етикети и всичко както си трябва и ще шия от тях калъфки, това е положението. Smile

# 530
Пробвайте с копринени калъфки. В момента има доста намаления, цената е по-висока от стандартните комплекти обаче. Но аз съм много доволна и вече само такива калъфки ползвам.

# 531
А те не се ли перат по-специално?

# 532
Пера в торба за пране на 30 градуса деликатна програма, заедно с копринените ми шалове. Нямам фалове.

# 533
  • София
Пробвайте с копринени калъфки. В момента има доста намаления, цената е по-висока от стандартните комплекти обаче. Но аз съм много доволна и вече само такива калъфки ползвам.

Видях цената на калъфки от черничева коприна и мисля, че не  ми е по джоба - 76,90лв  бройката
А аз искам да имам поне 7/8 броя и за  тази цел, сигурно  ще трябва да тегля заем Smile SmileSmile

# 534
Ами той и памукът (чист и качествен) не е евтин, така че принципно в днешно време за жалост се налага да се отделя прилична сума за спално бельо.

# 535
Аз се справям с по-малко брой калъфки. Малко по-ниска е цената в момента в Златна рибка. И след като преминава една трета от денонощието ми върху възглавница смятам, че е достатъчно определящо ползването на качествени продукти и материи. С една дума - струва си! Друг вариант /но не знам дали ще е по-бюджетен за копринени калъфки/ е да се купи плат и да се ушият.

# 536
Здравейте, спряла съм се на зимни олекотени завивки от памук ранфорс (аз нямам проблем с тази материя и я харесвам) с пълнеж силиков пух/вата. Колебая се между две фирми Дилиос и Калогера. На Дилиос пише, че пълнежа е силиково пух, а на Калогера силиконова вата. На Дилиос са капитонирани, а на Калогера сякаш не са. Това виждам като разлика, но ако имате отзиви, кои са по-качествени, моля да споделите.

# 537
Здравейте, спряла съм се на зимни олекотени завивки от памук ранфорс (аз нямам проблем с тази материя и я харесвам) са пълнеж силиков пух/вата. Колебая се между две фирми Дилиос и Калогера. На Дилиос пише, че пълнежа е силиково пух, а на Калогера силиконова вата. На Дилиос са капитулират, а на Калогера сякаш не са. Това виждам като разлика, но ако имате отзиви, кои са по качествени, моля да споделите.
Вероятно редакторът ги е капитулирал, вместо да капитонира завивките Simple Smile, но все едно - при всички случаи си вземи капитонирана завивка, защото на другата ватата ще се събира на топки или в единия край, това е възможно най-неудачното и некачествено изпълнение на завивка с пълнеж.

# 538
  • София
Моля за мнения, ако имате опит с жакардов сатен(100 нишки / см.2), 100% памук. Да не е много хлъзгав или лигав?
Ето това комплектче си поръчах, но не знам какво да очаквам..

# 539
След като вече е поръчано, няма никакво значение какво мислят другите. По принцип нещата на TAC са добри.

Общи условия

Активация на акаунт