Тренировки в домашни условия - 120

• 65 056
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • 1st floor
Бивш пушач съм от 20 години. Пушила съм много и съм спирала без проблем, когато реша. Някакво удоволствие ми бяха цигарите, без да се пристрастявам към тях. Успех на отказващите ги.
Аз си продължавам с Шон, като правя в седмицата само трите силови. Абсолютно достатъчни са ми. Ще ми се и някаква кратка йога да вкарам в почивните дни сутрин, обаче за сега оставам само с желанието.

# 451
Яки, искрено ти съчувствам, преди 9 години си нараних опашката и още помня болката и колко време ме държа.

Най сетне си взех направление за рехабилитация на рамото, но пък дребния се разболя и сега и това е на пауза. Понякога ми се струва, че всичко, което е свързано само с мен и мен и мен е на пауза. Записах курсове за преквалификация, едвам успявам на тях да обърна внимание онлайн. Чудя се ще дойде ли някога момента да имам време и малкия да не е хремав в нас....

Последните седмици отчитам спорадичен спининг и спорадично ходене по около 10 км.

# 452
  • Перник
Дух, няма и да усетиш кога ще дойде времето "не ме пипай", "излез ми от стаята", "имам малко сополи, и какво? Нищо ми няма" Grinning

Поздравления за отказващите цигарите! И успех! Щом ММ, дето ги докарваше до 3 кутии на ден вече трета година не е палил, значи и вие можете!

Яки, бързо възстановяване!

Аз добутах Епик до 27-ми ден. 3 дни в седмицата правя програмата, понеделник и петък - йога/пилатес/стреч. Събота и неделя бягам (този уикенд - по 7 км. на ден, в снега беше супер).

# 453
Привет за вчера 30 мин гребамне +10 Мин пътека на  максимален наклон напред и назад + 20 Мин пилатес .Двуразово -кардиото АМ ,пилатеса ПМ ,така се получи ,непланирано ...
Днес   60 мин мобилност с треньор ,дойде ми и едва изкарах тези усуквания 🤣 падна ми кръвното ,пребледнях ...като се прибрах шибнах половин опаковка шоколадови бисквити с две кафета и портокалов фреш -направо  ми светна.Иска ми се днес да потренирам леко ,ще видим какво ...утре заминавам 4 дена на ски.

# 454
Здравейте!

Отчитам 4 дни лежане...оказа се, че при мен се е получило 2 в 1 - прищипан нерв и възпаление на мускулите на гърба, което според рехабилитатора ми е вирусно. Не искам да си спомням болката, която изпитвах в продължение на две седмици. Нооо, днес вече съм в състояние да се движа (дори дойдох в офиса на работа) и се моля, и надявам от понеделник да продължа с тренировките ...много ми липсват. За съжаление, ще се наложи да се върна към малките ми гирички.

Храната ми е под контрол.

Хубав ден и да сте здрави!

# 455
Деа Hug

Нищо особено ново при мен. Продължавам с домашните тренировки, но вечерта отидох до фитнес залата да се ориентирам какво къде се намира. Реших в крайна сметка да пробвам тренировките в зала известно време за постигане на конкретни цели, които вкъщи не ми се получават. Утре си чакам програмата и една година ще съм под "наблюдение" 😐 Вълнуващо и малко страшно 😬

# 456
  • Някъде по Дунава
Привет, дами! Завърших Summertime Fine 2023. Споделям последната тренировка, ден 65, цяло тяло https://youtu.be/KDO5A4OfLEA?si=PZV_9hq5ZkKZPpn
Като равносметка мога да кажа, че съм правила всички Summertime  програми ( от номер 1 само част от упражненията) и най - много ми харесва номер 2. В тази тренировките са сравнително кратки.
Мисля да продължа с Каролин и Iron, макар че и новата програма на Хедър ме изкушава, както и coach Ali , който някой беше споделил.

# 457
Привет и от мен! Не съм редовно тренираща- като имам мерак обикновено тичам и правя различни упражнения от приложението на Найк ( много ми е любимо) Simple Smile Чета ви редовно  и обикновено се надъхвам само докато ми е отворен браузъра Simple Smile Но от 15 дни правя новата програма на Хедър Р. - вече съм на 13-ти ден- малко ми е странна- много е лека ( пак казвам, че сигурно имам 60 тренировъчни дни в годината, не спазвам хранителен режим- самата мисъл ме кара да ям повече ) но реших да споделя - лека, натоварваща само 1 област в тренировка, но засега ми върви като правя кратко 15-20 мин кардио от Найк и после нея

# 458
Здравейте!
Не съм от редовните трениращи.
Правя йога почти всеки ден(два от които в зала),въртя на велоаргометър и ходя пеша в гората когато мога.
Имам проблеми с храненето и отслабването в областта на корема. Искам да направя нещо в тази посока.
Сред вас има ли такива,които са си платили за режим и тренировки на някого?
Говоря за нещо от сорта на програмите на Руми Илиева.
Доволни ли сте?
Какво ще ми препоръчате да правя за да сваля мазнините по корема и да си регулирам малко емоционалното хранене.
Не си падам по тренировки с тежести и силови такива,изобщо по никакви,но ако трябва ще се опитам да ги правя.🙂

# 459
Аз пък да питам за еквивалент на Iron, че много го харесвам, но ми поомръзна, а за момента не намирам програма с подобен интензитет и структура.

# 460
Срещу емоционалното хранене не помагат режими и диети, а просто да спреш. Не може да лекуваш остеопороза с лекарства за високо кръвно например. Или диабет с лекарства за бъбреци. Така и не може да лекуваш директно (само в най-добрия случай индиректно) емоционално хранене с прагматичните методи, лекуващи просто прекомерното хранене. Причините са различни.

Моето мнение за емоционалното хранене е, че просто трябва да се спре, което само по себе си може да е просто, но не е лесно начинание. Как? Има различни методи. Един от тях е да се замести ,,облекчаването" от храната с по-полезно облекчаване. Например с кардио или друг поне средно интензивен спорт. На мен тичането ми помага срещу негативни емоции и ме балансира страхотно. В резултат нямам и желание да се тъпча, да ставам слаба психически или да се лишавам от чувството си за победа над негативизма. Ендорфините са по-облекчаващи от захарта, те също лекуват лошо настроение.

В други случаи такъв метод няма да помогне, но за това има психолози или много други методи за работа над себе си. В един от най-щастливите случаи решението дори е ужасно прагматично и неочаквано лесно: понякога се оказва, че когато хората започнат да водят истински здравословен начин на живот, да ядат достатъчно и качествено (не да стоят гладни на ябълки и кисело мляко), се потушава и нуждата от емоционалното хранене. Така да се каже в последния случай решението е доста просто.

# 461
Успявам да боря негативизма и лошоро настоение доста успешно с йога.
С въртене на колелото. Мисля, чв наисрина би било до ро решение да замествам с някаяа полезна, активна и физипеска дейност.
Когафо споррувам се чувствам страхотно.
Но там е рабиата, че навик не мога дс изградя. Усоявам само с йога. Там съм стриктна и изключително постоянна, защото ми харесва страшно много и е полезно за емоционалноро ми състояние, усещам десетки ползи от нея.
С диетите ми е мноцо трудно.
Затова решението и аз ги виждам в консумиране на полезни и здравословни храни, кпито хем засищат, хем ти помагат за поддържане на тегло, хем ще поотслабнеш.
Като цяло вредни неща не ям много.
Има обаче още какво да се желае.

# 462
Може да харесаш и пилатес. Хем може да бъде натоварващ, хем не е с тежести. Може да пробваш Каси от blogilates - в youtube е, има календари, кратки тренировки.
За храната и затлъстяване в корема - по-диетично хранене, кардио и ако трябва - тестване на хормоните, ако има съмнения и за инсулинова резистентност.
За себе си съм установила, че за да не прекалявам със сладкото, не трябва да има сладко вкъщи.

# 463
Може да харесаш и пилатес. Хем може да бъде натоварващ, хем не е с тежести. Може да пробваш Каси от blogilates - в youtube е, има календари, кратки тренировки.
За храната и затлъстяване в корема - по-диетично хранене, кардио и ако трябва - тестване на хормоните, ако има съмнения и за инсулинова резистентност.

Подозирам, че пилатес би ми харесало.
Бих пробвала.
Хирмони, инсулин, захар и някои витамини изледвах есента, точно, защроо се усъмних и имах и други симптоми, водещу към ИР и хормонален дисбаланс.. Резултати - всичко в норма. Даже и кортизола(който очаквах да е до небесата пред стреса).
Всичко в норма.
И шотоводната също изследеах.
И там съм ок.
Проблема ми е свързан с емоциите.
Чета и оробвам разлини неща, но прпсцесът е дълъг и труден.
Умам само 5 излишни кг и не мога да ги сваля, а преди успявах.

# 464
Може ли някои да ми каже или препоръча тренировка за крака?

Общи условия

Активация на акаунт