Думи и изрази, които използваме неправилно

• 91 254
  • 2 126
  •   1
Отговори
# 1 920
Ахаааа... Първоначално наистина реших, че самата дума е неправилно образувана.

# 1 921
Неее, нали някой даде по-напред линк, на който може да се гласува за дума на 2024 година. Аз се изприщвам от всичко дубайско, за вас не знам. Joy

# 1 922
Неее, нали някой даде по-напред линк, на който може да се гласува за дума на 2024 година. Аз се изприщвам от всичко дубайско, за вас не знам. Joy
Този линк съм го пропуснала и помислих, че дубайски е грешно.
Чак до Канада стигна славата на дубайския шоколад. Опитахме го. Не съм впечатлена.

# 1 923
Да, абсолютно невпечатляващи са тези дубайски тъпотии, не знам как станаха такъв хит. Вече на всичко, което има шамфъстък, му казат "дубайско" - торти, вафли, баклави ..

# 1 924
Някой медии казват името на британския премиер Кийр Стармър,други – Киър Стармър?

# 1 925
Някой медии казват името на британския премиер Кийр Стармър,други – Киър Стармър?

КоЙ някоЙ медиЙ?

# 1 926
  • София
Във филм лицето Х не се явява на работа и останалите се чудят: "Дали Х не идва на работа, защото...?"

# 1 927

КоЙ някоЙ медиЙ?
Тези на римските пълководци, разбира се.

# 1 928
  • София
Наскоро започнах отново да гледам "Рим" и в дублажа ми направи впечатление, че нямаше онова "-ий", с което сме свикнали. Героите са Ворен и Пулон, чудя се това някаква нова мода в транскрибирането ли е.

# 1 929
  • Майничка
Ворен и Пулон са фамилни имена, иначе Ворен е Луций.

# 1 930
  • София
"Сигурен съм на 100%"!

# 1 931
  • Пловдив
Ворен и Пулон са фамилни имена, иначе Ворен е Луций.
Да, Воренус. Не е задължително да е -ий. На Марк Тулий Цицерон само средното име му е на -ий, например. Wink

Оттук са имената:
https://en.wikipedia.org/wiki/Vorenus_and_Pullo

# 1 932
  • София
"Радвам се, че Ви срещам!" - обръщение на едно към друго лице, при положение, че не са сами в помещението, където се развива действието.

# 1 933
  • Далечният изток
Това не го разбрах... Кое е неправилното?

# 1 934
  • Варна
 Е, къде виждате проблем? Учтиво обръщение към едно лице.
,, Радвам се, че Ви срещам, господин Шварценигер!".

Общи условия

Активация на акаунт