Паническо разстройство - 59

• 50 412
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, наскоро извадих трагично един мъдрец. След тежката процедура се разцентровах тотална. Освен болката и възпалението 10 дни пих и силен антибиотик,  като преди ваденето отново бях на антибиотик. Започнаха едни болки в кръста и най- вече задух и недостиг на кислород при движение,  което ме притеснява.  В момента, като цяло се чувствам добре, но започнах да забелязвам и лека промяна в кръвното налягане( от 110/70 на 130/80), а и този гаден недостиг на въздух, пия само Конкор кор от 2,5 и Ципралекс по 1т.  Между другото от продължителните силни болки си бях опънала доста и нервите.
Някой от вас има ли подобно състояние с недостиг на въздух(при физическа работа и движение)и как се справя с това?
Дали е възможно да съм се разцентровала предвид всичките антибиотици, които изпих и тежкото възпаление на раната от извадения мъдрец?
Благодаря Ви предварително!

# 241
  • Швейцария
Ох, и аз имам такъв недостиг на въздух. Едвам изкача 5 стълби и се задъхвам. За спорт да не говорим.

# 242
Няма защо да се извинявате. Тук сме, за да споделяме свободно мненията си. Явно някои хора имат по-голяма поносимост към бензодиазепините, за разлика от други. Все пак за мен е недопустимо да се сравнява употребата на бензодиазепини при нужда или терапия с употребата на хероин, кокаин, амфетамини, алкохол и други подобни, и след това да се шофира. Именно поради тази причина психоатърът този път ми изписа Левид, с идеята, че няма да имам нужда от лексотана. Но аз не желая да добавям нови и нови тежки лекарства към терапия, която веднъж е сработила успешно и ако не бяха нужни безброй изследвания , които ми докараха огромен стрес, а всичко се свежда до невежеството на лаборант, който при скенер не е съобразил количеството контраст спрямо килограмите ми. На него какво да му отнемем,  защото колата някак не е ок? Не влизам в полемика, просто изказвам мнение.

Простете,че се намесвам, но мнението,че като страдали "можем да минем с протокол" за мен е абсурдно.
Кажете ми го на мен, блъсната от кола на пешеходна пътека от дама , която е на диазепам (преди две години).
Хората, които пият бензодиазепини не е редно да шофират!
Когато се стигне до такова положение: да нямат изобр и да се чувстват притиснатати да шофират, при положение,че са буквално надрусани, трябва да си помислят как да преструктурират живота си, за да облекчат някаква сфера.
Макар че все повече се убеждавам,че повечето нито имат желание да поемат отговорност за действията си, нито да променят някакви навици в живота си.

Заучаването, че възможността да съм отпуснат идва само отвън, се случва още в ранна детска вързаст.
Но при добро желание и проява на воля, можем да се научим на автономност и в зряла възраст.

Пс. Дамата, която ме блъсна също твърдеше,че отива да си вземе детето от градина.
Скоро животът ни сррщна по друг повод. Няма деца , няма и племенници.
Ролята на жертва е най-лесноизбираемата. И тя все още влиза в нея, за да минимализира последствията си.

Въпрос на избор е да поемаме отговорност за собствените си действия.
Като не сме овладели това умение, правилата намират начин да ни озаптят.

# 243
Айде моля без крайни изказвания...пих клонарекс в продължение на 1 година ,заедно с АД и флуанксол и шофирах всеки ден до работа и обратно...работата ми е в съседен град .. никога,ама никога не съм се чувствала надрусана или неадекватна за шофиране...пси ми каза,че мога да шофирам...единствения ми страничен ефект беше ,че винаги можех да си легна да спя,но не до такава степен,че да заспивам докато шофирам или нещо друго,но той май си беше от серопрама или флуанксола ,защото като спрях клонарекс пак ми се спеше...то по тая логика хората които пият бензо и с машини не бива да работят. ..а като пиеш Нурофен шофираш ли ?Значи си безотговорен,защото и на него има знак да не се шофира...а паракофдал или други болкоуспокояващи. ..едно е да злоупотребиш и да се надрусаш с бензо...друго е да си го пиеш като изписано лечение от Психиатър...никой пси няма да ти изпише конски дози да се тушираш от тях...всичко е въпрос на отговорност...аз с моята терапевтична доза се чувствах много по адекватна за всичко от състоянието в което бях преди да започна да пия каквито и да е лекарства...

# 244
Междудругото с една таблетка Паракофдал се чувствам точно като надрусана, а с клонарекс съм си съвсем ок.. Паракофдалът не е бензо,налЕ.

# 245
  • Швейцария
А някой наясно ли е какво казва законът? Дали ако бензото ти е изписано от лекар и имаш рецепта, може да се шофира? Ако тестът е положителен, какво следва?

# 246
https://petkovalegal.com/%D1%88%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0 … 0%B8%D1%86%D0%B8/

А някой наясно ли е какво казва законът? Дали ако бензото ти е изписано от лекар и имаш рецепта, може да се шофира? Ако тестът е положителен, какво следва?

# 247
Здравейте, извинявам се за тъпия въпрос, но има ли някой на който от нерви му е играл пръста до кутрето на крака (или някой друг пръст) , все едно да ти играе окото, само че на пръста. Моя постоянно прави цък, цък, едно такова бавно движение, чувството е същото все едно ти играе окото. Случваше ми се от време на време, сега тука тия дни му обърнах внимание и нещата станаха постоянни, сякаш като го забравя спира, после пак започва, но много ми е притеснено, Направо ми омръзна вече с тая хипохондрия, сега и на невролог трябва да ходя...

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 20:00 от aliance_

# 248
Здравейте, извинявам се за тъпия въпрос, но има ли някой на който от нерви му е играл пръста до кутрето на крака (или някой друг пръст) , все едно да ти играе окото, само че на пръста. Моя постоянно прави цък, цък, едно такова бавно движение, чувството е същото все едно ти играе окото. Случваше ми се от време на време, сега тука тия дни му обърнах внимание и нещата станаха постоянни, сякаш като го забравя спира, после пак започва, но много ми е притеснено, Направо ми омръзна вече с тая хипохондрия, сега и на невролог трябва да ходя...
.             На мен ми се е случвало.Даже от няколко дни ми става така на врата…и аз съм с ужасна хипохиндрия,но вече ми писна да ходя по доктори🥵

# 249
.             На мен ми се е случвало.Даже от няколко дни ми става така на врата…и аз съм с ужасна хипохиндрия,но вече ми писна да ходя по доктори🥵
Моя пръст видимо си мърда и ме дразни чак и при Вас ли така е било?

# 250
.   Дааа точно.Все едно трепери

# 251
Здравейте. Имам съмнения за бременност а пия Дуксет по 1 сутрин. Утре съм на лекар, но не сме да ги спра. Преди месец опитах и не бях добре. Чува ли ли сте дали има шанс да ги пия или веднага ще ми ги спрат.

# 252
.   Дааа точно.Все едно трепери

При мен е така палецът на крака, направо се отдалечава от другите пръсти. Не се случва ежедневно, но вечер понякога започва да играе.

# 253
И при мен се е случвало като после премина на окото което играеше 5 месеца без да спре...започнаха и мускулни потрепвания по цялото тяло корем,бедра,ръце...
Спрях да обръщам внимание и изчезнаха тези потрепвания.. появяват се но много рядко и за малко...напоследък и на мен ми играе палеца или средния пръст на лявата ръка...направо мърда..прави неволни движения...незнам на психична основа ли е или от това,че развих синдром на карпалния тунел и на двете ръце от бременността...поне така ми казаха. 
Гергана според мен бременност и АД не е много ОК...не че не се правят изключения,но моята пси беше твърдо против и каза да не правим опити докато не ги спра...а ако станеше докато ги пия каза,че ще го мислим.

# 254
Благодаря, Надежда. Ако днес ми потвърдят звъня и аз на пси. Което кажат, че е правилно това ще направя. Просто започнаха да ме обливат купищата въпроси. Знаеш за какво говоря в началото Simple Smile и ми се прииска да ви споделя.

Общи условия

Активация на акаунт