Отговори
# 255
Момичета, забравих да питам нещо тези от вас които са на фраксипарин, значи аз през ден го редувам с аспирин(надявам сега на прегледа след десетина дни да ги спирам вече), та до преди две седмици беше ок като ги слагам, бия ги в корема, обаче сега започнаха да стават едни големи подутини които се зачервяват и сърбят аааадски много, защо така, някой има ли идея?

И на мен ми ставаше така - лекарката ми каза да бия в ръцете и краката. И там се насиних, подух и сърбеше, но свършиха. Може да звъннеш на лекаря и след негово одобрение да смениш с Клексан.

# 256
Почти всички са алергични към фраксипарин и го сменят с клексан. По-изчистен бил и няма сърбеж. Но синини и подутини винаги могат да се получат ,ако се нацели такова място.

# 257
Аспирина основно го изписват при риск от преклампсия. АГ ми каза, че след БХС ще се види има ли такъв риск и дали е нужно. Аз съм на фраксипарин с мутация в PAII 4g|5g и неусвояване на витамини. Поради тази причина само мета формите приемам, пих витамини комбинирани 1 м и ги спряхме сега съм само на мета фолиева, алеракт и спрей б12 на бетърю. Утрогестана съм 3 по1-300мг, но сама си ги намалих на 2 по 1. Надявам се скоро да го спра поне него.  
Момичета, имам чувството, че само аз не пия аспирин и може да е глупав въпроса, но защо го пиете? Вчера бях да ме записват на ЖК и при АГ имаше жена, която въвежда в компютъра данните
и се учуди, че не взимам аспирин, а АГ каза категорично да не взимам, та се зачудих 🤔

И аз не пия аспирин. Мисля, че го изписват при тромбофилия.

# 258
Момичета, забравих да питам нещо тези от вас които са на фраксипарин, значи аз през ден го редувам с аспирин(надявам сега на прегледа след десетина дни да ги спирам вече), та до преди две седмици беше ок като ги слагам, бия ги в корема, обаче сега започнаха да стават едни големи подутини които се зачервяват и сърбят аааадски много, защо така, някой има ли идея?

И на мен ми ставаше така - лекарката ми каза да бия в ръцете и краката. И там се насиних, подух и сърбеше, но свършиха. Може да звъннеш на лекаря и след негово одобрение да смениш с Клексан.
Аз Даже не се насинявам, само няколко пъти се случи, а по скоро се подува и сърби. Не съм била до сега в краката ам ще взема да пробвам там освен. Но явно няма гаранция че и там няма да се подува и да сърби. А къде в крака се слага?

# 259
А тези от вас, които са минали през въпросните лекари, бихте ли споделили мнение. Много се чудя при кого да си правя ФМ. Дали при д-р Троянчев в Бургас или направо в Пловдив при д-р Борис Стоилов.
Чета много стари мнения, а ми е първа бременност и нямам наблюдения нито над единия, нито над другия.

# 260
Аз пия само фолиева киселина и Б12. Трябва да се насиля и за някакви общи витамини, но ми става гадно от тях.
Ние сме на морето пак. Този път не ми става лошо, но вечер се подувам ужасно и едва намирам какво да облека. Като се върнем в София съм на преглед пак и трябва да се записвам на ЖК. От Септември мисля да приключвам с работата, да ходя някъде на йога и да си гледам спокойствието.
Хоум офис съм, работата ми е супер ненатоварваща, но ще се възползвам да си почина наистина като за последно Simple Smile

# 261
  • София
На мен ми изписаха Аспирин Акард, превантивно. Кръвотока към бебето е добре, но от хипотоничка вече съм с нормално кръвно. Купих го, но нещо ме е страх да започна приема, междувременно съм в процес на спиране на прогестероните. От днес ме на море. Този път издържах пътуването.

# 262
Благородно завиждам за морето. Вече сънувам море 🤣 щях да ходя края на миналия месец началото на този, но реших, че ще е много топло и няма да се чувствам добре. Още съм под въпрос за началото па септември 5-6 дни, но нещо ме е страх да не се случи пък и в Гърция знам ли. На вас как ви се отразява климата на морето?

# 263
аз почвам аспирин и аз от 8 ми и спирам тъпия прог че ми писна 😀направо празник ще е

# 264
И аз не пия аспирин. Пия фолиева киселина, Б12 и алеракт (магнезий +Б6).
Момичета, от време на време имам задух, а съм едва в средата на 10та седмица. Някоя от вас има ли го този проблем? Подозирам, че има нещо общо с хемоглобина, тъй като имах сериозно кървене в 7ма седмица и може оттам да ми е паднало желязото. Но може и да си въобразявам. Освен това носът ми е запушен откакто съм забременяла и на моменти имам усещането, че въобще не мога да си поема въздух...

# 265
А тези от вас, които са минали през въпросните лекари, бихте ли споделили мнение. Много се чудя при кого да си правя ФМ. Дали при д-р Троянчев в Бургас или направо в Пловдив при д-р Борис Стоилов.
Чета много стари мнения, а ми е първа бременност и нямам наблюдения нито над единия, нито над другия.
Сега си правих феталната при Стоилов. Първото си дете съм раждала при него в Пловдив. Иначе съм от Бургас.

# 266

Аз лично бях при д-р Стоилов и макар да е изключително усмихнат и приветлив по начало, явно във въпросния момент на срещата ни не беше в настроение за въпроси. Първа бременност ми е и същност даже не зададох и кой знае какви, но излезнах повече с негативна емоция от кабинета. Изследванията са добри и всичко е шест.
Използвам момента да Ви поздравя всички. Аз съм в 13+6 и с интерес прочетох всичко дотук.  До момента никой не ми казва нищо за пола.. не съм настоявала, защото не е най-важното, но виждам, че всички почти вече са наясно. Има ли някоя от вас, която е на Утрогестан 2х2. Колко време продължи това? И другото ми питане - до момента нямах повръщане, гадене, но последните два дни се развиват някакви такива мъки. Възможно ли е чак сега да започват подобни симптоматики?
Благодаря Ви и поздрави!

# 267
  • София
yoli111, климатът добре ми се отразява, но не влизам във водата и съм под чадъра. Стоене до 12ч на плажа и после в стаята, поне до 17ч.
ММ в жегата си пие бирата аз стоя и преглъщам 😂
Що се отнася до задуха, при мен установих, че се получава, когато съм с висок пулс. Пия течности, лягам на хладно.
Много течности задържам, възможно ли е от това вечер коремът да ми се втвърдява? До сутринта с 4-5 разходки до банята, сутринта съм плоска, за сега.
От аспирин може ли да се изкърви? Толкова да не ми стиска да го започна…

# 268
Здравейте, аз витамини приемам още преди забременяване, като част от подготовката по препоръка на д-р Сигридов. Така че не мисля лично аз, че е рано, за която не е почнала. Витамините от Б групата, вит. Д, желязо също, са мн важни за развитието на плода. Вит. Ц също приемам, като може да понамали излизането на стрии (но вс било до ген). Прогестеронът лично на мен ми го спря към 9 г.с., тъй като вече плацентата взема тази функция и така сме бъркали в хормоните на бебето, като така сме раждали джендъри. Особено за момче, не било ок да сме приемали мн прогестерон.

# 269
Момичета теста излезе супер бързо 13% фракция Simple Smile това бебе яко се е закотвило явно и слава богу , понеделник го пуснах днес излезе всичко е наред и второ момиченце 🎀

Общи условия

Активация на акаунт