Отговори
# 285
Привет, аз във вторник съм в 12г . с и имам такива разпъвания, боцкания и т.н мисля
че е нормално, все пак бебчето прави място за себе си 😊
Кога си на преглед?
Аз в 9 седмица когато бях доктора ми каза че имам леки контракции на матката и ми предписа но шпа , а аз не усещах нищо тогава.
Според мен не трябва да се притесняваш, иначе и аз имам около пъпа също придърпване, а вече дори почва да ме сърби корема, нищо че мажа с био оил Simple Smile

Привет!
От 2 дни усещам търпими и краткотрайни болки в корема и то само когато лежа. Даже болки е силно казано. По-скоро е някакво боцкане, разпъване, подръпване. Усещанията не са концентрирани ниско долу, а между пъпа надолу и настрани към яйчниците.

Мисля, че не е притеснително, но все пак..
Появяват се 2-3 пъти на ден и са по 5-10 минути. Търпими, не пия и но шпа дори. В 10 г.с. съм ако има значение.

# 286
  • София
Сигурна ли си, че не са мускулни от нарастването на матката/корема?   Моята док казва, че из коремната област трудно по описание може да се определи дали е нещо чревно или от бременността. По мой опит най-важно е да не прилича на болка от цикъл (без да стряскам никого, разбира се - говоря само какво знам аз, а аз не съм доктор).
Мен пък ме сърби (или по-точно гъделичка) кожата по гърдите и корема.

# 287
Нее.. не е като цикъл! Все едно нещо ме боцка. Вчера викам на ММ - в корема имам ножче 😀

На преглед съм след 10-тина дни. Трябва да си взема направление за следене на бременност и да звънна на АГ.

# 288
  • София
Нещо да й се обадиш или пишеш? Моята за такива въпроси често успява да ми помогне по Вайбър. Аз обикновено пиша "док, за това и това ми притенсние да ида ли на изследване/преглед преди да се видим"; и тя си ми казва.

# 289
Малко може би смешен въпрос, как спите? Аз спя още по корем, но бях на кола маска и козметичката каза че не иска да ме обръща по корем вече, аз пък й казах че спя по корем и тя каза че не е трябвало вече.. Та вие избягвате ли да спите по корем 🫣

# 290
Аз още спя по корем. Дори и да не искам, понякое време насън се обръщам. Цял живот това ми е любимата поза. До колкото знам няма проблем стига все още да не ти е неудобно.

# 291
нее ок да спите по корем създавате напрежение . Аз ща това ползвам възглавница за бременни

# 292
Аз спя с възглавници ужким да ме подпират и да не се въртя. Мъжа ми и той ме дебне и ме ръчка, ако се завъртя по гръб, че нали и по-гръб не трябвало да се спи в даден момент. Всичкото без абсолютно никакъв ефект разбира се, сутрин винаги се събуждам по гръб. И аз много обичам по корем, но гърдите толкова ме болят, че ми е невъзможно да легна по корем. То ако трябва да се спазват всички предписания на къде да се спи, май по-добре хич да не се мъчим да си лягаме ами на някоя закачалка и прави 🤣

# 293
  • София
Аз, слава Богу, по принцип спя настрани (наляво) и по гръб, но и аз все чакам кога ще дойде моментът да не мога вече по гръб. С кеф ще се мъча, само до края всичко да е наред Simple Smile

# 294
Аз още от началото спя само настрани с възглавница под краката,по гръб по принцип не мога да спя,а по корем не ми беше удобно още от начало.

# 295
Аз спя настрани и леко по корем. Лягам си на лявото рамо и крак, а десният крак е свит в коляното и до коремчето имам плоска възглавница. Егати обяснението... не знам какво разбрахте! 😂

По гръб не мога да спя. Не ми е удобно. На една страна мога.

Скрит текст:

# 296
Снимката която показваш е идеалната поза за сън 🥰😵💫
Аз спя така, но явно трябва да се ориентирам към страни
Аз спя настрани и леко по корем. Лягам си на лявото рамо и крак, а десният крак е свит в коляното и до коремчето имам плоска възглавница. Егати обяснението... не знам какво разбрахте! 😂

По гръб не мога да спя. Не ми е удобно. На една страна мога.

Скрит текст:

# 297
  • София
До преди да забременея само по корем заспивах. Научих се да спя по гръб и настрани. Не знаех, че и по гръб не е добре да се спи. Опитвам се да спя на ляво, понякога е много дискомфортно. Има още много време, дано му хвана цаката. Все повече се оглеждам за възглавница за кърмене/бременни само и само да подобря малко позата на сън. В началото на седмицата пробвах с плоска възглавница между краката. Не знам какво съм правила не знам и как съм успяла, но ма другата сутрин беше странно смачкана и всичко ме болеше.

# 298
по гръб не се спи защото се притисква вена Кава или Кала кво и беше там името са не се сещам която може да ви остави без съзнание. Аз за това спя с възгравница на П защото тя подпира И гърбът ми и ако съм по гръб съм по скоро по полу гръбнала 😀и никога няма шанс да се озова по корем. И ми е изключително удобно самото спане. Единственното кофти е измъкването от  тая възглавница ама се свиква Simple Smile

# 299
Аз преди да забременея спях на лявата страна и по- гръб, сега най- вече на лявата страна, но сменям и надясно, че то не става цяла вечер на една страна.....не че мнооого спя, будя се доста често и ходя по 3 пъти да пишкам. Вие биудите ли се нощем?

Общи условия

Активация на акаунт