Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 38 123
  • 826
  •   1
Отговори
# 615
Ако е по твоя инициатива, няма финансово изгоден начин.

Не мисля, че получаването на обезщетение влияе на избора.

# 616
  • Melmak
Масовата практика е да напуснеш, а твой близък с фирма да те назначи и да те съкрати. Съответно ти трябва да си сметнеш какви разходи ще предизвика цялото това нещо и да платиш на твоя близък осигуровки и т.н. Следващата стъпка е да се регистрираш в бюрото по труда и известно време да получаваш обезщетение.
Обезщетението има таван, не е изгодно ако си взимала добра заплата. Също така зависи дали си ползвала обезщетение в последните години и колко трудов стаж имаш. Всичко това можеш да видиш на сайта на НОИ. Пак казвам, че не винаги е изгодно, иначе, да, ще имаш някакъв доход.

Вече как гледат рекрютърите... ами ако не знаят, че си на борсата, няма да гледат никак. Можеш да не го споменаваш.

# 617
Само дето и НОИ ги знаят тези номера и вече си ходят на проверки, като стой, та гледай. Този познат с такива глоби може да се натресе, че не е истина....

# 618
  • София
Спести си пари за няколко месеца и си почини.

# 619
  • Пловдив
На мен скоро ми изтичат 4-те мес.на БТ...не, че бяха много, ама после оставам и без тия пари Confused

# 620
От средата на септември сигурно ще има раздвижване, така че ще намериш..... Досега беше отпускарско и по-трудно от към търсене.

# 621
  • Пловдив
Имате ли идея какви заплати взимат в застр.сектор? Например бек офис служител авто щети Thinking

# 622
Кой е най-елегантният и най-изгоден финансово, за мен, начин да напусна работа?
Осъди ги за нещо.

# 623
Имате ли идея какви заплати взимат в застр.сектор? Например бек офис служител авто щети Thinking
Зависи от компанията. Генерално, застрахователните компании не се славят с високо заплащане, с изключение на няколко, които се считат по-скоро за бутикови в сектора, но те оперират в сферата на животозастраховането. Не знам за коя компания конкретно питаш, но за ДЗИ специално имам обратна връзка от близки, че плащането не е особено атрактивно. Имат и огромно текучество от известно време насам.

# 624
  • Пловдив
За Дзи е обявата, да...благодаря!

# 625
Интересно предложение. Май нямам за какво да ги съдя, но ще си помисля. Simple Smile

Благодаря за всички отговори. В момента текат промени във фирмата и ако няма подобрение в следващите няколко месеца - ще си бия камшика с удоволствие.

# 626
Здравейте. Лице работи в администрацията
на фирма. Въртят някакви документи и имат подозрения дали няма собствениците да продават фирмата. Какво се случва при такива случаи?

# 627
Здравейте. Лице работи в администрацията
на фирма. Въртят някакви документи и имат подозрения дали няма собствениците да продават фирмата. Какво се случва при такива случаи?

Не  мисля, че има правило. Може нищо да не се промени, може да докарат нови мениджъри, може да затворят фирмата, може да разширят бизнеса, може да сменят бизнеса, респективно да има уволнения или нови назначения...

# 628
При смяна на собствениците директно нищо не се случва, юридическото лице продължава да съществува и трудовите правоотношения със служителите се запазват. Какво биха направили занапред новите собственици обаче не може да се прогнозира.

# 629
Вземи си отпуска!

Общи условия

Активация на акаунт