Съпруги на военнослужещи - 32

• 40 720
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
Dafinov list, честито и от мен! Да ти е топло, уютно и спокойно в новото местенце!
При нас почна сезонът на сополите, но се надявам утре всеки да е по направление Simple Smile
Фло, много хубаво, че така глезиш децата. Ех, да имах и аз една баба да ми готви Simple Smile Аз имам де, но е толкова далеч, че няма как.  Гледам събота и неделя да посготвя нещо, сега сме на пилешка супа, ориз със зеленчуци и кебапчета на скара. Те и моите мъже с 300 зора ядат супа, но тази засега имаше успех Simple Smile))
Хубав неделен ден! Очертава се слънце!

# 196
  • София
Привет, прекрасни!
Един дом, но не кой да е, а домът на нашето ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ и колко позитиви отключи. Хубаво е в нашето военно блокче!
У дома настроението е на макс. Детето никак не е капризно, вписва се чудесно в компанията, всичко му харесва. Преди да започне да се храни, снима ястията и изпраща на мама и баба. Днес хапнаха за закуска прословутия кокосов сладкиш. Иска рецептата. След малко отиват на кино, като се приберат искат да си правят пица. От вчерашното тесто за мекици остана и днес ще го използват по предназначение. Харесвам го това тесто, защото от него правя пици, мекици или питка. Мултифункционално е.
Питахте ме сега пък какво уча. Уча позитивна психотерапия. Паралелно с това ще запиша и приказкотерапия. Много интересни неща се учат. И важното е, че всяка от вас, която има интерес, може да се запише. В групата от 12 души само 3 сме учили психология. От сряда стартира Университета за възрастни, та тези дни си тренирам лекциите.
Време ми е да закарам децата до Мола. Желая ви хубав есенен ден!
Гушкам ви!

# 197
Привеет, прекрасници,
У нас днес санитарен полуден, бяхме и навън, сега обяд и продължаваме с почистване и подреждане на детските книжки, после диадеми ластици и такива ми ти женски неща Grinning
Дафиново листенце, имам братовчедка в Гагарин, а и ходя на фризьор на Гиганта Joy та редовно съм си в този район, поне един път в месеца със сигурност
Маги, колко беше голяма твоята най-малката красавица? Извинявай, ако си казвала, но съвсем съм изключила Hug
Изчезвам, че е време да се раздвижим с домакинстване.. 🩷

# 198
  • София
Ух, че е хубаво тук! Като наркотик ми действате.
Бързо минавам (докато семейството вземе въздух, че сутринта една маса ни взе въздуха) и отиваме да слагаме най-после полюлеите.
После ще метна един колаж.
Мис Ю, на 20 имам госпожица, на 16 господин и на 8 още една госпожица. До скороооо.

# 199
Листенце, честит нов дом! Да посрещаш любими хора и детски краченца да тичат около теб!
Аз успях да оцелея след едноседмична екскурзия с ученици. Те също оцеляха. Беше си изпитание, но всички сме доволни. Обиколихме Родопите, слънцето беше с нас. Обичам си планината аз.
Лека нощ от мен!

# 200
  • София

Докато дойдат вратите толкова!
.
.
.
п.п. Ми честито ни момичета... от МО са взели резиденция Лозенец и я дават на НС ... била с отпаднала необходимост... очаквам скоро да я последват ЦВК (и Военните клубове по гарнизони), Военният театър, Военна академия... все сгодни имоти на хубави парцели... бясна съм.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 07:49 от magi_sveta

# 201
  • София
В тая държава нещо да е както трябва??? Всичко е на терсене. До кога ли ще е така? Не слушам радио, не гледам ТВ. И аз като МАГИ много се ядосвам. И все ми се иска някога да се оправят нещата. До тогава нерви, нерви, нерви...
МАГИ, една по една всяка вещ ще си заеме мястото. Един хубав ден ще ни покажеш и вратите. Полюлеите ми харесаха!
ЛУННО ЦВЕТЕ, радвам се, че си върнала децата живи и здрави. Изпитание си е.
Хубав ден, че аз, имам деца да храня. По заявка ще имат спагети. Simple Smile

# 202
  • София
Ами поддържането на резиденцията сигурно не е евтино. А и без това  там съм ходила не повече от 3-4 пъти за 20+ години.
Чета, че в двора имало и някакъв частен парцел.

# 203
  • София
Ами поддържането на резиденцията сигурно не е евтино. А и без това  там съм ходила не повече от 3-4 пъти за 20+ години.
Чета, че в двора имало и някакъв частен парцел.
Така де. Сега вече е отворена вратата целият парцел да стане частен. А до това кой къде и колко пъти е ходил - аз и във ВВМУ и във Факултета в Шумен не съм ходила (в резиденцията също не съм), но това не означава, че са с отпаднала необходимост за МО. Резиденцията е военен обект зад представителността му...

# 204
Събота - сърце в полет.
Слънчево  октомврийско утро
празнично настроение
чашка кафе
ароматно удоволствие на глътки.
Няколко мили думи,
една усмивка ..
Пожелавам ви да имате една цветна и запомняща се Събота!
Прекрасно и щастливо да ви е и Честит Петковден на всички!
Добро утро!

Мили момичета, пия си кафето в новото жилище, което още не е обживяно, но и това ще стане. Имам да доизчистя, поне прибрах багажа, още много неща за купуване, но всичко с времето си. Тази седмица ми беше толкова напрегната и шантава, че вчера "сдадох багажа" както се казва - следобед ми прилоша и си тръгнах от работа по-рано. Поспах малко, хапнах, после пак заспах и тази сутрин съм горе-долу добре, почвам чистенето Laughing. Абе луд умора няма.

Маги, факултета в Шумен /бивше военно училище/ е град в града - най-апетитното парче в центъра. Имаше всичко там, включително и тв станция, най-модерната за онези времена. За съжаление всичко се разсипва, сградите пустеят, други се дават под наем или продават - тъжна картинка. Заличиха поне още две поделения в града и сега на тяхно място има магазини, зали, хотели - всичко в името на търговията и печалбата.
Няма смисъл да пиша повече, то е ясно накъде отиват нещата.
Благодаря на всички за милите пожелания относно новия ми дом.
Фло - ти си машина, шапка ти свалям!
Дунди, знаеш номера ми Stuck Out Tongue Winking Eye. Мис Ю - ами аз до скоро живеех до Гиганта Satisfied. Нищо, вече на новата дестинация се надявам да се видим. Вкъщи винаги има прясно кафе Coffee, за сладкиши не гарантирам Smiley /леле, колко хубаво ми звучи - вкъщи - до скоро казвах само - прибирам се в квартирата/.
Приключвам за днес и яхвам метлата.
На неспоменатите - големи прегръдки!
Хубав и усмихнат ден!

В Неделя тишината не горчи.
Добро утро!

Редактирам вчерашния пост, защото сайтът не ми позволявя да напиша нов - последният е моят. Къде сте се изпокрили всички? Надявам се, че ви е хубаво и се забавлявате в тези последни топли дни. Хубав ден!

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 08:34 от dafinov list

# 205
  • София
В този наш военен блок няма ли кой да каже едно Честит празник на ВВС и всички, които хвърлят здраве, нерви, сили, за да обслужват летците, ако изобщо вече ги има. То със самолетите е ясна картинката, ще ги гледаме на чертежи, а докато евентуално ги построят и ги получим, ще са станали връстници на баба ми, която беше родена в 1900 година. Бясна съм, но какво от това? Все пак, поздравявам МЪНИЧЕТО и нейното момче, и момчетата на ДУНДИ, на МИС Ю, и май други няма. Здрави да сте, летящи и наземни хора, врекли се на това, да пазите небето на България! Никога да не забравяме, че сме били сила в миналото. Дано съм жива, да видя отново възхода на нашата армия! Гордея се с моя баща, със съпруга ми и със сина ни, носили с чест униформата на ВВС!
У нас купонът е на 6. След като гледахме германчето 10 дни се обадиха, че след няколко дни ще трябва да го предадем на четвърто по ред семейство. Детето се разстрои и докато го карах към училището се разплака. Ревнах и аз. Като се прибрах свиках семейния съвет и решихме детето да остане у нас, до края - 30.юни, догодина. Запознахме се с родителите й по Скайп. Много мили хора. Е, увеличиха ми се отговорностите, но здраве да е, ще се справим. От днес и щерката замина на стаж, та сме в намален състав, но щом гаджето е до мен - няма страшно!
На 12, 13 и 14. 10 четох лекции на хора от Университета за Късна зряла възраст. Страхотни студенти имах! Сериозни, любознателни, питат, записват, големи сладури! И с ухажор се сдобих - един професор, на 87 години, на крак и с акъла си. Беше изключително зареждащо и приятно!
Хайде, лека нощ, че сутрин ставам рано, за да водя малката внучка на училище.

# 206
  • София
Добро утро!
На патерици - честит ни празник на ВВС!!! (И половинката и аз сме ВВС, въпреки, че сме извън структурите му). От празнични мероприятия нямах време да стигна до монитор и клавиатура (и сега съм от телефона).
Нашият ремонт октомврийски зацикли, но поне пък на работа помина малко лудницата. Бяхме в почивните дни с малката до майкини и използвахме прекрасното време. Нещо се сополивят домашните, но няма нещо сериозно засега. Още не ми се шзоставят летните дрехи, но скоро няма да става само по сако за мое съжаление.
Поздрави и усмихната седмица на всички!!!

# 207
  • София
Добро утро!
МАГИ, не знаех, че сте ВВС. Честит ви празник. Flowers Hibiscus Помня, че споменаваше за среща на 21. октомври, събота. Дали ще се организираме?
Изпих си кафето, закарах внучката на училище, напазарувах, почти съм готова с обяда - спаначена супа и месо с грах. Полезна, зелена храна, коментираха момичетата. Grinning
Желая ви хубав есенен ден, въпреки, че навън е по-хладно от вчера. Т в София е 13 градуса. След няколко дни обещават от 25 до 30. А дано!
ПП РАДИНКА чета, а не пише. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 208
  • Пловдив
Маги-света, проф. Рачев каза тази сутрин, че днес е за ушанки, в петък ще е за джапанки.
Аз гледам прогнозата за Мадрид, дано не ни вали, хладното време ще е приятно за разходка, само да е сухо.
Фло, благодаря за поздравите, предадени са. Те нашите хора не празнуваха вчера, бяха си на работа. Един почти нормален работен ден.
А за дететео ... знаех си аз, че вие сте му късметът. Бях сигурна, че няма да го дадеш на друго семейство. Не знам колко български ще научи, но поне ще разказва какво е опитало от нашата кухня и какви преживявания има в България. Радвам се и за детето, и за вас. Прекрасно е това, което правите. А такива неща не се забравят, детето ще ви помни цял живот.
А ние стягаме куфара, аз имам програма, не знам обаче приятелят на ММ на какво мнение е и дали ще успеем да съчетаем моите с неговите планова. Купихме разни дреболии от тук, то не върви да отидем с празни ръце. Но казаха, че нищо не искат, там имат български магазини, всичко можело да се намери.
Стискайте палци всичко да мине добре, че с поседните новини от Франция и Белгия, нещата не звучат забавно.
Прегръдки от мен и усмихнат ден на всички.

П.С. Фло, в Пловдив сме на 5 градуса все още, но пък има слънце. Nature Sunny

# 209
  • София
Фло, аз в събота трябва да оставя малката в 14 часа в една ескейпстая на РД в Стрелбище и после имам два часа лично време. Сега гледам картата - това е срещу Южен парк - спирка Нишава. Ако наистина е хубаво времето и искате - аз ще съм в района - готова за обедно-следобедно кафе.

Общи условия

Активация на акаунт