Паническо разстройство - 59

• 50 446
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
На мен тази група ми е голяма опора. Никъде не съм срещнала толкова разбиране. Всичко е на спадове и върхове. Но да имаш хора, които ти дават кураж е прекрасно.

# 196
Хора на някой случвало ли му се е по време на па все едно не може да диша? Аз съм така в момента..много ме е страх

# 197
Много пъти ми се е случвало най-гадния симптом!
Хора на някой случвало ли му се е по време на па все едно не може да диша? Аз съм така в момента..много ме е страх

# 198
Направих си труда да прочета старите ти мнения.Пишеш в темата от '21-ва година.За толкова време нещо не прочете ли? Всичките ти постове са почти едни и същи и обясняваш колко много те е страх.В един момент си писала и за лекарства и терапия.Правиш ли нещо по въпроса?

# 199
Много благодаря..не ,не пия лекарства и не посещавам психолог..опитах при няколко ,но не ми помогнаха.Вече не знам какво са правя🥹

# 200
Здравейте, изчел съм цялата тема, от самото начало. Имах па през 2016та за първи път. Тогава мислех, че получавам инфаркт поради силна "аритмия", тахикардия и високо кръвно. След милион изследвания стигнах до психиатър и се оправих с лексотан и стимулотон. 7 години нямаше помен от нищо. Тази година преживях ужасен стрес като откриха образувание на черния дроб при рутинен преглед и две седмици бях в ужас по скенер и ямр, защото в един медицински център не бяха сложили контраст, отговарящ като количество на килограмите ми. Всички изследвания показаха добри новини. Преди месец получих пак паник атака. Този път мислех, че получавам инсулт- появи се напрежение в главата, паника и за около 10 минути на моменти имах завалян и неразбираем говор. Виках линейка, казаха, че е па. Изследвах пак сърце, ехо, екг и холтер. Откриха редки надкамерни екстрасисотоли. Изследвах щитовидната жлеза (ехо и кръв), съвсем леко завишени ft4, но не се откри проблем на ехографа. Казаха ми просто да пусна нови ft4 и tsh след 20тина дена. Два пъти посещавах невролог, който беше категоричен, че е генерализирана тревожност и няма нужда от повече неврологични изследвания. Правох доплер на шия - няма проблеми. Дори простата гледах, няма проблем. Всички коремни органи са перфектни след скенера и ямр (заради черния дроб). След паник атаката имах чувство, че ми се гади и че съм замаян. Вече 22ри ден пия стимулотон с лексотан, като почнах с минималната доза от 50мг на ден и от 4 дена вдигнахме на 75мг (таблетка сутрин и половина таблетка на обяд). Интересното е ,че имам перфектни дни, дори поредни и после пак това чувство,  че ми е замаяно. Имах и вълни, топли,студени, които като че ли намаляха и почти изчезнаха. 2 дена ок, половин ден замаян, после 3 дена ок, 2 дена частично замаяност. Преди седмица пак получих по-лека па с леко повишаване на кръвно, замаяност и силна паника. Четох, че много хора изпитват замаяност след па. Въпросът ми е кога би следвало дано действа напълно стимулотона ?

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 20:30 от Goodmani76

# 201
Зависи от организма.Аз не се спогодих с този препарат преди време.

# 202
Аз първият път се спогдих прекрасно, но отидох на психиатър доста след па. Сега минах през друг, че за моя нямаше часове и тя ме замотка с тритико и започна да намалява лексотана като луда. Това беше преди па, аз усещах накъде отиват нещата и ето ...

Зависи от организма.Аз не се спогодих с този препарат преди време.

# 203
Замаяността е най-вече от тревожността. Днес на мен ми е перфектен ден, но три дни преди това ми беше замаяно. На АД съм отдавна със сигурност не е от тях.

# 204
Реално не ми се вие свят, а само усещам лека замаяност, която ме паникьосва, заради хипохондрията, която сега се отключи с па. Иначе аз нямам съмнения, че е от ад. Иначе аз от целия стрес и ужас отслабнах от 113 на 96-97кг, защото почти нищо не ядях. Поне това е добрата новина за мен от па ...

Замаяността е най-вече от тревожността. Днес на мен ми е перфектен ден, но три дни преди това ми беше замаяно. На АД съм отдавна със сигурност не е от тях.

# 205
Има ли някой , на който Ципралекс не е подействал подобаващо? Вече го приемам над два месеца, но не виждам кой знае какъв ефект. Пси каза,че сигурно ще ми го смени, но ще се видим началото на октомври.
Като цяло споделете при вас кой АД е действал добре. Мерси!

# 206
При мен не подейства. Лошо ми беше, повръщане, никакъв апетит. Така беше и Золофта-направо парцал. Чак Дуксета ме вдигна на крака.

# 207
  • Швейцария
Пила съм Ципралекс, а сега пия Венлафаксин (Велаксин). Чувствам се добре с него, по-ефективен е за тревожност и ПА.

# 208
Какво пиете при замайване?

# 209
Здравейте,  изписаха ми Золофт за ПА и тревожност.  Трябва днес да започна, четири дена по 1/2 и после по 1 таблетка. Честно казано ме е страх, някой пил ли го и мнение?

Общи условия

Активация на акаунт