Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 38 146
  • 826
  •   1
Отговори
# 585
Всеки си преценява дали кола или ГТ, ама някой си да ми търси сметка защо едното или другото, ай мерси!!!

# 586
То пък в България едни корпорации.И работещите в тях, ако са изпаднали до положение да ползват градски транспорт, положението е много зле.
Какво му е на ГТ Grinning супер ни е.
Пролетта тъкмо минах на оглед за Каско и след това паркирах колата на служебния паркинг. Вечерта след работа беше ми ударена и счупена задна броня. Ако си бях с метрото хем по-евтино, хем безопасно и безпроблемно. Смяна на броня, загуба на време и нерви, разправии със застрахователи ....

# 587
  • Melmak
Мда, ще вися два часа в задръстване, вместо да си хвана метрото и да стигна за 20 минути. И ще се чудя къде да паркирам половин час, без значение дали отивам до офиса, или на кафе някъде из София. Вече тотално сме спрели да ходим в центъра с колата, защото мразя да търся къде да се паркира. Също така зоната ограничава времето за престой. Спарк е вариант, но няма особен смисъл за няколко спирки с метрото.
Наистина не разбирам тази първенющина да се ходи навсякъде с колата. Ако ще някаква трошка да е, ама големите баровци сме. В Западна Европа много добре платени специалисти ходят с ГТ, защото е по-бързо, отколкото с кола, а и по-евтино. Няма нищо срамно в това. В чужбина също като ходим винаги ползваме градския. Но на буболина да се обяснява..  няма смисъл.

# 588
Ако ти е по-бързо с ГТ, ок, ама, ако не е? Ако трябва да смениш 3 автобуса или за 3 спирки да чакаш по 15 мин на спирката?

# 589
  • Пловдив
Аз затова си избирам работата И според местоположението. Няма начин да работя на другия край на града и всеки ден да си го причинявам това висене в задръстване и губене на време. Дали с ГТ или с личен/служебен, все тая. И говоря за Пловдив, където движението вече е ужасно, пък направо не ми се мисли как е в София.

# 590
  • Melmak
Вижте, аз работя от вкъщи. Преди пандемията работех хибридно. Аз си избирам работата по хоум офиса. Мм има офис на майната си от нас, обаче не е ходил никога. Взе си лаптопа на първия работен ден и това беше. Ако трябва да ходи до там, ще напусне.

Само че излизаме и ходим на други места, не е само работата. Работех в идеалния център около година и ходех понякога в офис. Просто няма къде да спреш. А с метрото се пътува бързо и станцията е до офиса.

Вече в редки случаи виждам някъде наистина да е по-бързо с колата, ние живеем в нормален квартал, не сме в далечен и е добре комуникиран. Ако живееш в Бистрица, без кола няма как.

Имаме приятели, живеят в младост 4. Ходим ли на гости, винаги с метро. Хем пием и не се ограничаваме, заради шофирането, хем там паркинга е някакъв ужас…

Иначе ако на някой му е по-бързо с кола, то ясно.. имам един приятел, работи в бившата Чипита, на околовръстното. Не знам дали имат някакви организирани автобуси от фирмата, но той живее близо и се пуска по околовръстното с колата. Там е ясно, че опция друга няма, но и е близо и бързо.

# 591
Като не искате с автомобил, няма да се оплаквате от чалга, цигарен дим и миризмата на околните.

# 592
  • Melmak
Напротив. Има правила и се спазват. Ако не се, има начин да се подаде сигнал. Това е модерният свят, ама явно не е стигнал до Хаскююю.

В метрото не съм виждала някой да пуши. Новите влакчета дори са приятни.

# 593
  • Somewhere far away
Мхм. приятни са, ако не се возиш в час пик и ако не сте наблъскани  като скариди в буркан.

# 594
  • Melmak
Ами то е градски транспорт. Нали всеки може да го ползва, достъпен и тн. Едно време нямаше климатици в градския, беше с неудобни стълби и абсолютно недостъпен за хора с двигателни проблеми, майки с колички.. нека не отричаме, че има подобрения в последните години. Една карта за градския излиза в пъти по-евтино от поддържане на кола, плащане на паркинг до офиса или наем на гараж до вкъщи. Като виждам при майка ми как се презасели, вече не знам хората без гараж къде паркират. Един ден ходихме до тях с кола, трябваше да й караме един гараж. Беше някакъв ужас, обикаляхме да намерим място като луди. Никъде нямаше. Спряхме на хипермаркета, там безплатното е около час. Повече тая грешка не я правя.

# 595
  • Mars Hotel
Като не искате с автомобил, няма да се оплаквате от чалга, цигарен дим и миризмата на околните.
Що за глупост? Правилата са си правила. Автобусът да не е собственост на този шофьор, та да си прави каквото поиска? Елементарно е да се съобразяваш с околните. Както шофьорът на автобуса прекарва деня си в компанията на пътниците, така и ние прекарваме цял ден с колегите. Ако някой в офиса набичи чалга и си запали цигара, нямам право да се оплача ли? И да ме пратят да си ходя вкъщи, за да нямам претенции към околните?
Буболина, мисленето ти е точно като на онaзи, дето пращаше хората "да ходят пеша".

# 596
  • Пловдив
Изместихте яко темата Simple Smile

# 597
Да ходиш на работа с кола в много случаи е скъпо удоволствие, да. Аз с удоволствие бих си спестила тъпканицата в метрото. Хората просто не се къпят - не всички, но е масово. Сутрин, лято, 8.00 часа: вместо да се носи лек аромат на душ гел, се разстила миризма на 24-часова пот поне. На първа спирка успявам да седна и до мен застава наглед нормален мъж, чийто задник ми е на нивото на лицето и излъчва аромат на фекалии, все едно сме през 90-те и тоалетната хартия е лукс, а режимът на водата е в пълна сила. На Сердика пък в час пик е такъв фраш.
Такава е реалността. Само че да ходя на работа с кола ще ми коства поне 400 лв. месечно (*допълвам - само за паркинг), по 200 за паркоместа за втората кола до блока ни и до офиса в центъра.
То не може всеки работещ да е с кола, не е редно всеки работещ да е с кола в центъра, обаче.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 07:56 от krasimilo

# 598
  • Somewhere far away
аз съм в малък град и разни колежки непрекъснато се оплакват че нямат къде да паркират. ами ходете пеша бе . или с автобус... тук не е такава бутаница и не е толкова мизерно в гт. дори и да живееш  по -надалече , пак е възможно да се придвижваш пеша. и отново ГТ изобщо не е толкова фраш и не е такава мизерия каквато е в софия. аама не ---... престижно им е с кола , явно това им повдига самочувствието- нищо че само се оплакват и реално тази кола никаква работа не им върши.

# 599
Не е престижно, удобно е.

Общи условия

Активация на акаунт