Паническо разстройство - 59

• 50 412
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
Аз не съм пила до момента ад!Единствено няколко дни ми слагаха натриев бром!Имах страхотен задух и ме хващаше паника по цял ден,заради стрес.Надявам се да ги овладея както преди години.Че са много ужасни симптомите:(-задух,изтръпват ми ръце,крака,мисля си само в лоши неща…ходих на невролог,кардиолог вс е ок!Имам проблеми съм щитовидната хипотериодиЗъм,но казаха не е от това….

# 226
Аз съм с хиперфункция базед от 18 годишна...тогава хормоните ми бяха много зле и нищо не съм чувствала.. изпаднах в това състояние на 30 години ,когато нито хормоните бяха разбъркани...нищо...

# 227
Е да, разбира се. Минаваха топли, студени вълни от главата към краката и ме обхващаше паника, напрежение в главата имах, но си наложих да ги преодолявам и да ги стопирам. Но продължавам да мисля за тая замаяност, дори когато съм добре, което е лошо. Един вид я очаквам. Трябва и с това да се справя. Даже обмислям да направя един скенер с контраст на глава и врат, макар че след 2 прегледа невролога каза, че категорично няма нужда. Но пак ще напрегна от чакането на резултатите и прочее. Ще видим.

Аз съм със замайване от 3 месеца. Откриха ми няколко неща - дефицит на вит. Б12 и Д, както и проблеми с вестибуларния апарат. Пия витамините + Арлеверт за световъртежа. Но и на мен постоянно ми се върти в главата, че имам някакви проблеми в мозъка, но неврологът и отоневрологът не са ги хванали и искам да си правя ЯМР. Чудя се дали, ако имаше нещо наистина тревожно, прегледът щеше да е достатъчен, за да ме насочат към ЯМР. Дали при тези прегледи има някакви индикации. Отоневрологът беше категоричен, че няма нужда.

# 228
По принцип би следвало липсата на индикации при невролозите да е достатъчно. Аз просто усещам замаяност, която не е реална, иначе неврологът щеше да го хване. Записах си все пак час за скенер с контраст за следващата седмица. Баща ми почина на 78 от (според неговия невролог) вродена аневризма, но тя не знае, че той е бил боксьор на млади години. Съответно е хубаво да погледна и себе си. Говори се, че има известна наследственост. Нямам симптоми никакви. Пиеш ли някакви лекарства за ПА?

Е да, разбира се. Минаваха топли, студени вълни от главата към краката и ме обхващаше паника, напрежение в главата имах, но си наложих да ги преодолявам и да ги стопирам. Но продължавам да мисля за тая замаяност, дори когато съм добре, което е лошо. Един вид я очаквам. Трябва и с това да се справя. Даже обмислям да направя един скенер с контраст на глава и врат, макар че след 2 прегледа невролога каза, че категорично няма нужда. Но пак ще напрегна от чакането на резултатите и прочее. Ще видим.

Аз съм със замайване от 3 месеца. Откриха ми няколко неща - дефицит на вит. Б12 и Д, както и проблеми с вестибуларния апарат. Пия витамините + Арлеверт за световъртежа. Но и на мен постоянно ми се върти в главата, че имам някакви проблеми в мозъка, но неврологът и отоневрологът не са ги хванали и искам да си правя ЯМР. Чудя се дали, ако имаше нещо наистина тревожно, прегледът щеше да е достатъчен, за да ме насочат към ЯМР. Дали при тези прегледи има някакви индикации. Отоневрологът беше категоричен, че няма нужда.

# 229
По принцип би следвало липсата на индикации при невролозите да е достатъчно. Аз просто усещам замаяност, която не е реална, иначе неврологът щеше да го хване. Записах си все пак час за скенер с контраст за следващата седмица. Баща ми почина на 78 от (според неговия невролог) вродена аневризма, но тя не знае, че той е бил боксьор на млади години. Съответно е хубаво да погледна и себе си. Говори се, че има известна наследственост. Нямам симптоми никакви. Пиеш ли някакви лекарства за ПА?

Да, пия Серопрам от 1.6 г, но замайването се появи преди 2-3 месеца. Преди да започна АД също имах, но изчезна.
И аз не знам при мен какво е. При невролога се потвърди, че имам проблеми с вест.апарат, което го подозирах от години и той ми каза, че с годините се отключва при стрес или при жените заради хормоните (при крит.възраст). Започнах с Арлеверт и сега преминах на Бетасерк, но той действа бавно и трябва да се пие 3-4 месеца, а липсва по аптеките и складовете😥

# 230
Вярно е, че го няма. И аз опитах да купя, за да имам, но казаха, че няма. Появявал се на моменти и изчезвал. Не съм ходил на отоневролог. Не мисля, че имам проблем с вестибуларния апарат. Преди тази па не съм имал замаяност, освен когато пия прекалено 😉  при теб е от нерви на 100%, защото иначе ад нямаше да помогне. Може би е хубаво да говориш с психиатъра да смени медикамента. Имаше един потребител Георги, който е много на ти със па, гтр и медикаментите. Дали следи темата все още ?

Да, пия Серопрам от 1.6 г, но замайването се появи преди 2-3 месеца. Преди да започна АД също имах, но изчезна.
И аз не знам при мен какво е. При невролога се потвърди, че имам проблеми с вест.апарат, което го подозирах от години и той ми каза, че с годините се отключва при стрес или при жените заради хормоните (при крит.възраст). Започнах с Арлеверт и сега преминах на Бетасерк, но той действа бавно и трябва да се пие 3-4 месеца, а липсва по аптеките и складовете😥

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 10:19 от Goodmani76

# 231
При бойните спортове има травматични аневризми, те не се наследяват. Просто са такива. При гмуркачите е същото.

От 2019 горе долу лекарите вече спират да изписват бензодиазепини, поради огромните злоупотреби и легална наркомания. А и шофьорите вече много трябва да внимават с бензодиазепините!

# 232
Анонимен, ти явно си в сериозна депресия. Моля те, не се предавай! Purple Heart
Аз също в началото имах доста такива мисли като теб. За хапчето, за страданието, за щастието, за ада. Наистина е по-силно от теб самия и не можеш да го контролираш. Обаче, ти си умна , интелигентна, начетена. Моля те, ако трябва изкрещи за помощ. Имаш ли близък до себе си човек? Посети психиатър, трябва да има начин за съвместими АД. Мен те ме спасиха... Колкото и да не исках да се пречупя, колкото и да водих борба със себе си, че не ми трябват, но те бяха патерицата, която ме измъкна от ада.

Благодаря , много сте мили. Както и другите жени , които писаха.
Не съм посещавала , защото нямам такива мисли , когато съм била добре физически. И когато мислех , че съм решила трайно част от проблемите си. Затова колкото и да са ми лоши мислите , смятах , че просто настройката ми е много гнила и не мога да приема нещата , които ми се случват.
Не знам дали ако взимам няколко месеца лекарства , ще мисля по друг начин - че трябва да се бориш , колкото и ниско качество на живот да имаш. Имам няколко близки човека и ги побърках. Според мен им навредих , но трудно се сдържам. Реших да си пиша дневник , за да не излиза цялата помия от устата ми какво и как се чувствам към тях. Ето, сега нямам сърцебиене , не ми се подкосяват краката , седя си спокойно , но пак мисля , че съм им в тежест.

# 233
Доколкото знам дори вродените аневризми не се наследяват на 100%. А за бензодиазепините и аз знам, че дрегерите ги отчитат като наркотик, което е лудост според мен. Ако си купил нещо легално,  то си е легално. Тоест в случая със зелена рецепта.
Георги, според теб с какви медикаменти могат най-успешно да се спрат бензодиазепините? Естествено по строга схема, но каква алтернатива би помогнала най-много?

При бойните спортове има травматични аневризми, те не се наследяват. Просто са такива. При гмуркачите е същото.

От 2019 горе долу лекарите вече спират да изписват бензодиазепини, поради огромните злоупотреби и легална наркомания. А и шофьорите вече много трябва да внимават с бензодиазепините!

# 234
Здравейте.
Зная, че въпросът мине е съвсем за тук, ала само тук съм получавала отговори без излишно нападане и подигравателни намеци Simple Smile
Та, от малко повече от година пия бетаблокер ( ако има значение Конкор 2,5).
проблемът ми е ,че последните няколко месеца съм с наистина понижено либидо. И не само либидото ми е понижени, всякакво желание за спорт също силно намаля. Жена , на 37 съм.
Нямам депресия, хормоните ми винаги са били балансирани. Не преминавам през особен период, обичам си партньора и е единствения мъж, който ме привлича на този етап.

Много се чудя дали е от бетаблокера. Зная,че влияе така на мъжете, но когато питах личния лекар, той направо ми се изсмя. Никой не взима липсата на сексуално желание насериозно.

След две седмици съм на кардиолог с идея да спра (евентуално) лекарството, надявам се той да ми отговори на въпроса.
Но , моля ви , споделете опит, ако имате такъв.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 23:27 от Анонимен

# 235
Пия бетаблокери от 10-15 години(Блок бис кор и сега Конкор) и досега не съм забелязала такъв ефект.Но знае ли човек,хора различни.

# 236
    Доколкото знам дори вродените аневризми не се наследяват на 100%. А за бензодиазепините и аз знам, че дрегерите ги отчитат като наркотик, което е лудост според мен. Ако си купил нещо легално,  то си е легално. Тоест в случая със зелена рецепта.
    Георги, според теб с какви медикаменти могат най-успешно да се спрат бензодиазепините? Естествено по строга схема, но каква алтернатива би помогнала най-много?

Спират се внимателно под контрол и не се замества с нищо. Активност и спорт. Предимно кардио дейност.

Бета блокадата и при мъже и жени с бизопролол и други по-стари препарати сваля нивата на тестостерона , и по биохимичен начин води до аноргазмия и липса на желание. Това е един често срещан ефект. Не много често,  но често. Появява се след поне 6 месечен прием. Като цяло човек е и по уморен и вял. Все пак адреналинките рецептори са потиснати.
    Като сравнително неутрални в това отношение са Небиволол и Метопролол. Но отново се среща този ефект и при тях все пак.

Не е лудост отчитането на бензо от тестовете. Наскоро имах катастрофа с една жена, надрънкана с диазепам по рецепта, призна си пред полицая. Освен малко счупени брони и фарове, нямаше други щети. Но тя си беше надрусана. Какво като е легално. Имала проблем? Е аз какво да направя? Нямало било кой да вземе детето и от училище. Има таксита и автобуси. Взеха и колата, сега и някакво дело върви. Но това си е резонно , просто и тези медикаменти са си наркотици!

# 237
    Е, ти като човек, преживял много драми и употребявал бензодиазепини, можеше да минеш с протокол. Има таксита и автобуси, но ако си в период на па е нормално да имаш нужда от медикаменти и да не ти се качва в градски транспорт и подобни. Аз имам приятели, които на млади години вземаха един блистер реланиум с една бутилка водка, търсейки ефекта на наркозата, но нашите случаи нямат нищо общо с това. Чак да ми вземат колата за нещо, изписано с рецепта е меко казано недопустимо. Но за всеки случай пия половинки и гледам да съсредоточавам приема повече вечер.

Спират се внимателно под контрол и не се замества с нищо. Активност и спорт. Предимно кардио дейност.

Бета блокадата и при мъже и жени с бизопролол и други по-стари препарати сваля нивата на тестостерона , и по биохимичен начин води до аноргазмия и липса на желание. Това е един често срещан ефект. Не много често,  но често. Появява се след поне 6 месечен прием. Като цяло човек е и по уморен и вял. Все пак адреналинките рецептори са потиснати.
    Като сравнително неутрални в това отношение са Небиволол и Метопролол. Но отново се среща този ефект и при тях все пак.

Не е лудост отчитането на бензо от тестовете. Наскоро имах катастрофа с една жена, надрънкана с диазепам по рецепта, призна си пред полицая. Освен малко счупени брони и фарове, нямаше други щети. Но тя си беше надрусана. Какво като е легално. Имала проблем? Е аз какво да направя? Нямало било кой да вземе детето и от училище. Има таксита и автобуси. Взеха и колата, сега и някакво дело върви. Но това си е резонно , просто и тези медикаменти са си наркотици!

# 238
    Простете,че се намесвам, но мнението,че като страдали "можем да минем с протокол" за мен е абсурдно.
    Кажете ми го на мен, блъсната от кола на пешеходна пътека от дама , която е на диазепам (преди две години).
    Хората, които пият бензодиазепини не е редно да шофират!
    Когато се стигне до такова положение: да нямат изобр и да се чувстват притиснатати да шофират, при положение,че са буквално надрусани, трябва да си помислят как да преструктурират живота си, за да облекчат някаква сфера.
    Макар че все повече се убеждавам,че повечето нито имат желание да поемат отговорност за действията си, нито да променят някакви навици в живота си.

Заучаването, че възможността да съм отпуснат идва само отвън, се случва още в ранна детска вързаст.
    Но при добро желание и проява на воля, можем да се научим на автономност и в зряла възраст.

Пс. Дамата, която ме блъсна също твърдеше,че отива да си вземе детето от градина.
    Скоро животът ни сррщна по друг повод. Няма деца , няма и племенници.
    Ролята на жертва е най-лесноизбираемата. И тя все още влиза в нея, за да минимализира последствията си.

Въпрос на избор е да поемаме отговорност за собствените си действия.
    Като не сме овладели това умение, правилата намират начин да ни озаптят.

# 239
    • Швейцария
    То е ясно, че не трябва да се шофира на бензодиазепини. Аз не шофирам. Взимам си рейса и ми е мирна главата. Никога не бих се качила на кола, използвайки такива лекарства. Но винаги ме е изумявало колко хора се качват да шофират пияни като кирки.

Общи условия

Активация на акаунт