Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 38 136
  • 826
  •   1
Отговори
# 600
  • Somewhere far away
удобно е ако си в голям град/ столица. в малкия град не е удобно, а е излишно.

# 601
Хората просто не се къпят - не всички, но е масово. Сутрин, лято, 8.00 часа: вместо да се носи лек аромат на душ гел, се разстила миризма на 24-часова пот поне. На първа спирка успявам да седна и до мен застава наглед нормален мъж, чийто задник ми е на нивото на лицето и излъчва аромат на фекалии, все едно сме през 90-те и тоалетната хартия е лукс, а режимът на водата е в пълна сила. На Сердика пък в час пик е такъв фраш.

Това са някакви изхвърляния. Няма как някой да си е оставил задника толкова омазан, че чак да мирише. Че той ще го сърби, ще се възпали... Може евентуално да попръдва, това приемам, ама другото просто е нереално.
И с къпането не го вярвам, просто някои хора са по-миризливи от други и макар и къпани щом се изпотят замирисват.

# 602
  • Somewhere far away
с това съм съгласна- потта на някои хора просто мирише много лошо , ако ще и да се къпят по пет пъти на ден. свързано е с хормонални заболявания и на други здравословни проблеми.

# 603
  • София
30 мин паркинг в Ню Йорк - 12$, забранено е да се паркира на улицата в делнични дни, в Манхатън. Само фирмени коли имат право да паркират. Айде да видим кой ще си позволи лукса да ходи на работа с кола? В София не е по-различно, просто засега синята зона спасява положението.
А за Хасково - даже не ми се коментира….
bubolina, излез малко извън този град, пък виж света…

# 604
Лошото е, че София прилича много повече на Хасково, отколкото на Ню Йорк. Синята зона в София е абсурдна, годишният абонамент за живущи е 150 лв на година! И разбира се, са продали повече абонаменти от места, без дори да се вземат предвид прииждащите, плащащи с смс.
Буболина където и да излезне извън Хасково в България, само ще се чувства потвърдена в позициите си..

На старата ми работа редовно се возех в час пик в един тролей. Изобщо не беше толкова зле положението - нито съм забелязала масово миришещи хора, нито е било ужасна тъпканица. За 2-3 спирки ставаше по-пълно, но пак можеш да се придвижиш до вратите. В трамваите също е така. Но май в метрото става го-голяма тъпканица.

# 605
Хората просто не се къпят - не всички, но е масово. Сутрин, лято, 8.00 часа: вместо да се носи лек аромат на душ гел, се разстила миризма на 24-часова пот поне. На първа спирка успявам да седна и до мен застава наглед нормален мъж, чийто задник ми е на нивото на лицето и излъчва аромат на фекалии, все едно сме през 90-те и тоалетната хартия е лукс, а режимът на водата е в пълна сила. На Сердика пък в час пик е такъв фраш.

Това са някакви изхвърляния. Няма как някой да си е оставил задника толкова омазан, че чак да мирише. Че той ще го сърби, ще се възпали... Може евентуално да попръдва, това приемам, ама другото просто е нереално.
И с къпането не го вярвам, просто някои хора са по-миризливи от други и макар и къпани щом се изпотят замирисват.

Черна станция, нямам склонност да драматизирам или да преувеличавам, нито носът ми е прекалено чувствителен. Достатъчно време съм прекарала в конюшни или на село при баба и дядо, та си имам идея от разни миризми, които да не ме втрещят, нито да ме накарат да си сложа противогаз.
В тоя ред на мисли нищо от горното не е преувеличено. Нека не превръщаме темата в за и против градския транспорт или за здравословните проблеми. Обобщено: за мен в градският транспорт, който ползвам) си мирише зле и ако можех, щях да си го спестя. Но съм преценила, че плюсовете са повече от минусите му и си се возя.

# 606
  • Наблизо
Най-неудобното пътуване в градски транспорт ,който съм имала напоследък,е бил в Истанбул.Трамваят претъпкан до горе,обаче на спирки никой не се мърда и излиза,за да излязат слизащите..Само лакти и бутаници.
Аз нямам вече кола,въпреки че на работа имаме паркинг.Ходя с колелото.[15 километра на ден.Пък нека съм селянка.
Хем добре за здравето,хем почти безплатно.

# 607
  • София
Вижте какво се готви. Не съм го чела още, но не звучи добре.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/pravo/2023/09/08/452 … A8446NzbTza3vttEY

# 608
Този законопроект по същество нищо не променя в сравнение с настоящото положение - поне аз съм подписвал допълнителни споразумения при дистанционна работа, в които е посочено мястото. Спазването му обаче не е задължително при наличие на съответната уговорка с работодателя.

# 609
  • София
При нас не е имало уговорка на място, а на населено място. И реално, ако се въведе това със закон, е още един лост за работодателя да се заяжда.

# 610
Имам предвид, че ако той иска да се заяде, би могъл да го направи както на основание закона, така и на основание на допълнителното споразумение, т.е. не е налице принципна разлика.

От съществено значение са взаимоотношенията м/у двете  страни - аз съм работил от различни места (вкл. градове) по устна договорка с прекия мениджър, въпреки изрично посочения в ДС адрес в София.

# 611
  • Melmak
До сега винаги сме подписвали документ, в който се съобщава адресът, от който работим. Правилото уж беше да си максимум на час път от офиса (или два часа… не съм сигурна) с идеята ако нещо ти стане с лаптопа, да можеш да реагираш и да отидеш до ит-то.
Никога не са се заяждали, то е ясно, че и от морето се работи, от вила, от родния град и какво ли не. Не са ми идвали на проверка вкъщи.

# 612
Само искам да вметна, че обстановката описана от Краси си е съвсем реална, много зависи по кое време и в коя част на София ползваш адския транспорт. Точно за две спирки нещата се променят коренно.

# 613
Някой има ли наблюдения върху SDI и работата като брокер?

# 614
Здравейте, от известно време обмислям да напусна работа и да си дам няколко месечна почивка.

Кой е най-елегантният и най-изгоден финансово, за мен, начин да напусна работа?

IT рекрутърите гледат ли с лошо око, ако съм получавала обезщетение? Обмислям го като вариант за няколко месеца, за да имам някакъв доход.

Общи условия

Активация на акаунт