НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 117
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ако иска да яде нещо по-свясно от сандвичи и дюнери навън, и няма да си готви, по-скоро към 30 на ден ще отидат - да хапне два-три пъти на ден, пък и едно кафе да пие с колеги.

# 256
Ако иска да яде нещо по-свясно от сандвичи и дюнери навън, и няма да си готви, по-скоро към 30 на ден ще отидат - да хапне два-три пъти на ден, пък и едно кафе да пие с колеги.

И моите изчисления са такива, колкото и да се мъча да понамаля малко, не виждам как Wink
Моя приятелка, чиято дъщеря учи в МУ София, но има и други две по малки деца ми каза вчера- ние 4-мата живеем с една заплата а другата заплата заминава директно за каката....

# 257
Вяра и Надежда, ако общежитието не ви харесва, не може ли да помолите да го преместят, може би не веднага,  но след месец два, като се настанят всички и стане ясно къде какво е свободно.
Има наистина блокове, които изглеждат чудесно и такива, които са ремонтирани последно като аз бях студентка. За щастие МУ са се погрижили за техните основни.
Възможно ли е в общежитието /за МУ София говоря/ да се внесе уред за бързо приготвяне/затопляне на храна, нещо от типа на airfryer/multicooker?

# 258
Здравейте. За настаняяването в общежития на СУ-дали всеки факултет си има конкретно общежитие, блок или се настаняват по произволен принцип. Тоест на база класиране. Някой знае ли къде се настаняват студенти във ФМИ?

# 259
  • Бургас
teadea04, мисля, че да. Преди години дъщерята на шефката ми имаше мултикукър в общежитието /УНСС/

# 260
Здравейте. За настаняяването в общежития на СУ-дали всеки факултет си има конкретно общежитие, блок или се настаняват по произволен принцип. Тоест на база класиране. Някой знае ли къде се настаняват студенти във ФМИ?

Не, няма определен блок. Разпределят се на случаен принцип.
В една стая могат да се паднат студенти от различни специалности.

# 261
Навремето СУ си имаха определени блокове за различните факултети, ама оттогава много време е минало, явно нещата са се променили.
Teadea, не мисля, че е проблем, разбира се, ако и затова не са се променили драстично нещата, но обичайно децата се снабдяват с поне един парти грил Grinning
Вяра, това е всъщност полезното на общежитията, свикваш да живееш в по-различна среда, излизаш от зоната си на комфорт, ставаш по-адаптивен. Не казвам, че децата, които не са там, не са адаптивни, но необходимостта да се съобразиш и свикнеш да живееш с непознати хора, не е нещо лошо. Освен това могат да се създадат и много хубави приятелства.

# 262
  • В светлината на слънцето
Момичета, като се прибере довечера тийнът от работа ще го накарам да звънне на приятеля си за апартамента. Гарантирано е хубав, не е дупка. Въпросът е колко ще му искат и дали вече не е обещан.

И похвал - наборката е шофьор. След над година прекъсване, взе от раз изпитите (днес мина кормуването, а оня ден - листовките). Иначе курсът й започна миналата пролет (това й беше подаръкът за 18-тия рожден ден) и беше приключил отдавна, оставаха само изпитите, но други работи промениха плановете. Та след прекъсване от повече от година все пак си ги взе. Grinning

Ъпдейт!
Семейството на приятеля на сина ми в момента са в Гърция, но се връщат в началото на другата седмица. Синът ми каза, че е много малко - гарсониера (стая с кухненски кът, отделно баня и коридор с голям гардероб). Всичко било прясно ремонтирано и обзаведено, блокът е от новите в Редута, на спирка на 72. Категорично за сам човек е. Там парно няма по принцип. Та като се върнат, ще пита дали е свободно и колко искат.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 18:07 от lulumba

# 263
Навремето СУ си имаха определени блокове за различните факултети, ама оттогава много време е минало, явно нещата са се променили.
Teadea, не мисля, че е проблем, разбира се, ако и затова не са се променили драстично нещата, но обичайно децата се снабдяват с поне един парти грил Grinning
Вяра, това е всъщност полезното на общежитията, свикваш да живееш в по-различна среда, излизаш от зоната си на комфорт, ставаш по-адаптивен. Не казвам, че децата, които не са там, не са адаптивни, но необходимостта да се съобразиш и свикнеш да живееш с непознати хора, не е нещо лошо. Освен това могат да се създадат и много хубави приятелства.
Да, това за приятелството е вярно. Двете ми съквартирантки с които се запознахме когато ни настаниха в общежитието и живяхме 4 години заедно са най-добрите ми приятелки до ден днешен. Но това се случи във втори курс. В първи курс ме настаниха с момиче, което въпреки че беше презадоволена и от богато семейство, крадеше  всичко от мен...да не ви казвам как се спи цяла година с портфейла под възглавницата и как съм се стряскала при всеки шум...та да не дава Господ.

# 264
Темата за квартири и общежития ми е много любима. Наборката прояви интерес за общежитие, не са лоши на МУ Варна. Тя щеше да е приета по право. Но хич не си я представям с още две момичета в стая да учи медицина. И да живее в една стая , без никакво лично пространство. Затова още на следващия ден квартира. Много е трудно във Варна. Сега е сезон, много туристи, много украинци. Търсенето е огромно. Агенциите са постнали фалшиви обяви , на фиктивни апартаменти или фалшиви цени. После те бомбардират с ненужни оферти срещу огромни комисионни. Абе кошмарна приказка. Добре , че се усетих бързо и влязох  в групи във фейса за наеми без посредник. Така след 3 дни търсене се сдобих с много хубав апартамент на 5 минути пеша от МУ. Ще живее с още 2 приятелки , близначки. Дано се разбират. Остава да вземем ключа на 01.09 и да се нанасят.

# 265
  • София
Кога ви започва учебната година? В МУ София е на 25.09.

# 266
В ТУ София- също на 25.09.

# 267
  • Варна
MУ Варна стартира на 11.09. Да не се губи излишно време Joy

# 268
УНСС на 18.09.

# 269
  • София
Lulu, честита ви шофьорка! Браво на твоето смело и борбено момиче! ❤
Това с квартирите и общежитията е много трудно и тегаво. Добре, че няма да го мисля на този етап. Но дори софиянчетата, които си живеят у дома, в един момент е добре да се отделят и да се учат на самостоятелност.
Относно парите - нямаме фиксирана сума. Наборът не се хранеше навън докато беше ученик и не ни е искал пари. Е, винаги е имал в портмонето си 20-тина лв., но понякога са минавали и 10 дни докато се сети да поиска отново.Simple Smile Като е имал някакъв повод - среща в ресторант, излизане, екскурзия, разбира се даваме, колкото е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт