Паническо разстройство - 59

• 50 396
  • 771
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм го пил преди 7 години,  спрях го и сега пак го пия. По-точно Стимулотон, което доколкото съм запознат е унгарската версия на Золофт.

Здравейте,  изписаха ми Золофт за ПА и тревожност.  Трябва днес да започна, четири дена по 1/2 и после по 1 таблетка. Честно казано ме е страх, някой пил ли го и мнение?

# 211
  • Швейцария
И аз съм го пила преди много години (то какво ли не съм пила). Ми антидепресант като всеки друг ССРИ. Добро е, по-леко се понася от някои други. Но то пак си зависи от организма.

# 212
Аз съм го пил преди 7 години,  спрях го и сега пак го пия. По-точно Стимулотон, което доколкото съм запознат е унгарската версия на Золофт.

Здравейте,  изписаха ми Золофт за ПА и тревожност.  Трябва днес да започна, четири дена по 1/2 и после по 1 таблетка. Честно казано ме е страх, някой пил ли го и мнение?
Благодаря,  как се чувстваш. А някакви странични ефекти и после как успя да го спреш?

# 213
Чувствам се добре. Първите няколко дни тревожността се засилва малко, после влиза в норма. Нямам и съм нямал странични ефекти. Спрях го сам, от раз, без да питам никой. Мисля че го пих една година, но наистина не помня вече. Взимах при нужда половин лексотан.

Благодаря,  как се чувстваш. А някакви странични ефекти и после как успя да го спреш?

# 214
Чувствам се добре. Първите няколко дни тревожността се засилва малко, после влиза в норма. Нямам и съм нямал странични ефекти. Спрях го сам, от раз, без да питам никой. Мисля че го пих една година, но наистина не помня вече. Взимах при нужда половин лексотан.

Майка ми дълги години беше с ПА и тревожност + че не излизаше навън. Първо беше на Сероксат, но ѝ го смениха със Золофт и това я оправи! Имайте предвид, че първите 2 седмици, че Ви е гадно и най-вероятно замаяно. Мен психиатърката ме предупреди, че на АД им е нужно поне 2/3 седмици прием, за да започнеш да се чувстваш добре. Аз освен замаяност имах и ужасно съхнене в устата, но след 1 седмица и половина всичко спря. Късмет!

# 215
Е точно за това се изписва нещо в началото да обере негативите на АД...аз пих серопрам + клонарекс и флуанксол и не усетих почти никакъв дискомфорт...почувствах се прекрасно много бързо ..всички много ги е страх да започнат АД и как ще ги спрат...и аз бях Така и всички това е заради погрешно насаденото мнение ,че на психиатър ходят само лудите и като започнеш АД ставаш наркоман и зависим и няма спиране...Еми не е така...имам много хора около мен които са пили АД и са ги спрели...включително и аз...аз ги спирах бавно,ама много бавно и по схема от пси...

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 11:00 от Надежда Х

# 216
И на мен ми е странно, че няма изписан бензодиазепин със Золофта. Иначе на мен освен Стимулотон и лексотан ми изписаха и Левид или Линефор, точно за замаяността и гаденето, но аз изпих един левид и отказах да го пия. Гаденето изчезна след няколко дена, но замаяността все още ме хваща някои дни.

# 217
И аз следя за това какво пиете при замаяност.

От два дни имам моменти на замаяност и задух и пак се почват едни мисли за инсулти и всякакви такива "красоти"....

# 218
Аз бях със замаяност по 24 часа...всеки ден.  И то без да правя ПА ..замаяност,чувство за нестабилност и замъглено съзнание...за пропадане...задух...спрях да се храня,да спя....всякакви екстри .. сърцебиене изтръпване,завалване на говора,чувство че немога да си контролирам пръстите на ръцете...

# 219
Аз бях със замаяност по 24 часа...всеки ден.  И то без да правя ПА ..замаяност,чувство за нестабилност и замъглено съзнание...за пропадане...задух...спрях да се храня,да спя....всякакви екстри .. сърцебиене изтръпване,завалване на говора,чувство че немога да си контролирам пръстите на ръцете...

Наде, от ГТР и ПР ли беше при теб?

Аз имам дни, в които се чувствам добре, но като цяло няма един,в  който да съм топ форма от сутринта до вечерта въпреки терапията..

И продължавам с филмите в главата ми, че нещо не е наред с мозъка освен главното нали....
Интересното е, че наистина съм голяма хипохондричка, защото до вчера си мислех, че ми има нещо на лявата гърда (ходя през 6-7 месеца на профилактичен заради фиброаденом с минимални размери), отидох вчера пак, лекарката ме увери, че дори се е смалил още повече и автоматично спрях да се фокусирам върху това. Симптомите ми изчезнаха.. Чудя се дали ще бъда отново нормален човек някога?

# 220
Е това е съвсем логично да е точно па. Аз съм пробвал деминхидринат. Понякога помага, някога не. Сега си купих вертигохийл. Какви изследвания сте правила?

Аз бях със замаяност по 24 часа...всеки ден.  И то без да правя ПА ..замаяност,чувство за нестабилност и замъглено съзнание...за пропадане...задух...спрях да се храня,да спя....всякакви екстри .. сърцебиене изтръпване,завалване на говора,чувство че немога да си контролирам пръстите на ръцете...

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 11:37 от Goodmani76

# 221

Наде, от ГТР и ПР ли беше при теб?

Аз имам дни, в които се чувствам добре, но като цяло няма един,в  който да съм топ форма от сутринта до вечерта въпреки терапията..

И продължавам с филмите в главата ми, че нещо не е наред с мозъка освен главното нали....
Интересното е, че наистина съм голяма хипохондричка, защото до вчера си мислех, че ми има нещо на лявата гърда (ходя през 6-7 месеца на профилактичен заради фиброаденом с минимални размери), отидох вчера пак, лекарката ме увери, че дори се е смалил още повече и автоматично спрях да се фокусирам върху това. Симптомите ми изчезнаха.. Чудя се дали ще бъда отново нормален човек някога?
ПР ми беше диагнозата от пси+ тревожно разтройство...аз също развих яка хипохондрия,ама то как няма с тези постоянни симптоми...
Goodmani ПА не те ли тряска и после да те отпусне и после пак да те тресне и така.  Аз бях на тая въртележка месеци наред.. всеки ден . Със симптоми от сутрин до вечер..получавала съм и ПА,но тя е за минути и после най много още половин час да треперя и отминава... а това състояние при мен беше постоянно

# 222
Е да, разбира се. Минаваха топли, студени вълни от главата към краката и ме обхващаше паника, напрежение в главата имах, но си наложих да ги преодолявам и да ги стопирам. Но продължавам да мисля за тая замаяност, дори когато съм добре, което е лошо. Един вид я очаквам. Трябва и с това да се справя. Даже обмислям да направя един скенер с контраст на глава и врат, макар че след 2 прегледа невролога каза, че категорично няма нужда. Но пак ще напрегна от чакането на резултатите и прочее. Ще видим.

# 223
Е точно за това се изписва нещо в началото да обере негативите на АД...аз пих серопрам + клонарекс и флуанксол и не усетих почти никакъв дискомфорт...почувствах се прекрасно много бързо ..всички много ги е страх да започнат АД и как ще ги спрат...и аз бях Така и всички това е заради погрешно насаденото мнение ,че на психиатър ходят само лудите и като започнеш АД ставаш наркоман и зависим и няма спиране...Еми не е така...имам много хора около мен които са пили АД и са ги спрели...включително и аз...аз ги спирах бавно,ама много бавно и по схема от пси...

Да, даже е най-добре да се запознат още в началото на проблема, защото колкото повече се чака, проблемът се задълбочава и може цял живот да си на АД. Не знам защо някои ги е страх да започнат АД. Аз толкова зле се чувствах, че бях готова да пия всичко, само и само да се почувствам като човек.

# 224
Аз имам и Ямр на глава и на целия гръбнак...минала съм стотици лекарu
Puke123 съгласна съм с теб...моята пси ми каза до 3 месеца от първата па или първия симптом,ако отидеш на психиатър и започнеш лечение има голям шанс всичко да мине по бързо и да не се повтори...колкото повече търпиш и си мислиш ,че ще отмине от самосебе си,защото всички ти повтарят стегни се...ти си силен...само слабите хора не могат да се справят...всичко е само в главата ти ...Еми добре аз ги осъзнах Тея работи и пак бях зле...не ми помогна никак даже да се напъвам сама с позитивни мисли и билкови хапчета и чайове...напротив ставах все по зле ...докато не се сринаха тотално и близките ми не осъзнаха,че наистина имам нужда от помощ и спряха да ме упрекват,че се лигавя и че щом толкова доктори са ми казали,че нищо ми няма значи нищо няма и да спра да се лигавя и да се взема в ръце...за мен АД бяха спасение...наистина ме извадиха от блатото...евала на хората,които са успели без...но не бива да упрекват тези,които не сме успели...

Общи условия

Активация на акаунт