Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 35 815
  • 689
  •   1
Отговори
# 675
Софийската вода си е ОК. Освен в редки случаи от локално естество (тръбите в сградата например).

# 676
Софийската вода си е ОК. Освен в редки случаи от локално естество (тръбите в сградата например).
Там е работата, че наистина беше ОК, но в момента в много квартали не е (в твоя може и да е добре и дано остане така). Твърдят, че било свързано с цъфтеж на планктон в язовир Искър, нямало било такъв от 10 години. Отначало самите служители на СВ казваха, че знаят за проблема, засегнати са главно южните квартали, но и те нямали обяснение от какво е. После писаха вече по медиите, че било от цъфтежа, ама не помня някога водата да е миришела на тиня и мухъл, дори и да е имало такъв, както твърдят. И аз отначало мислех, че е нещо локално и аха да звънна да домоуправителя да решим какво ще се прави, прочетох в пресата, че е така и в други квартали - явно, че източникът е общ. Та тогава писах сигнал на СВ и в интерес на истината се отзоваха, върнаха ми обаждане, но полза - никаква. При това мия с капсули Fairy, които почистват и филтъра и досега за 5 години такъв не съм го виждала. Какво ли отива и след него в помпата и механизмите, не смея да мисля дори...

# 677
Кубратова, наслояването по уредите е по-малкият проблем. Помисли какво се случва с тялото при къпане, миене на ръце, миене на зъби, коса и скалп, готвене…
Ако сте малка кооперация можете да помислите за локална пречистваща система. Не са скъпи консумативите.

# 678
  • на Мелмак
Да, масово е оплакването от водата в момента в София. Ние и почти всички около нас не пием от чешмата.

# 679
Джорджа, голям блок сме и ако това положение е временно, както твърдят (да вярвам ли?!) от СВ, няма да се съгласят да се монтира пречиствателна станция. И да, не само по уредите, а за всичко е от значение, просто сме в темата за СМ и отбелязвам какво видях на филтъра. Водата не я ползвам за пиене и готвене, ама и за всичко друго ми е предостатъчно. Интересно, че на вид не е мътна, а бистра, а още по-интересно е че РЗИ не установява във водата причинител, въобще - никакво отклонение. Това черното все идва от нещо във водата и досега категорично го е нямало.

# 680
Освен да дадете за изследване водата в независима лаборатория и за ваша сметка — поне да сте наясно има ли пряка вреда за здравето.
Аз на такава шуробаджанащина РЗИ — СВ не бих се доверила при такива видими факти.

# 681
Освен да дадете за изследване водата в независима лаборатория и за ваша сметка — поне да сте наясно има ли пряка вреда за здравето.
Аз на такава шуробаджанащина РЗИ — СВ не бих се доверила при такива видими факти.
Така съм решила, да. Ще звъня днес на една лаборатория да питам.

# 682
Здравейте, момичета!
 Имам едно старо Беко, на което горната кошница взе да й пада покритието и се надявам да мога да си поръчам нова. Смятате ли, че ще мога да си я монтирам сама или ще се наложи да извикам техник?.

Другото, което е, че падна една дружинка на капачето за слагането на таблетките и сега, за да го затворя трябва да отворя първо капачето за гланца, да го затворя първото и после това на гланца. Stuck Out Tongue Winking Eye
Обаче ми се струва, че оттогава много бързо свършва гланца.(Настроени е на 1) Възможно ли е някъде вътре да има пукнатина или от някъде да изтича?
И още един въпрос за солта- и тя ми се струва, че много по-често започна на свети лампичката, а два пъти я настройвах на минимума. Преди, я светваше веднъж в годината, я не. На какво може да се дължи според вас?

# 683
Направо звънни на сервиза с тези въпроси - може и пружинка да ти намерят, ако се подменя, но първо виж дали ще се намери кошница, а и тях може да питаш.

# 684
  • София
Здравейте, момичета!
 Имам едно старо Беко, на което горната кошница взе да й пада покритието и се надявам да мога да си поръчам нова. Смятате ли, че ще мога да си я монтирам сама или ще се наложи да извикам техник?.
Скрит текст:
Другото, което е, че падна една дружинка на капачето за слагането на таблетките и сега, за да го затворя трябва да отворя първо капачето за гланца, да го затворя първото и после това на гланца. Stuck Out Tongue Winking Eye
Обаче ми се струва, че оттогава много бързо свършва гланца.(Настроени е на 1) Възможно ли е някъде вътре да има пукнатина или от някъде да изтича?
И още един въпрос за солта- и тя ми се струва, че много по-често започна на свети лампичката, а два пъти я настройвах на минимума. Преди, я светваше веднъж в годината, я не. На какво може да се дължи според вас?

Според мен, при такава стара машина и насъбрали се проблеми е по-добре да се замислите за нова. Кошницата струва 100-150 лв., резервоарчето за препарати - още 40-50 лв., а проблемът със солта предполагам, че ще трябва да го види техник, чието посещение струва пари.

Излиза, че за разрешаването на тези три проблема ще са нужни поне 200 лв разходи, а ако се окаже, че са нужни и части за системата за сол, сумата може да нарасне и така да платите за половин нова машина, без да имате сигурност старата колко ще издържи преди нещо друго да ѝ се повреди.

Новата поне ще е с гаранция, с нови кошници, резервоарче и система за солта.

# 685
Може би сте прави. Но не смятах, че проблемът може да е толкова сериозен. За кошниците знам, че са над 100 лв.
И един въпрос с цел проучване:
Заменяли ли сте 60 см. съдомиялна с 45см. и съжалявате ли?

# 686
  • на Мелмак
Аз да.

# 687
Аз не съм заменяла, но ползвам и от двата размера в отделни жилища - ако имам място за СМ 60, не бих купила 45 см, винаги е по-добре да можеш да сложиш повече, отколкото по-малко. Малката не рядко я пускам по 2 пъти дневно, в почивни дни и до 3 пъти стига (зависи какво правя и какви съдове ползвам за готвене), което се отразява и на продължителността на експлоатация - тя на практика работи почти 2 пъти по-интензивно от голямата, поне у дома.

# 688
  • от Луната
Здравейте, копирам си поста от другата тема, защото тук мисля, че по-бързо ще получа отговор, че Бекото е до днес на промоция. Налага ми се смяна на съдомиялната. Моля за отзиви за https://www.emag.bg/sydomijalna-beko-16-komplekta-6-programi-kla … 0xc/pd/DW0H4XMBM/
или
https://www.topmall.bg/s-domijalna-hansa-zwm627ieb-13839
Или препоръка за друга свободностояща, 60 см, като не е задължително иноксова, но е предпочитана в момента. Също така трябва да бъде по-бюджетен вариант.

# 689
Беко не ми се отваря линка. Ханса е клас Е!
Иначе имаме беко, от което сме доволни.

Общи условия

Активация на акаунт