Отговори
# 240
А Аз влязох в четвърти месец и сякаш обратно на това,което казват мен сега чак взе да ми се гади. Но като цяло е нищо, в сравнение с това,което вие разправяте. Дано ви спрат всички неразположения след третия месец. Случва се ,когато се понатоваря сякаш,задъхвам се малко и заедно със задъхването ми се и гади. Сигурно е от нарастването на матката ,бебето си прави място и сбутва всички органи. И също като хапвам имам чувството,че и с две хапки се наяждам.

# 241
Здравейте и извинете предварително за дългия пост, но съм насъбрала! Включвам се при вас с термин 22 февруари. Чета ви от началото на темите още, за доста неща съм намерила успокоение, че при вас е като при мен. Доста неща и понаучих. Имам предишен нещастен опит и все ми е страшно да не си позволявам твърде големи надежи. Но този път прескочихме трапа, който друг път е водил до загуби, а днес излезе и чудесен резултат от най-пълния възможен НИПТ в Cell genetics, така че - ето ме, не ми се смейте на психариите, моля (ще се старая да ги ограничавам) Simple Smile Не си поръчах нищо от AboutYou, защото "как ще поръчам - нали може утре да се случи страшноото". Не съм казала на близките си, защото "после как ще ги успкоявам и тях, ако самата аз съм се сринала". Но днес май ми просветна и ще си позволя да се надявам (на 9-ти съм на преглед и ако пак сме живи, вече ще кажа на който съм решила) Simple Smile Човекът е мъж, последно във вторник се държеше за главата и както казах на доктора: "нормално, то с такава майка като мен"... Много е странно - хем съм спокойна, хем карам супер лека брменност (нито веднъж не съм повърнала, всичко си ям без проблеми, глава почти не ме е боляла, спя по 7 часа вечер), хем току ме изтрещи в главата, че толкова хубаво не е на хубаво Simple Smile Добре, че следящата ми АГ ми действа супер позитивно и успокояващо. Ако някой се е зачудил за проследяващ лекар в Надежда - д-р Илиана Христова за мен е Човекът (аз я открих в Америмед в Младост и си останах нейн пациент; предстои на 17-ти да ме регистрира в Надежда за проследяване). Ето, в отпуск е тази седмица, но настояваше да й пиша по Вайбър как ми е минал прегледа при колегата й (който преглед тя уреди извън графика на човека), после да й кажа за НИПТ (който тя насрочи и ме насочи къде да направя), а за 14-ти ми запази час за ФМ пак извън графика на д-р Патрикова. А днес имах и въпрос за цвета на влагалищния секрет (заради който снощи не спах между 5 и 5:30 ч), на който въпрос получих отговор в рамките на две минути. Друго си е да имаш такъв лекар до себе си, от опит казвам.  

За усещанията, да знаете, че и аз до вчера мислех, че е момиче, сигурна бях някак си. А днес на НИПТ резултата - момченце. Цялата рода са с момчета и аз така исках да ни се падне една кротка девойка да си я глезим всички, ама нъцки. Обаче ММ наскоро се изтърва и каза "той", сигурно е знаел по-добре от мен Simple Smile М/у другото, само моя мъж ли е такъв странен - не искал да знае пола, нищо, че аз го знам. И сега как ще издържа да не му кажа?!

Не сте сама в това “психясване”. И аз имам една загуба и честно казано си позволих да се позарадвам чак след като мина ФМ и ми казаха че всичко е наред. В самото начало вместо да се радвам аз умирах от страх и притеснение. Даже ме беше страх да си запиша час за лекар, защото си мислех че до тогава вече няма да има бебе и само ще се разстроя допълнително да се обаждам да го отменям. И сега и сега продължавам да имам негативни мисли, но се старая да ги сведа до минимум. Ама то си е човещина и искам не искам, вече много се привързах към бебенцето❤ Стискам палци всички да стигнем да пухкав финал! Не сте сама и според мен е съвсем нормално да се страхувате, хич не си мислете че не сте в ред 😅

# 242
Здравейте и извинете предварително за дългия пост, но съм насъбрала! Включвам се при вас с термин 22 февруари. Чета ви от началото на темите още, за доста неща съм намерила успокоение, че при вас е като при мен. Доста неща и понаучих. Имам предишен нещастен опит и все ми е страшно да не си позволявам твърде големи надежи. Но този път прескочихме трапа, който друг път е водил до загуби, а днес излезе и чудесен резултат от най-пълния възможен НИПТ в Cell genetics, така че - ето ме, не ми се смейте на психариите, моля (ще се старая да ги ограничавам) Simple Smile Не си поръчах нищо от AboutYou, защото "как ще поръчам - нали може утре да се случи страшноото". Не съм казала на близките си, защото "после как ще ги успкоявам и тях, ако самата аз съм се сринала". Но днес май ми просветна и ще си позволя да се надявам (на 9-ти съм на преглед и ако пак сме живи, вече ще кажа на който съм решила) Simple Smile Човекът е мъж, последно във вторник се държеше за главата и както казах на доктора: "нормално, то с такава майка като мен"... Много е странно - хем съм спокойна, хем карам супер лека брменност (нито веднъж не съм повърнала, всичко си ям без проблеми, глава почти не ме е боляла, спя по 7 часа вечер), хем току ме изтрещи в главата, че толкова хубаво не е на хубаво Simple Smile Добре, че следящата ми АГ ми действа супер позитивно и успокояващо. Ако някой се е зачудил за проследяващ лекар в Надежда - д-р Илиана Христова за мен е Човекът (аз я открих в Америмед в Младост и си останах нейн пациент; предстои на 17-ти да ме регистрира в Надежда за проследяване). Ето, в отпуск е тази седмица, но настояваше да й пиша по Вайбър как ми е минал прегледа при колегата й (който преглед тя уреди извън графика на човека), после да й кажа за НИПТ (който тя насрочи и ме насочи къде да направя), а за 14-ти ми запази час за ФМ пак извън графика на д-р Патрикова. А днес имах и въпрос за цвета на влагалищния секрет (заради който снощи не спах между 5 и 5:30 ч), на който въпрос получих отговор в рамките на две минути. Друго си е да имаш такъв лекар до себе си, от опит казвам.  

За усещанията, да знаете, че и аз до вчера мислех, че е момиче, сигурна бях някак си. А днес на НИПТ резултата - момченце. Цялата рода са с момчета и аз така исках да ни се падне една кротка девойка да си я глезим всички, ама нъцки. Обаче ММ наскоро се изтърва и каза "той", сигурно е знаел по-добре от мен Simple Smile М/у другото, само моя мъж ли е такъв странен - не искал да знае пола, нищо, че аз го знам. И сега как ще издържа да не му кажа?!
Определено не си сама,и аз имам една загуба и в началото бях в такъв ужас и чак след ФМ и пренаталния тест малко се поуспокоих и поотпуснах,въпреки че и сега всеки път преди преглед ми е напрегнато и нервно.Ние чак от миналата седмица започнахме да казваме на близките,даже има още няколко,на които не сме казали,защото аз държа да е на живо,а не по телефона.

# 243
  • София
Аз съм с две загуби и чак след втората (с правилния лекар) направих изследвания за тромбофилия. И разбрах, че въпреки, че нямам хомозиготи по гените, по абсолютно всички (без един) имам хетерозиготи; а всеки хетерозигот е 50% риск. По принцип би трябвало и без медикаменти все някога да ми се получи успешна бременност, но съм на 38 и нямам време и, най-вече, сили за експерименти. Сега си пия аспирина и все казвам на доки, че дори пласибо ефект да е, важното е, че работи. Обаче продължавам всяка седмица да плача като чуем сърчицето и ми покажат, че човекът расте. Радвам се, че не съм сама и мога само да кажа съвсем буквално - ако имате нужда, пишете ми и  ще помагам емоционално, все пак знам какво ви е и ако аз съм в добър ден, а вие в лош - мога да ви дам малко силички Simple Smile Аз обикновено съм спокойна до деня преди прегледа, а в деня на прегледа се чувствам все едно отивам да чуя присъда Simple Smile  Кажат ли, че всичко е наред, хвърча 5 пръста над земята и поне 3-4 дни съм напълно спокойна. Сега, след НИПТ, съм доста по-спокойна за ФМ.

Може ли да попитам всички нещо вероятно тъпо... Защо си следите прогестерона постоянно - профилактично или с някаква причина? Като питам за изследвания (можете да си представите, бих била златна мина за всеки АГ - готова съм да пусна всичко и да платя на кой колкото трябва), доки все ми казва, че е рано или че няма нужда. Витамини също не ми изписа, а съм питала два пъти. В същото време гледам, че вие пускате какви ли не изследвания и постоянно следите прогестерон. И пиете разни добавки. Пък аз само една фолиева киселина и един аспирин, и това е. Факт - добре вървим засега, може би затова док не иска да ме товари, но все пак да питам при вас кое е от лекарите и кое по самоинициатива. Нещо не успявам да си изградя преценка.

# 244
С нискорискови мутации ли си,че нямаш терапия освен аспирина? Питам ,защото така както казваш,че по всички си хетерозигот... Това никак не намаля опасността и момичетата с хетерозигот също са на терапии. Дори май не се гледа толкова хетеро или хомо ,а точно каква е мутацията и съответно кръвни показатели.
 Обаче предполагам и че те следят и щом така са преценили лекарите ,че само аспирин е достатъчно,значи е така.
Аз съм с две загуби и чак след втората (с правилния лекар) направих изследвания за тромбофилия. И разбрах, че въпреки, че нямам хомозиготи по гените, по абсолютно всички (без един) имам хетерозиготи; а всеки хетерозигот е 50% риск. По принцип би трябвало и без медикаменти все някога да ми се получи успешна бременност, но съм на 38 и нямам време и, най-вече, сили за експерименти. Сега си пия аспирина и все казвам на доки, че дори пласибо ефект да е, важното е, че работи. Обаче продължавам всяка седмица да плача като чуем сърчицето и ми покажат, че човекът расте. Радвам се, че не съм сама и мога само да кажа съвсем буквално - ако имате нужда, пишете ми и  ще помагам емоционално, все пак знам какво ви е и ако аз съм в добър ден, а вие в лош - мога да ви дам малко силички Simple Smile Аз обикновено съм спокойна до деня преди прегледа, а в деня на прегледа се чувствам все едно отивам да чуя присъда Simple Smile  Кажат ли, че всичко е наред, хвърча 5 пръста над земята и поне 3-4 дни съм напълно спокойна. Сега, след НИПТ, съм доста по-спокойна за ФМ.

Може ли да попитам всички нещо вероятно тъпо... Защо си следите прогестерона постоянно - профилактично или с някаква причина? Като питам за изследвания (можете да си представите, бих била златна мина за всеки АГ - готова съм да пусна всичко и да платя на кой колкото трябва), доки все ми казва, че е рано или че няма нужда. Витамини също не ми изписа, а съм питала два пъти. В същото време гледам, че вие пускате какви ли не изследвания и постоянно следите прогестерон. И пиете разни добавки. Пък аз само една фолиева киселина и един аспирин, и това е. Факт - добре вървим засега, може би затова док не иска да ме товари, но все пак да питам при вас кое е от лекарите и кое по самоинициатива. Нещо не успявам да си изградя преценка.

# 245
Аз нямам тромбофилия,но имам мутация за неусвояване на витамини и дефицити на витамини,затова и си ги изследвах и си ги пия.След раждането на първото ми дете не знаех за тях и бях без грам енергия,нямах сили за нищо.Изследвах се и излязоха големи дефицити,затова сега още от началото започнах да ги пия и се чувствам много по-енергична,иначе се задъхвах след 5 крачки.

# 246
  • София
Нямам идея кои са нсико и кои високо рискови. Но освен при моята АГ, ходих и при д-р Корсачки, който ми бе прпеоръчан от позната с тромбофилия и живо и здраво детенце. Единствената разлика беше, че моята АГ каза "категорично апсирин, без инжекции", а Корсачки каза "аз бих изписал Клексан". И двамата казаха, че нямам тромбофилия, но съм рискова. Пусках някакъв пакет в Цибалаб и носих резултата.
Корсачки назначи изследване на хормони на щитовидна жлеза, които излязоха в норма. Евентуално, при загуба, каза да се консултирам с имунолог.
Не мисля да разводянвам темата с моите биологични открития на стари години или да трупам нови - слушам докторите и това е, няма как да разбирам от всичко колкото професионалистите, колкото и усилия да положа и нерви да изхабя Simple Smile Ако е писано, ще дочакаме накрая топличко щастие през февруари Simple Smile

Енергия имам, карам си по цял ден хоум офиса, както и преди. Само на два пъти бях по-отпаднал и си полегнах за час в почивката. Правя 3-километрови разходки всяка вечер, задъхвам се само по големите баири (живея във вилна зона). По принцип спортувам в домашни условия и тичам по малко (е, вече не, де), точно преди + теста бях влязла в прилична форма.
Преди време съм пускала за дефицит на Б-групата, но излезе, че нямам. Старая се да хапвам разнообразно. Ще питам пак доки дали не е време да пуснем нещо вече.
А прогестерона защо го следите?

# 247
  • София
Момичета, имам чувството, че само аз не пия аспирин и може да е глупав въпроса, но защо го пиете? Вчера бях да ме записват на ЖК и при АГ имаше жена, която въвежда в компютъра данните
и се учуди, че не взимам аспирин, а АГ каза категорично да не взимам, та се зачудих 🤔

# 248
Аз също не взимам аспирин Simple Smile Кръвотока ми е добре и нямам нужда.

А прогестерона го взимам без да съм го изследвала,защото в началото имах зацапване,а сега ми го продължават,заради историята ми със скъсена шийка с първото ми дете.

# 249
Момичета, имам чувството, че само аз не пия аспирин и може да е глупав въпроса, но защо го пиете? Вчера бях да ме записват на ЖК и при АГ имаше жена, която въвежда в компютъра данните
и се учуди, че не взимам аспирин, а АГ каза категорично да не взимам, та се зачудих 🤔

И аз не пия аспирин. Мисля, че го изписват при тромбофилия.

# 250
Аз също всеки ден де чудя на мен ли само нищо не са ми изписали. Всички говорят за витамини, хапчета, а аз си слагам само утрогестан заради прокървяване и фолиевата киселина.
Предполагам има и значение дали бебенцето е заченато нормално или инвитро. А и като понапреднем, на всички ще ни изпишат витамини. Поне моя док.каза, че още било рано.

# 251
Аз с предишната си бременност също взимах само фолиева киселина,ама в последствие разбрах,че имам мутация и не мога да усвоявам витамините и сама си ги изписах,защото АГ-то нищо не ми изписва.

# 252

Здравей, не си само ти луда спокойно, много сме 😂 все се чудя и аз нещо, чета, питам абе чудо. Иначе аз имам момченце на 6 , също цялата рода са само мъжки,  също бях сигурна, че сега е момиче, ама направо бях убедена, викам си айде една девойка да разчупи малко мъжкия колектив, уж вътрешното усещане не лъжело, нооо, познай - още на фетална доктора вика със сигурност е момче и ми показа, та и аз го видях де  😁 и после и Вижън плюс теста го доказа, та така 😊

# 253
Аз също не пия аспирин. Пия Дуфасрон, който е прогестеронов препарат заради кафяво зацапване от началото на бременността до преди дни

# 254
Момичета, забравих да питам нещо тези от вас които са на фраксипарин, значи аз през ден го редувам с аспирин(надявам сега на прегледа след десетина дни да ги спирам вече), та до преди две седмици беше ок като ги слагам, бия ги в корема, обаче сега започнаха да стават едни големи подутини които се зачервяват и сърбят аааадски много, защо така, някой има ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт