Отговори
# 120
Какви изследвания трябва да се носят? На мен ще ми вземат кръв при постъпването в болницата един ден преди раждането и тогава сигурно ще ми изследват всичко.
Не разбрах дали трябва да нося изследванията, които са ми направени до момента.

# 121
Дами имам въпрос към тези, които са раждали вече..
От вчера имам слузесто гъсто течение, жълтеникаво (не знам как точно да опиша консистенцията подобна на мляко - с извинение) без миризма 😩 - предимно сутрин след първото посещение по малка нужда го забелязах в самата тоалетна (с извинение) и при избърсване. Вчера беше по-малко, но днес беше повече.. Много се притеснявам понеже съм сама ММ е на работа до 14-ти Август и после е отпуска.. Дали момента наближава? Това “тапата” ли е или води или нещо друго? .. В др форум четох, че можело тапата да пада постепенно и момента да наближава .. Терминът ни е на 19-ти август по принцип..
Болки нямам, чувствам се добре, но се стресирах тази сутрин като видях тази гледка..

Благодаря предварително! 🙏🏻😇😇😇

Аз съм по същия начин от седмица насам, но само при избърсване и малко по бельото Anguished Термина ми е за 12.09, но ще съм планово в края на Август. Започнах да се притеснявам да не се дължи на някаква бактерия или гъбичка. Спазвам си строга лична хигиена и избягвам ползването на интимен душ-гел, защото на мен не ми се отразява никак добре.

# 122
Дами имам въпрос към тези, които са раждали вече..
От вчера имам слузесто гъсто течение, жълтеникаво (не знам как точно да опиша консистенцията подобна на мляко - с извинение) без миризма 😩 - предимно сутрин след първото посещение по малка нужда го забелязах в самата тоалетна (с извинение) и при избърсване. Вчера беше по-малко, но днес беше повече.. Много се притеснявам понеже съм сама ММ е на работа до 14-ти Август и после е отпуска.. Дали момента наближава? Това “тапата” ли е или води или нещо друго? .. В др форум четох, че можело тапата да пада постепенно и момента да наближава .. Терминът ни е на 19-ти август по принцип..
Болки нямам, чувствам се добре, но се стресирах тази сутрин като видях тази гледка..

Благодаря предварително! 🙏🏻😇😇😇

Да, и аз го имах преди два дена и се оказа, че е тапата. Имах го няколко дена подред като първия беше повечко втория по-малко, но АГ каза, че това не означава, че веднага почва раждане, може да е след 2 часа може и след 2 седмици. Така, че не се притеснявай.

# 123
Какви изследвания трябва да се носят? На мен ще ми вземат кръв при постъпването в болницата един ден преди раждането и тогава сигурно ще ми изследват всичко.
Не разбрах дали трябва да нося изследванията, които са ми направени до момента.

На мен всички документи ми гинприготви следящата бременоста. Личен картон, карта на бременоста и изследванията, които са правени за Хепатит, Спин, Сифилис, също така и документа за кръвната ми група. Деня преди секциото ми казаха, че ще ми правят изследвания за алергии към упойката.
Колкото до това течение, което описвате,аз съм със същото и съм с гъбички, няма отърване. Три дни бях с вагинални свещички и отшумя всичко, но на 7ми ден се започна отново, не съм спирала да пия пробиотик, но уви промяна никаква, да уточня че до сега никога не съм била с гъбички. Консултирайте се с АГ.

# 124
И аз спазвам строга лична хигиена и не мисля, че са гъбички или някаква инфекция (дано) .. Поне няма мирис, сърбеж, парене и т.н. Даже ако не бях погледнала със сигурност нямаше да забележа, че се случва нещо, понеже както споменах нямам никакви симптоми.. Също така и аз не използвам интимни гелове и т.н. Вече му се вижда края това ми липсва 😩 да е някаква инфекция .. и преди и по време на бременността съм нямала гинекологични проблеми .. Не знам трябва ли да ходя при АГ или да стоя и да чакам, каквото стане и направо към болницата ?! 🤔🤷🏻♀
В 37+3 г.с. съм .. да изчака поне още една седмица 😃 .. Ето вчера ви казах, че не ме е страх ама да ме видите тази сутрин в каква паника бях 😩😃 и все още съм страх ме да отида до тоалетна, лежа си на леглото и не мърдам 🤷🏻♀ Май се урочасах.. 😐

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 13:10 от Xelly7

# 125
Това, което на мен ми падна и аз мисля, че е тапа, беше напълно кръгло, малко по-малко от капачка за туба за вода. Беше под формата на желе, безцветно. Като го вдигнах от бельото си стоеше кръгло.
На мен също ми казаха, че и да е тапа може да родя до няколко часа или до месец. И даже се възобновявала. Друго, което чух е че може да пада на пластове, тоест това което падна беше около 3мм дебело, а цялата тапа е повече.

# 126
Здравейте и аз да се запиша с моя бебок, който се роди с планово секцио на 26.07.2023 г. Той се казва Иво, 3.690 кг. и 52 см висок. Раждането беше в болница Надежда, от която останах изключително очарована и без забележка. Аз не съм от София, но престоя ми там беше най-доброто преживяване. Успех на всички!

Misiq да е жив и здрав малкия Иво и да расте щастлив 🙂

Аз също съм с планово секцио в Надежда за 9.08.
Когато ти остане време, би ли описала с малко повече детайли от какво остана доволна, впечатления като цяло, кой доктор ти прави операцията?
Скоро прочетох няколко негативни отзива от родилки в темата на болницата и честно казано доста се стресирах...
Преди също съм лежала там за други интервенции и бях доволна, но бяха написали, че нито помагали за кърменето, в послеродова били много груби и т.н.

Та, мисълта ми е - твоят отзив може да ми повдигне духа 😁

Благодаря предварително!

Операцията ми я прави д-р Казалиева, а й помагаше д-р Данаил Илиев, който постоянно ме забавляваше. Не съм се уговаряла с доктор предварително просто те ми се паднаха.
Първо: много ми хареса организацията им преди, по време и след самото раждане. Чувствах се спокойна и в сигурни ръце.
Второ: отношението на всички беше много хубаво и имах чувството , че съм сред познати от години.
Трето: чистотата беше без забележки, което много ми хареса.
Относно кърменето: дойде една акушерка и каза да съм по-настоятелна иначе няма как да стане. Което си е наистина така. Аз съм нямала нужда от помощ в това отношение, защото бебето сучеше, но кърма нямах първите 2 дни. Дърпах и с помпа за да се отпусне напрежението и да тръгне коастрата.

# 127
Момичета, утре ми е термина, а бебето няма никакво намерение да излиза. Още не съм преносила, но вече съм извикана за прием/индукция. Някой опит с пренасянето? Точно от това ме беше страх и така стана. Знам, че е ок да се изчака 2 седмици, но явно няма да ме изчакат повече от няколко дни, а като че ли нямам воля да се противопоставя на лекаря...

# 128
Момичета, утре ми е термина, а бебето няма никакво намерение да излиза. Още не съм преносила, но вече съм извикана за прием/индукция. Някой опит с пренасянето? Точно от това ме беше страх и така стана. Знам, че е ок да се изчака 2 седмици, но явно няма да ме изчакат повече от няколко дни, а като че ли нямам воля да се противопоставя на лекаря...

Аз съм с термин 13.08., но към момента няма абсолютно никакви признаци, че нещо ще се случва скоро, таааа, докторката все повече започва да ме подготвя за предизвикване. По това, което каза, ще чакаме до макс 16ти и ще действа. Въпросът ми е дали някой минал през това може да разясни горе-долу как се случват нещата и какво да очаквам, тъй като слушам доста мнения, че боляло много повече. Още повече, че ще бъда без епидурална упойка и някак започвам да се притеснявам…

# 129
Момичета, колко време след падане на тапата трябва да се тръгне към болницата?
Нямам болки и контракции, дори не съм сигурна дали е било тапата - беше парченце плътна, жълтеникава слуз (извинявам се за описанието)

# 130
Не трябва да се тръгва Simple Smile Падането на тапата не индикира начало на раждането. Може да започне утре, може и след две седмици след тапата.

Нямам болки и контракции, дори не съм сигурна дали е било тапата - беше парченце плътна, жълтеникава слуз (извинявам се за описанието)

# 131
Чуй се с АГ. Без контракции няма смисъл да тръгваш. Моята падна в събота. Още си го нося принца.

# 132
С първото качих 7-8кг като тръгнах от 47кг. а сега 9кг, като забременях 45кг.
Аз ще си взема всички документи до момента за всеки случай.
За тапата не знам от личен опит, но съм чувала, че не е задължително скоро след падането да започне раждане.
Утре влизам в болницата и в четвъртък ми е секциото. Не мога да го осъзная още, много е странно😃

# 133
Здравейте,в 36г.с. съм и преди 2 часа започнах да получавам много силни контракции.Интервала беше максимум 10 минути и имаха продължителност около 1.Освен остра ниска болка и чувство за дискомфорт,започна да се втърдява и започнаха и болките в кръста.След час и половина ме отпусна.Нямах изтичане на води и падане на тапа също..Възможно ли е да наближава раждането и как да разгранича фалшивите контракции от истинските?

# 134
По този въпрос много ми хареса на една лекция жината каза "Ако се чудите дали раждате, значи не раждате" 😅
По описаното няма как да се разгратичи, но щом са спрели - подготвителни. Ако са истински ще са (доста) болезнени, няма да спрат, ще увеличават интензитета и ще скъсяват интервала.

Здравейте,в 36г.с. съм и преди 2 часа започнах да получавам много силни контракции.Интервала беше максимум 10 минути и имаха продължителност около 1.Освен остра ниска болка и чувство за дискомфорт,започна да се втърдява и започнаха и болките в кръста.След час и половина ме отпусна.Нямах изтичане на води и падане на тапа също..Възможно ли е да наближава раждането и как да разгранича фалшивите контракции от истинските?

Общи условия

Активация на акаунт