Отговори
# 105
Здравейте и аз да се запиша с моя бебок, който се роди с планово секцио на 26.07.2023 г. Той се казва Иво, 3.690 кг. и 52 см висок. Раждането беше в болница Надежда, от която останах изключително очарована и без забележка. Аз не съм от София, но престоя ми там беше най-доброто преживяване. Успех на всички!

# 106
Дами, правили ли са ви TORCH скрининг? Ако да, в коя гс.? Мен днес ми го направи АГ, понеже ми го изискват от болницата - като ходих да се записвам в болницата ми казаха, че ако АГ не ми е правила това изследване ще ми го направят в болницата.

Misiq, Честито бебче! 🩵 Да ви живо и здраво и много да ви радва! 😇

# 107
Здравейте и аз да се запиша с моя бебок, който се роди с планово секцио на 26.07.2023 г. Той се казва Иво, 3.690 кг. и 52 см висок. Раждането беше в болница Надежда, от която останах изключително очарована и без забележка. Аз не съм от София, но престоя ми там беше най-доброто преживяване. Успех на всички!
Честито момченце!❤🍀

# 108
Misiq, честито! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!
Бързо възстановяване! 🍀

Xelly7, на мен такъв скрининг не са ми правили.

# 109
Misiq, честито бебче!

# 110

Честита рожба! Бъдете здрави и щастливи! 😘😘

# 111
Аз утре ще правя последните покупки за моя багаж и почвам да се стягам лека по лека. За сега единствено съм изпрала гнездото 😂

Ще пера със Сано Максима ( лилавият ) .. мирише направоооо 😍😍😍 Баткото го прах с Тео бебе в началото, но като се почна с петната и не ги переше добре и го смених. Ще изгладя първите перални както се казва и това ще е.

Аз съм +6 кг за момента, надявам се в последните 2-3 седмици да си ги задържа тези кг. Малкият расте добре, даже всеки път казват в повече от седмица напред, така че нямам притеснения.

Тези дни трябва да се разберем и за дата за секциото, нямам търпение. Обратното броене започва и мноого се вълнувам.

# 112
Helly7 TORCH-а в България го пускат в началото на бременността, но основно в частта Хив и сифилис и са задължителни. АГ ме пита основно за животни дали имам или имам контакт, които могат да са преносители, но тъй като нямам, така и не ми го назначи - токсоплазмозата. За шарките  също ме пита само какво съм карала. Тази зима нали имаше бум на скарлатина ми препоръча да се пазя. Варицела съм карала.

# 113
Тези от вас, които са качили толкова малко кг, по принцип с нормално тегло ли бяхте преди да забременеете? Някакси ми се виждат малко 6-7 кг за 9 месеца. Как го постигнахте? Grinning
Аз не се меря често, но досега съм качила около 10 кг откакто спрях да повръщам, а ако не повръщах, сигурно щяха да са и повече. По принцип си бях с нормално тегло за ръста си преди да забременея. Надявам се да успея да ги сваля бързо след раждането. Като цяло сякаш съм качила предимно на корем.
Горе-долу колко кг се свалят при раждането?

# 114
Честито на Misiq! С пожелания за бързо възстановяване и да ви е живо и здраво бебчето и да ви радва много! 🤍

Аз бях качила 15кг, 7кг свалих след секциото и за дните прекарани в болница още 1.5кг - поне според този кантар на етажа. Нямам търпение да видя този в нас, понеже си използвах него за следене.

За другите въпроси по-долу- изпрах нещата от количката, които се сваляха. Изпрах и изгладих всички дрехи макар че са през сушилня. Поне като за в началото.
Днес живот и здраве трябва да ни изпишат. Ще дойдат само ММ, майка ми и сестра ми с нейния мъж. Родителите на ММ не са от Варна и не ми се искаше да имаме гости за вечерта, искам да прекараме първата вечер у дома само тримата. А на сестра ми казах да не взима малкия, защото той често боледува. Те ще носят маски. Може да е малко прекалено, но предпочитам така отколкото да стане нещо.
Разходки се надявам да правим след няколко дни- макс седмица. 😊

# 115

Misiq да е жив и здрав малкия Иво и да расте щастлив 🙂

Аз също съм с планово секцио в Надежда за 9.08.
Когато ти остане време, би ли описала с малко повече детайли от какво остана доволна, впечатления като цяло, кой доктор ти прави операцията?
Скоро прочетох няколко негативни отзива от родилки в темата на болницата и честно казано доста се стресирах...
Преди също съм лежала там за други интервенции и бях доволна, но бяха написали, че нито помагали за кърменето, в послеродова били много груби и т.н.

Та, мисълта ми е - твоят отзив може да ми повдигне духа 😁

Благодаря предварително!

# 116
Багажа ми за родилното на мен е почти готов като има някои дребни неща дето трябва да си взема още. Има неща от ежедневието ми, които ще добавя сутринта преди да тръгнем.
Като килограми съм качила 17кг до момента, но си бях понапълняла още преди да забременея. Лятото на 2022г. бях 57кг и до края на годината бях станала 61кг (това са и килограмите, на които забременях реално) Sweat Smile
Живот и здраве да се роди бебо и да се възстановя ще започна пак да тренирам, само с храната не знам как ще се оправя, че много искам да кърмя (стига да имам кърма де).
Притеснявам се само за диастазата, за която чета доста напоследък. Показват различни упраждения за прибирането на коремните мускули. Някоя мама, която вече си има едно детенце дали има опит с това? Доста ме притеснява, понеже четох на места, че имало случаи, в които само оперативно можело да се оправи. Confused

# 117
За кг - преди да забременея си бях солидна, здрава българка, 87 кг. Сега съм 93. Но фактически изглеждам по-слаба от преди забременяването. Само гигантския дирижабъл пред мен Joy
Misiq, честито момченце!!!
Намерих във Фб статия от дама, която буквално преди дни е родила секцио в 1 АГ в София, и подробно описва процеса. Съвпада и с моя спомен преди 7 години. Пускам ако на някой му е интересно.
https://marinahristova.com/moeto-vtoro-rajdane-sekcio/
С роднините и аз съм от тези, които предпочитат по-малко вмешателство. Миналия път на изписването майка ми попита "У вас ли се чакаме?". Хахха да бе да. Позволявах по една двойка да идват на някакви интервали, за баба ми направих компромис да гледа едно къпане. Тя беше втрещена, че ММ къпе бебето. Joy Но тогава беше март месец и излизането на бебето стана след седмица поне.
Сега мисля да концентрирам вижданията в парка, но пак с максимум двама души наведнъж. За изписването съм предвидила пелена, която да им слагам като го гушкат за снимка. Снимат ни и кой от къде е.

# 118
Дами имам въпрос към тези, които са раждали вече..
От вчера имам слузесто гъсто течение, жълтеникаво (не знам как точно да опиша консистенцията подобна на мляко - с извинение) без миризма 😩 - предимно сутрин след първото посещение по малка нужда го забелязах в самата тоалетна (с извинение) и при избърсване. Вчера беше по-малко, но днес беше повече.. Много се притеснявам понеже съм сама ММ е на работа до 14-ти Август и после е отпуска.. Дали момента наближава? Това “тапата” ли е или води или нещо друго? .. В др форум четох, че можело тапата да пада постепенно и момента да наближава .. Терминът ни е на 19-ти август по принцип..
Болки нямам, чувствам се добре, но се стресирах тази сутрин като видях тази гледка..

Благодаря предварително! 🙏🏻😇😇😇

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 11:19 от Xelly7

# 119
Misiq, честито! Бързо възстановяване!
С първата бременност качих 12кг. Оставих 10 в болницата. С втората качих 15 или 17кг.не помня, но ми останаха около 4 след болницата за сваляне. Този път дотук съм +14кг. Не ме притеснява свалянето. С нормално тегло съм по принцип. Не смятам, че ми личат кг, имам си нормален корем, според някои дори малък.
Нека всичко да мине, а кг са най-малкият ми проблем. При положение, че и в момента имам страшен запек, никакви медикаменти не ми помагат. Знам, че при самото раждане ще се случат нещата.
Аз за багажа за болницата не се притеснявам тъй като искат само ЛК, изследвания и вода. Ясно е, че ще си взема някакви лични вещи и козметика, но могат и да ми ги донесат, не е болка за умиране.

Общи условия

Активация на акаунт