Паническо разстройство - 59

• 50 432
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря, Надежда. Ако днес ми потвърдят звъня и аз на пси. Което кажат, че е правилно това ще направя. Просто започнаха да ме обливат купищата въпроси. Знаеш за какво говоря в началото Simple Smile и ми се прииска да ви споделя.
Стискам палци да е това,което желаеш и вярвам,че ще намерите начин и на теб да ти е добре и ако си бременна и бебчето да е добре

# 256
Не е нечувано при бременност да се приема АД. Преценя се риска дали бременността може да се изкара без АД или силата на паническите пристъпи е толкова голяма, че е опасна, тогава се оставя АД.

# 257
Здравейте, искам да Ви попитам как сте с кръвното и пулса? При мен кръвното е принципно ниско от порядъка на 110/70, но сутрин,  като стана винаги е 130/70. През останалото време пак е ниско и се чудя дали това е нормално или трябва да търся кардиолог имайки  предвид, че напоследък съм напрегната с нервите и не спя добре.
За пулса пия от 1 година сутрин Конкор кор от2.5мг и нещата са добре,  може би влияние малко и на кръвното. Също пия и по 1т. Ципралекс.

# 258
На Серопрам съм, но сега се налага да пия антихистамин Aerinaze. Забравих да попитам лекарката могат ли да се приемат заедно. Някой пил ли е подобна комбинация АД+антихистамин?

Георги, моля ви и вас за помощ.

# 259
Здравейте,  чудя се антидепресантите дали отчитат на  полицейските тестове за наркотици? И например 0.5мг Клонарекс колко време след приема му ще отчете?

# 260
Здравейте,  чудя се антидепресантите дали отчитат на  полицейските тестове за наркотици? И например 0.5мг Клонарекс колко време след приема му ще отчете?
АД не се отчита, те нямат такава съставка. Клоназепам някъде до 40 часа след последния прием излиза на тест.

Антихистамин с АД могат да се пият не е проблем. Малко повече сънливост ще има и това е.

# 261
Здравейте,  чудя се антидепресантите дали отчитат на  полицейските тестове за наркотици? И например 0.5мг Клонарекс колко време след приема му ще отчете?
АД не се отчита, те нямат такава съставка. Клоназепам някъде до 40 часа след последния прием излиза на тест.

Антихистамин с АД могат да се пият не е проблем. Малко повече сънливост ще има и това е.
Благодаря за информацията!
А лекарства от рода на нестероидни противовъзпалителни дали отчитат на тест за наркотици, както и енергийните напитки?

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 21:55 от elica_2007

# 262
Здравейте,  чудя се антидепресантите дали отчитат на  полицейските тестове за наркотици? И например 0.5мг Клонарекс колко време след приема му ще отчете?

Благодаря за информацията!
А лекарства от рода на нестероидни противовъзпалителни дали отчитат на тест за наркотици, както и енергийните напитки?
Определени НСПВС се отчитат, да. Ибупрофена излиза примерно. За енергийните нямам идея.

# 263
Добро утро! Как сте днес? Аз цяла нощ чаках да получа инфаркт 😅, много мразя хипоходрията, но явно ме хваща. Бях с болки високо в гърба и едно стискане и буца в гърлото(друг имал ли е подобно усещане за буца?), накрая и лявото рамо ме заболя и цирка беше пълен.
Някой от вас приема ли Магнерот? Как се чувствате сега при смяна на сезона?

# 264
Аз съм постоянно с усещане за буца, недостиг на място, невъзможност за преглъщане,  силно стегната, пренапрегната, мускулатура в областта на врата.
Всъщност това ми е основното оплакване, което много ме плаши. Има и други, но те са по-скоро вследствие от това. На фона на тях май нещо и възпалих нерв в областта на лицето, излязох с недоизсушена коса в събота и ме надуха. Имам си и проблеми с шипове, та картинката е пълна:blush:
А и за смяната на сезона -чисто психологически ми е трудно да се сбогувам с лятото, да разбера, че трябва да почна да се обличам по-сериозно сутрин и вечер. И резултатите са, че вечно ми е студено, треперя и съм като вдървена. Най-вече пак в областта на врат и рамене, които натоварвам и от седналата работа пред лаптоп. В наведена позиция.
Магнезий пия почти постоянно напоследък, в момента някакъв течен. Препоръчаха ми го в една аптека. Но преди това пиех магнерот. Там пък имах проблеми с преглъщането му и направо го дъвчех:grinning:

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 09:02 от Аmanda

# 265
И аз не съм добре. Имам всякакви болежки, задух, световъртеж, мускулите ми играят особено вечер.. Снощи палците на краката ми направо играеха кючек.. Не знам вече какво се случва. Четох за вегетативната дистония и доста сиптоми припокривам..

Намалих клонарекса по 1/4 сутрин и следобед. Днес съм на консултация при психи и каза, че най-вероятно ще ми смени АД, защото реално тези симптоми се завърнаха след намалянето на Клонарекса. Объркана и притеснена съм дали лекувам правилното нещо.. Иначе и аз от няколко дни пия Магне доро, пия си и витамин Д.

# 266
  • Швейцария
Аз оня ден изкарах най-кошмарния ми ден от много години. Пробвах едно ново лекарство за сън и ми се разказа играта. Досега си мислех, че имам паник атаки и знам какво е, ама то можело и по-зле...Треперех като листо, цялото ми тяло гореше, една след друга паник атаки, студена пот, не можех дори да дишам, рев без причина, седях в тоалетната с кофа в ръка, понеже излизаше и отгоре и отдолу...ММ се обади на пси, тя на почивка във Франция... Цял ден ми звъня през 1 час и едвам ме оправи с 2 диазепама и 2 хапчета за сън. Това продължи 12 часа, мислех че с мен е свършено. Та ако действително ви е много зле - диазепам. Пси каза, че щом го имам вкъщи не е нужно да викам линейка, те и без това ще ми бият инжекция диазепам.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 09:48 от JennyBG

# 267
Често споделяте, че антидепресантите ви докарват по-тежки състояния, особено в началото.
Чисто философски си задавам въпроса доколко
паник атаките изобщо могат да се приемат като депресивно състояние. При мен поне няма депресия в смисъла за нежелание за живот, напротив. Аз съм активна, никога не се залежавам, няма апатичост, вялост.
По-скоро е силен страх, който се появява понякога. Страх да не се случи нещо лошо на мен, на близките. Хипохондрия също. Но не нежелание за живот. Даже обратното, вкопчване в него.
Така че лечението не трябва ли да бъде по-скоро на духовно ниво, човек да търси отговори за живота и смъртта, а не да търси спасение в лекарствата ....
Иначе препоръчвам гимнастиката на Актив ситинг за вегативна дистония, много са готини и помагат.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 12:24 от Аmanda

# 268
без лекарства стигнах от ПА до тежко ПР,а от там тревожно разтройство и яка хипохондрия...немога да си представя как докато не съм яла от 3 месеца повече от 1 банан или 1 филия на ден и немога да спя изобщо...задушавам се постоянно и имам ужасно замайване със световъртеж...кръвната ми захар започна да пада до 2,кръвното ми беше 80на45,а да не говорим ,че всякакви показатели в ПКк от идеални за тези 3 месеца  се разбъркаха...и ДА молех се на Господ,ходих в църкви,ходих на баячки,да ми леят куршуми,молих се,много се молих,ама не ставах по добре и благодарение на Антидепресантите аз отново започнах да живея ,а не да съществувам и да  се гърча като червей всеки ден ..всеки божи ден без почивка по 24 часа и само ми се задълбочаваше проблема от чакане да ми мине щото съм силна и трябва да се стегна...

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 12:45 от Надежда Х

# 269
Мерси,Аманда!
Погледнах един клип на Актив Ситинг, че дори направих упражненията в офиса. Много разбираеми и приятни и наистина ме отпуснаха. Със сигурност ще ги въведа в рутината си Simple Smile

Наде, какви АД приемаше преди бременността?

П.с. смениха ми Ципралекс със Сероксат. Мнения?

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 17:25 от Kamille252

Общи условия

Активация на акаунт