Отговори
# 165
  • Замък сред облаците
Мис, разбира се, че е полезно, а дано от утре Марти да е по-шен и да минава вече гърлото!

А вашите ЛЛ не преглеждат ли обстойно децата преди ваксина? Питам, че Мис спомена да се иска преглед. Нашият първо го преглежда много щателно - температура, гърло, слушалка и чак тогава отваря ваксината.

# 166
Благодаря момичета! Надявам се и аз да е някакъв скок, ще го следя днес и утре как ще е. Ако беше болест все си мисля, че щеше да си покаже досега. Тя пък винаги го преглежда преди ваксина, ще спомена спането, пък каквото такова. Притеснява ме ваксината, да беше някоя друга как да е, ама тая нали уж е “страшна” та избягвам да чета квото и да е било за нея 😀

Биберона казват, че след годинката трябва да се махне, асоциация, зъби, дъра бъра. Даже и на кутията мляко пише в чаша да се дава. Искам да го махна, защото като застопори режима ще махам и бибата за сън. Няма как да махна биба за сън, пък да оставя на шишето. Ще се вкараме в още по-голяма драма. Така и не успях да вкарам играчка за сън, каквото и да дам се хвърля моментално през леглото. Тва хвърляне толкова месеци вече, как не му писна не знам.

АА, впечатлих се от събличането, браво! Тони още е на етап само да дърпа бодита или панталон като иска да се махне. Още ли няма зъби твой Йоан? Поне ще избият повечко по набързо.

Мис, браво за температурата. Щом я държи ниска още ден-два и ще мине. Хвърляй око да не избие обрив, с това дърпане по коремчето.

Честити крачки на Дара! Бях гледала преди време клипче на едно дете как ходи хванало по един молив в ръка. Наистина има нещо с това държане на предмети в ръцете и баланса им 😀

# 167
  • Замък сред облаците
Няма още… утешавам се със случаи с избили и на 1,7г 😁 игнорирайте храна в носа, снимката я правих след хранене.

Въобще не съм обърнала внимание на чашата на АМ, вярно че така е указано. Аз пък още не съм го научила на чаша, обръща я, олива се, а ми стига бърсането и преобличането след самостоятелното хранене. Няма за къде да се мотам де, скоро и там ще положим усилия. От обикновена 500мл бутилка схвана как се пие, въпроса е да му дам да практикува 😂

Одобри иначе млечната баница, като се наяде ще му дам чашката.

# 168
Ау тръпки ме побиха като видях толкоз идващи зъби, че кътниците назад и те 😀 единия преден резец изглежда с бяла точка на снимката, очаквай го 😀

Аз затова пробвам със сламка, поне с нея се справя добре, та не трябва да бърша и преобличам. Като задобрее с отворена чаша ще мине на нея, ама засега целта е биберона да изчезне.

# 169
  • Замък сред облаците
Те са така от месеци някои, специално долните резци от 8 месец седят…. А бялата точка беше от картоф 😅😅😅

# 170
Някоя от вас случайно да е чела добра книга за трениране на самостоятелно заспиване? Намерих някакви заглавия, ама реших да се допитам и до вас. Нещата са сериозни, времето си тече, а аз съм толкова изморена, че дори не мога да взема решение. Детето спи някои нощи върху главата ми. Не ми се дават и сега големи суми за консултант

# 171
  • Замък сред облаците
И аз бих се възползвала. Не мога да го оставя легнал, веднага скача. Трябва да е пред пълно изтощение, за да лежи, а преуморено бебе не е опция….

# 172
аз ей тези двете харесах като ревюта и може би ще си ги сваля на английски, особено за първата пише че е с нежни методи:

Healthy sleep habits, happy child, Marc Weissbluth

Solve your childs sleep problems, Ferber

мисля да пробвам с първата на първо време, ако не изскочи някой с по-добро предложение.

Явно не сме само ние. Приспиваме още с гушкане, слагаме в леглото му и посред нощ се буди и плаче, за да го взема и да спи долепен за мен.

# 173
  • Замък сред облаците
О, Фърбър метода не ми харесва. Оставяш го да реве и “откликваш” на нуждите му, като идваш през 3-5-10-15 мин и т.н. докато стигнеш май беше до 30мин интервал.
Подобно на cry-it-out метода, но уж по-gentle. Почнаха да ги разбиват психолози тези практики, че реален self-soothing на тази възраст абсурд да съществува, защото кортексът се развива на много по-късна възраст. В общи линии ги свикваш да не очакват да дойдеш и да се изморят.

А и много зависи какво значи самостоятелно заспиване - за едни родители това е без помощни средства като люшкане, галене, потупване, за други е да не са в стаята. Фърбър е за второто.

# 174
Благодаря ти, спести ми безсмислено ровене Simple Smile Не съм фен на такива методи, определено. Ще прегледам другата при първа възможност и ще дам отзив

# 175
  • Замък сред облаците
То и тия методи се водят успешни ако ги прилагаш на 5-6 месеца, когато децата не са осъзнати. В момента separation anxiety е в пика си, стресът ще е прекалено голям. Според мен след 18м когато разбират повече може да има голям прогрес с говорене, обясняване.

# 176
Като разказа АА и аз се сетих, осъзнах, че детето разбира много повече, отколкото предполагах. В смисъл според мен разбира 70% от нещата, виждам я как върти глава в посока на нещото, за което се говори или върши нещо, което очаквам да не разбира.

Вече има име за гърдите ми...Каже ли "тити", ако не дам, следва истерия...
Успешно казва "цете" вместо цвете.
Радвам се, обаче не можеше ли първо да каже мама, тати и т.н. Satisfied

Мъжът ми мисли да спи на дивана заради спането на малката, към 3-4 часа вече е в нашето легло всяка нощ. Реално мога да я приспя отново и да я върна в кошарата, но трябва да съм будна поне 45 минути, разсънвам се и няма заспиване. Затова си я взимам и продължаваме да спим някак - тя на половината легло, ние с мъжа - на другата.

И относно методите за самостоятелно заспиване съм с АА. Може би след 18 месечна възраст с обясняване и говорене, иначе децата не могат да се самоуспокояват толкова малки.

# 177
  • Замък сред облаците
Добре че няма зъби туй дете. Така “захапа” бюрото на баща си (загуби равновесие ли, крачетата ли поддадоха от дивана), че му текна кръв. Слава богу мъничко, след едно забърсване на устичката с марля с физиологичен разтвор спря (исках да видя откъде тече, че с просто око не се разбираше; така и не стана ясно).

Бъбълз, титииии 😅

# 178
На всички възрасти децата разбират мнооооого повече от това, което си мислим ние. Затова трябва много да им говорим и вече да задаваме страшно много въпроси и да им даваме възможност да реагират/отговорят. Така се учат на вербална комуникация, а това се случва и без активен речников запас.

Това със заспиването аз нещо не мога да го схвана. Никога не съм искала мое дете да заспива само, в никой смисъл на израза. Защо? Къде в природата докато дребното още не е самостоятелно се случва това?
Каката е на 4 и половина и до ден днешен не съм я карала да заспива сама и няма да се случи докато сама не поиска. От в седмици си спи в стаята. Тя така реши. Но всяка вечер лягаме, гушкаме се, рефлекнираме деня и след това четем 1-2 книжки, казваме си колко се обичаме и така заспива. Преди сън се сещат за много неща от деня, и хубави и лоши. Изговорено и споделено е много по-леко.

Аз в момента имам в трудни задачи и работя над себе си. Първо каката не иска вече да спи при нас и трябва да разбера и да я пусна да направи още една крачка към самостоятелността. Даването на криле ми е по-трудно от даването на корени.
И Мати сега се справя уникално добре в яслата. Хвалят го всеки ден. А майка му не знае къде е. Аз не се справям така добре. Тук съм по-слаба от него. Но и той като сестра си точно сега прави стъпка към самостоятелност. Хем отварям ръце да се учат да летят, хем си викам, ама то може още малко да изчакат.

# 179
аз не искам да заспива сам, искам да спим отделно през нощта,  защото страдам от хронично недоспиване и нямам енергия за нищо.Той буквално спи върху глвата ми Иначе ако говорим за природа, разговорът е дълъг

Общи условия

Активация на акаунт