НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 66 087
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Привет ! Днес имаме вълнения . Първа среща с Унито и колегите Simple Smile и регистрация че са студенти вече техни Simple Smile
Вчера си е напазарил мебелите стол за компютъра, още едно бюро , стол за хранене, отворен висок шкаф с рафтове , маса за хранене , дъска за гладене . Другата сряда ще му ги доставят и качат до 3 я етаж , а той вече сам ще сглобява , обича и му се отдава тази дейност , вкъщи той ми сглобява ако имам нещо . Simple Smile
Иначе откак е там си ходи пеш или с колелото до този техен магазин Екшън и си пазари по нещо и в торбичка си ги закарва . Взе си чинии, чаши , дъска за рязане , сапунерка , препарати .. Днес смята да ходи за чаршафи и други неща . На 25 ти тръгва кола затам оттук наш познат , чието дете е там втори курс и се обадил че имат място за един куфар . Та ще му до изпратя вече всичко останало - най зимните дрехи , продукти храна каквато поръча ( два буркана лютеница задължително Simple Smile) любимата му ) , ютия ще му пратя, подправки , хавлиени кърпи и завивката му дебелата . И неща от стаята си каквото заръча . Абе ще натъпчем хубаво без да гледаме кг този път. Simple Smile
Спокоен е , чуваме се и се виждаме по 2-3 пъти на ден и аз се радвам на положителните емоции Simple Smile).
Започнал е да гледа за евтини билети има доста за октомври да си дойде за 2-3 дни , естествено първо ще пита в Уни какво кога предстои . Съквартиранта му нали е втори курс същата специалност му казал , че първия изпит е някъде средата на октомври и тогава може да направи тази гимнастика с прибирането , но го посъветвал да изчака . Но както каза баща му , билета като е 20 -40 евро и да изгори не е болка за умиралка .. Та така !
Другите как сте ? Почивате си сигурно по моретата Simple Smile)

# 376
  • София
Интересно ми е да чета за децата в чужбина.
Дано всички свикнат бързо и са спокойни на новото място!
На фона на тези км наборката  в Благоевград ще си е почти вкъщи. 😁 Въпреки това вълнението е голямо.
В последните десетина дни се е отдала на Математика. Не е по желание, разбира се. Още първите дни ще има  изпит, на който ще пробва да се освободи от курс по Висша Математика, дано ѝ се получи.
На 28 ще я закараме с все багаж. Тя си е понапазарувала  доста неща, аз ще се прибера вече в София след няколко дни и ще дооформим каквото още е нужно.
Одеало за пикник иска. Ще мина през Юск, гледам на сайта има.  В университета имат практика да правят нещо като забави тип пикник на поляните около сградата им. Първата събота ще имат такъв само за първокурсници, после следващата седмица като дойдат и големите, ще имат общ.
Тя много се вълнува. Вече не се притеснява толкова, защото доста общуват в общия чат и поне виртуално се опознават. Имат деца и от  доста други държави, пишат си на всякакви теми.
Такива работи при нас. Не остана, още седмица.

# 377
  • Варна
Деска, много се радвам за Калоян. Всичко, което му се случва ще е ценен урок в живота.
Моето още не е записано (официално) и билет за същинското отиване не си е взел, но си купи евтини билети за първото прибиране в края на октомври (родителите ми ще правят 50г и ще ги изненада за празника, пък и съвпада с изборите, та с един куршум - два заека ххахаха).

# 378
  • Deutschland/HE
Деска,
ако обича мед, му сложи и един буркан при лютеницата. Друго, което сме пренасяли го няма при тях е бутилка ракия. Приятелки на дъщеря ми искаха да опитат и им сипахме по 20мл, не им хареса Simple Smile.

Моето дете ще е 13ти клас, всичките и приятели от България ще са студенти, а нея я чака още една трудна година в гимназията и пет матури.

# 379
И Ивка замина, ами..тъпо ми е. Нищо не ми се прави. Тези дни при нея чистене, пазаруване на посуда и други неща, ориентиане в обстановката.
Дано само всички да са здрави и бързо да свикнат, да им е интересно и приятно. Да са уцелили университет и специалност и Господ да е с тях.
За нас освен здраве и сила,  си пожелавам и ефтини билети. В тази връзка, който попадне на такива, моля да споделя.

# 380
  • Варна
Валенце, и аз ще чета с интерес за Американския , по едно време го обмисляше и него Simple Smile Иди в Декатлон за неща за пикник , имат там много богат избор на всякакви джунджурии за пикник , разбира се и одеала .

Креми , благодаря ти ! 😘. Още малко и Сашко ще се нареди и ще видиш че всичко ще е наред и той ще е щастлив там ! 🍀

Колибри, благодаря и на теб ! Ракия не пие моя , но може за другите да ги почерпи . Да , и мед мислех да пратя , добре че ме подсети . Simple Smile отворила съм списъка и каквото се сетя записвам . И боб ще му изпратя , наш си български , обожава го , а аз още мойта рецепта не съм му написала , днес задължително Simple Smile
Допълвайте списъка , някой ако се сети нещо .

# 381
Радвам му се на Калоян, оправен е.
   И при нас вълнения- имаме квартира, довечера предстои да подпишат договор, но е спазарена. Все пак , ще си отдъхна ,като сложат подписите. След малко отива към София, натоварил си е чаршафи, чинии, чаши, завивка,даже любимите си килими е взел. Вълнува се много, в неделя ще ходят с гаджето на гости на племенника и да поизчистят. Не иска помощ от мен, само да му купя ножове -за месо,за сирене и за плодове и хубава дъска.
   Квартирата е обзаведена, след основен ремонт.
   Ами така е , отлитат птиченцата.../ на ММ му е много криво , че и малчо се отделя/

# 382
  • Варна
Много се кефя да чета , особено за момчетата как се оправят и с домакинстване вече .
Честита ви квартира , Вале ! Най оправен е Криско , но аз знам защо , всичко е от географията Simple Smile В по малките населени места , мечта ми е да живея в малък град , знайте ли колко по спокойно се живее там , времето е спряло направо ❤

# 383
  • София
Благодаря, Деска, ще погледна и Декатлон!

Чета ви, момичета, и ми се иска да ви напиша нещо, макар и да е прекалено лично. С някои от вас се познаваме на живо, с някои сме си симпатични, с други не толкова😉, с някои децата ни са учили заедно, една от съфорумките ми е много близка приятелка. Та не е като да сме съвсем непознати.
Птиченцата отлитат. Но нека отлитат, така е редно, така трябва да протича един нормален живот.
Аз изпитвам странни чувства. Отстрани човек ще рече , че нямам търпение да ми се махне детето от главата. А всъщност изпитвам неописуема радост, че житейският ѝ път върви така, както би трябвало, както ми се струва редно и нормално. И тази радост, с моя близка, също майка на дете с увреждане  (другото ми момиченце е на 22г и е с увреждане) и на второ дете, което ще е студент сега, стигнахме до извода, че тази бурна радост и при двете се дължи на факта, че едното ни дете живее живот такъв, какъвто навремето сме искали и за двете си деца. А при  другото  не се е получило така, животът е решил друго.
Дори и наборката в началото ми направи забележка, че сякаш искам да се отърва от нея😎. Но поговорихме и изяснихме нещата.
Объркано пиша, знам, извинявам се за което.
Такаа трябва- децата да живеят собствен живот, по възможност извън дома. Защото другото- да виждаш че детето ти е ще е цял живот с теб, зависимо физически и психически  от теб във всяка секунда от деня, не е това, което всяка от нас си е представяла преди 20г.
Ще кажете Тая пък, какви глупости пише, та ни разстройва.
Но отдавна ми се искаше да го напиша.
Ще си поплачем, когато изпращаме децата в друг град или държава, ясно е. Но това е толкова прекрасен момент, че сълзите бързо трябва да отминат и да дадат място на щастието от този развой на нещата.
Аз по принцип съм си ревла, та и мен няма да ме отмине😁. Но съм много, много щастлива от това, че детето се отделя от нас и ще живее самостоятелно в голяма част от времето. Приятелки ми казват, че им е странна тая радост моя. Но е факт.
Просто се надявам на новото място да се чувства щастлива.
Домът ѝ винаги ще е при нас, разбира се. ❤️
Да ги пази Господ или кой в каквото вярва, да са живи и здрави само, всичко останало, което им се случва, е чудесно!

# 384
Много ми е хубаво да ви чета. С някои от вас тепърва ще имаме по-общи вълнения. Моят е на гейта в момента, чакам да ми прати прощална снимка. Чак вчера се усетих, че заминава сериозно и не е като да не ревнах 🙃

# 385
  • Пловдив
Прекрасно те разбрах, Вале. И е хубаво, че събра кураж да то напишеш. Нали затова сме тук - и за добро, и за не толкова, за съвет и подкрепа.
И наистина това са нещата от живота и е повече от прекрано, че ни се случват, значи сме живи, дишаме, чувстваме.
А за сълзите - ще си поревем колективно. И ще си сипем колективно. Ще се смеем колективно. И все хубави работи да ни се случват. Амин!

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 11:28 от vany6a

# 386
  • тук-там
Валенце, разбирам те! И аз по-скоро се радвам, че си хваща пътя! Ако не ги пуснем да отлетят, няма да сме си свършили работата! Разбира се, ще сменим емоцията и ще ни души гърлото като тръгнат! Хубаво е, че споделяме и лошото, и тревогите, и смесените чувства! Така разбирам аз този форум за взаимопомощ!

# 387
Вале, Вале, знаеш колко пъти съм ти го казвала това! Така е. Трябва да се отделят, независимо дали ще учат или не.  Успяват ли да се справят с живота си , значи сме си свършили работата добре. И да им е трудно,  важно е да могат да вървят напред. То не всичко е лесно в тоя живот.
    На мен ми е много мъчно за маминия Златен, повече отколкото за сестра му.Ама тя си отиде с гаджето, бяха си двамата. А на мама момчето ще е само. Обаче да заминава!!! Знам ,че София не е чужбина , на 100 км е от нас, но все пак поемат по нов ,свой собствен път. Ще се справят, сигурна съм. С течение на годините тук се убедих, че децата ни са страхотни. И ще стават все по- страхотни.

Скрит текст:
Вчера го привикаха на мениджърска среща, на която официално беше представен като част от мениджърския екип  на фирмата. Две години бачка много здраво, учи/ за моя изненада и с училището се справи повече от добре/   и бачка. Гласуваха му доверие и той го оправда.Това си върви със съответния анекс към договора, но и със съответните отговорности. Гордеем се с него, много.   Шефът му като ученик и студент бачкаше при нас. Получих изключително затрогващ имейл от него, по повод работата на набора. Благодари ми за шанса, който ние му дадохме на времето, което го е научило на труд, дисциплина и отговорност, благодари ми за това,че сме му имали доверие , като взе наборчето на стаж и работа при него.И за това,че сме възпитали отговорен, трудолюбив и възпитан млад мъж. И за щерката каза хубави думи,но тя вече е на почти 26 г , това не ѝ е първата работа.  

От сърце желая на всичките ни дечица да са здрави, уверени в изборите си и да срещнат правилните за тях хора по пътя си.

# 388
  • тук-там
Марулет, това е най-ценния опит за него и най-голямото признание за вас! (А гаджето на набора къде отива?)

# 389
Валенце, и аз се чувствам по подобен начин. Чувствам страхотно вълнение от нещата, които ѝ предстоят, мисля си как сега ще има нови познанства, нови светове, ново начало, как за пръв път ще се отдели и си спомням на мен колко ми беше кеф и просто много се вълнувам вместо нея, даже май повече от нея самата Grinning

Марулета, страхотно признание, много е хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт