Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 66 023
  • 816
  •   1
Отговори
# 270
# 271
Едно отделно питане, тема за бъдещите първокласници (2024/2025) ще се прави ли и с какво заглавие?
Към момента няма такава тема.
Спокойно може да публикувате. Съвет: Не ползвайте "първокласници" в заглавието, за да не се дублира темата с тази на настоящите първокласници.
Например: Предучилищна - Набор 2017 (ако смятам годината правилно правилно)

Правилно смятате, но мислих че ключовите теми се пускат само от модове.

# 272
Точно мислех да проверявам есенната ваканция дали е само в сряда като английско лято. Нищо де, поне на много места ще има и балотажи.
Аз съм доволна, че НВО на моето мина. Не просто 15 минути повече, но и още 2 закрити въпроса. Не смея да видя какво стана с домашните, но да го правят това изпитване с написване на името и да се свършва. Мъчно ми е за отдадените на професията учители и някои деца.

# 273
  • София
Ние заминаваме на море и хич не ми е до училищни въпроси, но къде прочетохте за ваканциите през новата година?
За домашните чух, че нямало да ги намаляват.

Честито на всички деца, участвали на 5-то класираме.

# 274
Ние заминаваме на море и хич не ми е до училищни въпроси, но къде прочетохте за ваканциите през новата година?
За домашните чух, че нямало да ги намаляват.

Честито на всички деца, участвали на 5-то класираме.

Има заповед на сайта на МОН. А и са обявени там също.

# 275
  • Някъде там...
Явно нещо съм пропуснала, да не би да намаляват дните за отсъствия по семейни причини?!

За матурата по математика съм без думи, не само увеличават времето за 1 модул, но и двете задачи с отворен отговор вече ще са със затворен. Още по-трудно ще става отсяването в София. Че са ниски средните резултати в страната, ниски са. Обаче вместо да потърсят начин да се затвърди и упражни материала, те улесняват НВО... Mask
На нас ни останаха само няколко дни ваканция, днес едната се прибира от 20-дневен спортен лагер, другата ще трябва да се събужда от двумесечния летен сън, който изкара в "бърлогата си", разбирай стаята си, която наистина вече има вид на бърлога и явно ще се намесвам тези дни. Гледам, че и името на темата е сменено с идването на септември. Simple Smile

hris_g, честито!

# 276
Вчера звънях до училището, за да попитам кога възнамеряват да качат списъка с учебниците - да се надяваме този понеделник, че ще са готови. Разбрахме и коя паралелка ще е, класната била "много печена" /по думите на сестра му - замествала им е по математика/, сполучили са и с преподавателката по език / също преподаваше миналата година на сестра му/.
Остава да извадим късмет с къси панталони за униформата, защото не можаха да намерят номер в официалния магазин. Взехме тениски и суичър, другото ще взимам в движение и при нужда. /Реших, че няма да повторя грешката със сестра му и да изпонапазарувам и ненужни дрехи, които така и не облече./

# 277
Вчера дългогодишната лична лекарка на децата ни изненада с това, че спира да работи със Здравната каса, т.е. вече няма да може да дава направления при нужда. Отделно, може да поскъпнат и прегледите (сега са по 20 лева). Ето защо, налага ни се поне формално да сменим личната с друга, която понякога да ползваме и за реални прегледи (поне като за начало). По този повод ми трябват препоръки за педиатър в 14 ДКЦ, 29 ДКЦ или частен кабинет в района на Стрелбище, Иван Вазов, Гоце Делчев и Крива река, но където и да питаме, удряме на греда.

# 278
  • ВАРНА
Изобщо не мога да си представя как след две седмици ще започне учебната година. Детето пък съвсем  Simple Smile
Обещала е днес да разчисти остатъка от бумагите от миналата година.
Нито един прочетен ред от списъка със задължителната литература. Остава с учителката си от седми клас и планира спане в нейните часове.

# 279
  • София
Здравейте отново. Бях решила да не пиша повече, след като ме направихте на нищо с арабската паралелка в 18-то Close , но след като вече се настройваме на учебна вълна с учебници и родителски срещи, все пак да върна обратна връзка за тези, които питаха. На второ класиране не се качи по-нагоре, остана в арабския и се наложи да я запишем. На трето класиране обаче подредихме нови желания и я приеха в 133-то, английски и руски, което беше чудесна новина. Тежко и инфарктно лято беше, но слава богу, успешно. Успех на всички ученици в новата среда, дано всеки е щастлив от избора си. Simple Smile

# 280
Браво на Вас!
Успех и дано е щастливо детето!

# 281
Здравейте отново. Бях решила да не пиша повече, след като ме направихте на нищо с арабската паралелка в 18-то Close , но след като вече се настройваме на учебна вълна с учебници и родителски срещи, все пак да върна обратна връзка за тези, които питаха. На второ класиране не се качи по-нагоре, остана в арабския и се наложи да я запишем. На трето класиране обаче подредихме нови желания и я приеха в 133-то, английски и руски, което беше чудесна новина. Тежко и инфарктно лято беше, но слава богу, успешно. Успех на всички ученици в новата среда, дано всеки е щастлив от избора си. Simple Smile
Не съм се включвала тогава, но прочетох. Честито, много се радвам за Вас и детето! Успех!

# 282
Радвам се, че писахте. Успех в новото училище Simple Smile

# 283
  • Sofia
Много се радвам.  Представям си нервите. Успех на детето.

# 284
  • Б
Аз съм на  родителска среща в понеделник. Учебниците са купени . Списък със съученици още няма. Към училището има и общежитие и е излязал вече списък с одобрените деца за общежитие . Интересно, има ли деца , които ще учат в друг град и ще са на общежитие?

Общи условия

Активация на акаунт