Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 38 151
  • 826
  •   1
Отговори
# 570
Хайде да започнат да плащат по 10 000, или дори по 5 000, и ще видим дали все така няма да има хора. 🙂

# 571
Хайде да започнат да плащат по 10 000, или дори по 5 000, и ще видим дали все така няма да има хора. 🙂
Може, и билетчето за градския става 10лв, а киселото мляко 15лв.

# 572
Да бе, в нормалните държави билетчето сигурно е 10 лв, а киселото мляко 15... И там шофьори има. И там собствениците печелят, но не като нашите алчните тук, все нанаяли се и все ненапечелили.

# 573
И все пак шофьорите също имат почивки, 10-15 мин на последна спирка, така че спокойно могат да пушат, ядат и т.н. Ако човек работи на поточна линия, не излиза, когато му е кеф да пуши. Дори и продавачките не навсякъде могат да пушат постоянно, освен ако не е някой малък магазин и няма клиенти.

Съвсем не пиша това за да ги оправдавам, пушенето в автобуса за мен също е недопустимо. Но това за почивките е малко и така и не е така. Имат определено време за курс от първа до последна спирка и почивка между тях, НО забравяме, че като заседнеш в трафика и не мърдаш на никъде или друго забавяне по маршрута, а часовника тиктака някак тази почивка се стопява. По график трябва да тръгнеш на определен час и никой не го вълнува че си дремал в задръстването, вместо да се изпикаеш и да изпушиш една цигара.
Не е оправдание, но забележка към шофьора и чак тогава, ако не отрази към управата за мен е по-разбираемо. Нека бъдем по-човечни.

Тя и леля ти Пенка може да не и хареса колко точно широко съм ѝ се усмихнала от касата, но това не е причина да ме уволнят, нали?

# 574
Така е, но все пак не може да одимиш целия автобус, ако не си в кабина. Ако си, нямам против...

Аз също нямам време дори да пикая (с извинение), понеже имам срокове в работата си. При мен обаче мога да си свърша нещата 24/7, вкл. и от вкъщи. Затова си разпределям дори и вкъщи нещата, така имам повече спокойствие, а и време и за ровичкане в нета през деня.....
За съжаление работата на шофьора на ГТ не може да бъде свършена дистанционно, не може да спре, за да пикае или пуши. Рисковете на професията. Обаче пък си тръгва и не мисли за работа, за разлика от мен примерно, където мисля 24/7, при това сигурно за два пъти по-малко пари от него.

# 575
Малко спам, но пък и малко светъл лъч: живея до обръщалото на 213. Много често виждам шофьори да си почистват автобусите, да лъскат фаровете старателно, с любов, така да се каже 😊 Рядко имат големи почивки. Често с децата ги наблюдаваме (децата обичат да се возят) - хапват набързо, почистват, излезнат на въздух за минутки и пак поемат. Не знам дали е до късмет, но като цяло шофьорите на 213 и 76 са доста любезни и съвестни.

# 576
  • София
Никога не са ми пречили пушещи шофьори. Камо ли да одимят автобуса... Като цяло не си падам по докладните на обслужващ персонал, на който ще му отнемат от заплатата после за всяка стъпка встрани. Келеменцата с айкосите по прозорциите на "корпорациите" дали им отнемат от бонусите.

https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Vuzmutena-akusherka-koyat … lX3M3-sf6dfun7idY

# 577
То пък в България едни корпорации.И работещите в тях, ако са изпаднали до положение да ползват градски транспорт, положението е много зле.

# 578
Те и колцентровете са корпорации, ама заплатите на редовите служители със сигурност не им осигуряват лукс. А предвижване предимно с личен автомобил в голям град като София би трябвало да е лукс. Просто в България и това е наопаки и затова масово по улиците се движат разпадащи се брички на 25 години, с данък 50 лева на година.

# 579
  • София
То пък в България едни корпорации.И работещите в тях, ако са изпаднали до положение да ползват градски транспорт, положението е много зле.

Затова е в кавички.

А изказването за градския транспорт е парвенюшко. Следователно - ако от селския  мегдан до кръчмата на центъря и обратно до къщурята са 7 мин пеш, в София разстоянията и задръстванията са такива, че понякога не си струва да караш до работа.

Герка, остави. Няма смисъл.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 09:52 от The Catcher in the Rye

# 580
Ахахаххаха, в София било лукс да караш кола?!? .....ако в София е лукс, в Сусурлево какво е?

В София е необходимост, не лукс. За да стигна навреме до работа, до училището на детето, до някъде-си-другаде, с ГТ е девет дена път с камили и без кола губя ценно за мен време. За удобството да не говорим.

# 581
Изпаднал до положение да ползва градски транспорт, леле майко. Познавам хора, които за година изкарват колкото цяло Хасково заедно сигурно и си се возят с градски транспорт. Продължаваме със селския манталитет.

Като баба ми едно време: “Купи си кола!”
Аз: “Не ми трябва”
Тя: “Пари ли нямаш?”
Аз: “Имам пари, не ми трябва кола, има градски транспорт”
Тя: “Ех, боже, сигурно много малко ви плащат в тая чужбина. Една кола е 500 лв и ти да не можеш да си позволиш” ✌😂

# 582
Е, то и в Лондон масата юпита нямат коли. Хем е много скъпо да се кара из центъра, хем неудобно, хем няма къде да се паркира... И си се возят с такси или метро. Или си наемат/купуват апартаменти в Сити, че да ходят пеш.

# 583
Да ползваш градския транспорт не значи да си изпаднал. Като човек, ходещ с кола на работа с лично парко място го казвам. Ако градския транспорт е удобен, като разписание и близост, както и да не сме като на индийски влак - нищо няма да ме накара да ходя с кола.

Малко отклонение от темата, но това с колите го има само у нас. Колегите ми от други държави дори не ползват такси до офиса. Ходят пеш или с градския, така правят и по държавите си, стига да не живеят извън града, в който работят. Дори и тогава паркират някъде и си хващат транспорта до офиса. Само ние смятаме, че е много важно да се таралянкаш в задръстването с личната си кола до офиса. Престижно е някак си…:unamused:

# 584
Това е, защото по някаква причина да притежаваш 30 годишна трошка, която да караш пиян със 150 в града, е основата на самочувствието на половината нация.

Общи условия

Активация на акаунт