Бърнард Шоу, Джон Малкович, или за къпането

• 6 942
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
То и вие трябва да правите разлика между присъстващите на протестите и да спрете да ги слагате под един знаменател. Точно затова и нямаше проблеми през втората и третата нощ.
Протест имаше и на 27-ми. Да сте чули за проблеми?

# 61
  • София
Лунна, и вие трябва да започнете да правите разлика между вашите възгледи и правилните такива! Рядко двете понятия са тъждествени.

# 62
Едно е да се вдъхновиш от нещо и друго е политиката на осмиване на родолюбието.

Осмиване на Българската версия, не на родолюбието по принцип.

# 63
То и вие трябва да правите разлика между присъстващите на протестите и да спрете да ги слагате под един знаменател. Точно затова и нямаше проблеми през втората и третата нощ.
Протест имаше и на 27-ми. Да сте чули за проблеми?

Да, защо стана така?  Къде отиде родолюбивия устрем от първия протест?

Или все едни и същи стари муцуни, които направиха патриотизъм мръсна дума,  не спират да употребяват агресията на разбрали-недоразбрали индивиди.

# 64
Едно е да се вдъхновиш от нещо и друго е политиката на осмиване на родолюбието.

Осмиване на Българската версия, не на родолюбието по принцип.
Не е вярно. Какво значи българската версия? От този отговор прозира същата либерална снобарщина, нихилистичност и надменност.

Нихилистичните, снобски либерали-кралски особи се дразнят от носиите, дразнят се от народните танци и песни, дразнят се, когато се вее знамето. Дразнят се от думите родина и отечество, неслучайно се постараха да поизчезнат от училище. Дразнят се от българските и християнски обичаи. Дразнят се от всички събития, които възпитават в патриотичност/родолюбие. Цялата им мантра е, че всичко това е примитивно! Трябва да сме модерни..."влезте в 21 век"...

За мен, този нихилизъм е психически проблем. Някакви дълбоки комплекси, затова и отчаяно си изграждат и се хвърлят към този облик и образ на западен снобар. Ама не става, няма да станат кралски особи.

Или все едни и същи стари муцуни, които направиха патриотизъм мръсна дума,  не спират да употребяват агресията на разбрали-недоразбрали индивиди.
Хайде, хайде...както се казва - тези хора ви идват дюшеш и много добре ги използвате, за да си прокарате доводите и идеологията ви. "Ултрасчетата", които се правят на родолюбци ви подадоха топката за воле и вие се възползвахте от това. Либералите направиха патриотизъм мръсна дума. Няма значение как "ултрасчетата" наричат себе си и за какви се имат. Те може и за "лигата на справедливостта" да се мислят. Важното е че медиите и либералите подхванахте тяхната опорка и смесихте истинския патриотизъм с техния фалшив. Създадохте му лош образ. Вместо ясно и точно да разграничите едните от другите, вие ги вкарахте в общ знаменател и превърнахте хулиганите и патриотизма в синоним! Точно така, либералите ги превърнаха в синоним!

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 10:41 от Alexa10

# 65
Мда, това отгоре е добър пример защо не вземам Българския патриотизъм насериозно.

# 66
Мда, това отгоре е добър пример защо не вземам Българския патриотизъм насериозно.
Патриотизмът включва да запазиш традициите/обичаите и културата. Да запазиш историята. Природата също, но това друга тема.

Най-смешното е, че западният човек, към когото така отчаяно се стремите, точно това обича от България! Обичат българските традиции и култура, които вие ненавиждате. Тотално ваше вътрешно противоречие. Доста объркано състояние.

Цитат
Не, обичат евтиното.
Нормалните туристи искат да видят архитектурата, природата, да се запознаят с местните обичаи, празненства и култура. Искат да усетят местната, автентична атмосфера.

Вашият национален "празник" хелоуин могат да си го празнуват и в тяхната държава.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 10:52 от Alexa10

# 67
Не, обичат евтиното.

# 68
  • София
А, коледарите, които се празнуват от Австрия до Сирия български празник ли са?
Отново, нищо против българските традиции, но твърде против псевдопатриотите, които отричат всичко, което не е българско, без да си задават елементарния въпрос до колко и нашата култура не е глобална. Да не изпаднете в шок, като разберете, че "българската" носия се среща от Словения до Казахстан? Мусаката, таратора, баниците също не са български храни.
Това ли е проблемът на съвременните патриоти? Не на авокадото, да на ябълките! Смисъл? Не празнуват хелоуин, защото не е български, но всеки следи датата на черния петък повече и от рождения си ден.
Българската култура се развива през вековете като заимства от глобалните тенденции, което е напълно нормално за всяка една култура. Да живееш с мисълта, че глобализма ти напада патриотизма и традицията, е глупост.

# 69
Стига да не  налитат да  бият хората, все ми едно  кой какво гледа, празнува, почита, свободна и светска държава сме.

# 70
Цитат
Да живееш с мисълта, че глобализма ти напада патриотизма и традицията, е глупост.
Глобализмът има две страни.
Добрата му страна е ясна.
Но мисля, че разговорът започна оттук:
Цитат
Няма нужда от толкова изтънченост, та чак до извратеност, която пречи на човек да се идентифицира с родина, род и местоположение. Това е новия вид идеология на глобализацията.
И "Milika_D" е напълно права. Днес, това е идеологията на глобализма.
Да омаловажава, осмива и да се подиграва с националната идентичност. С историята. С местните обичаи. Днес, глобализмът проповядва наднационализъм. Днес, мулти-култи пропагандата е буквално навсякъде.
Стига се дотам, картина с бяло семейство да се нарича расистка. Случай от Германия.

Не знам защо продължавате да се правите на приятно разсеяни и да не разбирате какъв е проблема.

Ако либералната общност в България не иска да се идентифицира с родината - добре. Но да спре да се подиграва с хората, за които това е важно.

Но иначе същата тази общност, нарича патриотите - сърдити, злобни и комплексирани, а в същото време, те правят абсолютно същото, в което ги обвиняват. Отново вътрешно противоречие или чисто лицемерие.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 15:09 от Alexa10

# 71
Кога е набила либералната общност някого, че желае да посети и/или организира нещо патриотично, или "патриотично". Аз не знам такъв случай.  

Също така смятам, че традиционната ни култура  - материална и духовна, е доста добре представена, като почнеш от средното образование, академично в няколко университета, та завършиш с културния афиш и ежедневния бит и празничност.

Не съм чула либералната общност да се е опитала да възпрепятства дори и спорни форми на различни възстановки, или нововъзникнали "обичаи", някъде да е крещяла, да е правила митинги и кордони, да е плюла хора, или да ги е обругавала в социалните мрежи.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 15:24 от Iris04

# 72
Патриотизмът е група хора да споделят общ живот. Глобализмът цели да омеша всички хора,което е утопия...

# 73
Не точно. Патриотизъм значи да си горд с неща които не си постигнал. Какъв е точно смисъла не знам, и досега се чудя

# 74
  • София
Патриотизмът възниква през 19 век под влиянието на либерализма/глобализма. Първата вълна национализъм/патриотизъм е била либерална. Справка - пролетта на народите, 1848 г. и думите на Левски "Чиста и свята РЕПУБЛИКА, в която всички турци/евреи/цигани/българи/мюсюлмани/християни ще живеят равно.
Ходи повтори тези думи на Левски пред днешните "патриоти" и ще те обесят на площада.

Общи условия

Активация на акаунт