Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 897
  • 743
  •   2
Отговори
# 420
Момичета според вас Диагностичната хистероскопия и офис хистероспокията едно и също наименонвание ли е ? След като нямаше имплантация на ембриона след първият ми трансфер доктора ми препоръча да си направя диагностична хистероскопия и сега се чудя това една и съща процедура ли е ? Ако някой е минал от там ако може да сподели и колко пари ви излезна тази интервенция ?

Според мен са едно и също. Само по-сложната вече е оперативна хистероския. При тази оглеждат матката отвътре и ако има нещо минимално за корекция го коригират. Аз имах офис хистероскопия при др. Калчев преди около 2 години, след мисед. Тогава цената беше около 800 лв.

# 421
Vladokis, мисля, че е едно и също. Аз съм правила офис в Щерев, не съм сигурна точно колко излезе, може би около 600 лв. миналата година. Правиха ми я със спинална упойка, много леко мина, полежах 2 часа, станах и си тръгнах.

# 422
Момичета, как е цикълът ви след пункция? При мен дойде с много малко къснение, но е супер слаб...и малко се тревожа дали отново хормоните ми са излезли от баланс. Стимулацията ми беше с хапчета само.

# 423
Здравейте,момичета. Моля ви тези,които вече сте минали през пункция да кажете как е протекло. Моята наближава и съм с много смесени чувства… хем искам да приключи по-бързо, хем ме е страх 😂
Вече няколко дни почти не се движа,че ми забраниха дългите разходки и резките движения заради големината на фоликулите.
При вас как беше? Дайте малко кураж 😊

# 424
Веднъж ми е правена пункция и нямах почти никакви болки и то при извадени 20 яйца. Говорих с една жена в чакалнята на клиниката - тя каза, че е имала три пункции и трите са били различни. Първият път я е боляло три дни след операцията, а последният път нищо не е усетила. Аз си реших, че при мен няма да има проблем и наистина нямаше. На мен лично упойките са ми изключително неприятни, но и това е индивидуално и на повечето хора дори им харесва ✌🏼
За протичането само следното мога да кажа - приемат те, слагат ти абокат, чакаш известно време да дойде твоят ред за пункция. Влизаш в операционната, там те слагат под упойка, която действа за секунди, а самата пункцията трае между 5 и 15 Мин в зависимост колко яйца има за събиране. Будиш се в легло след като всичко е свършило и си ужасно жадна. Аз нямах търпение да изляза от упойката, за да се облека и изляза от отделението и да пия вода (минус точка за организацията в болницата, че не предлагат нищо за пиене, но важното е че всичко друго беше свършено перфектно).

Стискам ти палци! Не се притеснявай, всичко ще бъде наред! 🍀

# 425
Здравейте, Sunshine, давам ви кураж и не се притеснявайте всичко ще е наред, ще ви олекне след пункцията веднага. На мен също казваха без физическо натоварване и да не си напъвам корема, но като цяло не съм се ограничавала съвсем да не се движа, правила съм разходки, но с повече почивки. Пункцията ми беше точно 10 минути заедно с упойката и събуждането. След това около 30-40 мин. съм лежала да се изкапят системите, малко са студени системите. Аз лично нямах никакви болки или неразположения, почуствах едно облекчение, нямах кървене, единствено имах леко разстройство, което мина веднага, предполагам, че е от антибиотика, който ми сложиха венозно преди пункцията и след пункцията пих още едно хапче антибиотик. Успех, само положителна нагласа и спокойствие.

# 426
Това в коя клиника се случва? Astonished

Клиниката е Аджибадем, д-р Тургут , работят заедно

# 427
  • София
Съншайн, две пункции съм имала досега - идвата пъти сме вадили по около 7-8 Я. При мен нещата протичат така: отиваме гладни и жадни, имаме предсварително определен ред спрямо блокиращите инжекции, събличаме се и се пременяме в болничните престилки. Когато дойде моментът за пункция влизам в манипулационната. Лягаш на стол тип магаре, анестизиологът идва слага ти апарат за кръвно и пулс занимавате с някакви въпроси, през това време докторката преглежда, за да е сигурна какво има да вади, боцкат ти абоката и буквално за секунди заспиваш. Събуждаш се на същия стол, с помощта на акушерка се преместваш на легло и удобно продължаваш да си спиш. Като се освестиш вече ти правят кафе по избор и вода, даже и бисквитки са ми предлагали Grinning Задължително минаваш преглед преди да тръгнеш, за да се увери докторката, че всичко е наред. Имала съм неразположения в рамките на ден-два - лека болка като при О, мисля, че веднъж ми се е налагало да пия но-шпа. Но в денят на пункцията задължително продължавам да си лежа и не шофирам. Пожелавам успех!

# 428
И аз вече мога да споделя за пункцията в Щерев.

Приеха ме сутринта в IVF сектора. Стаята беше много приятна. Преоблякох се, имаше си нощница и чехли. Сложиха ми абокат, докато си лежах. Питаха ме дали съм ходила по голяма нужда до тоалетна, за да преценят дали ще има нужда от клизма. След това си изчаках реда, към 30 Мин, влязох точно на време. Преди това ме приканиха да пишкам. Легнах, направиха промивка на влагалището, подготвиха се. Сложиха упойката и се събудих в леглото в стаята. Устата ми беше пресъхнала. Имах лед на корема, на всички слагат. Лека полека изправят леглото до полулегнало положение. След това ми донесоха вода, след още малко бисквитки и ми предложиха кафе (но аз не пия кафе и мъжа ми донесе кола). Постоянно ни питаха как сме. После ми помогнаха да се раздвижа, да отида до тоалетна и пак легнах. Извикаха ме за преглед, малко ми беше замаяно и ми включиха една система. След като изтече, изчакаха да видят, че съм добре и ме пуснаха да си ходя. Лекарката ми даде рецепта за Циколгест до трансфера и антибиотик. За съжаление не стигнахме до трансфер.Общо взето за 4-5 часа си там и под наблюдение. Бяха много мили всички.

Болки получих сутринта и на по-следващия ден като все още лежа и си имам болки в корема.

Къде ще бъде Вашата пункция?

# 429
При мен пункцията мина така: приеха ме сутринта, взеха ми кръв за изследвания, сложиха ми абокат. След това влязаха в залата , в която правят пункция.Премериха ми кръвното, попълнихме с анестезиоложката въпросника за упойката. Легнах на магарето, дойде доктора, сложиха ми упойката, след това се събудих, сложиха ми и антибиотик венозно. Предвижих се сама до леглото и полежах още час два. Взеха му отново кръв за изследвания и пак тогава дойде биоложката, за да ми каже колко Я са извадили. Имах 25 Я, и до края останаха 2 до 3 ден и 2 до 5 ден. Предстои ЗЕТ другия месец. Иначе след пункция имах слабо кървене, но еднократно при пишкане. Като се прибрах започнаха големите болки. Три дни не можех да вървя, бях на Аулин, защото но шпа не ми помагаше. Отминава бързо. Успех и не се тревожи, важен е крайния резултат. Както се казва "на страха очите са големи*.

# 430
Ще разкажа за моя опит.
Имам 5 пункции, една във Варна- нещо не ми бяха улучили дозата, защото се събудих преди да ме свалят от магарето и си спомням, че се свлякох и бързаха да ме хващат, след това се събудих със силни болки и нещо като термофор ми бяха сложили на корема, но беше твърд. Бях с много лека хиперстимулация. В София за съжаление не минаха много по-добре, само първата като цяло беше ок с лека хиперстимулация, пак имах болки, но и малко кървене. Вече втората беше най-ужасната 🥺... с тежка хиперстимулация още от преди самата пункция. Болките няма как да се опишат с думи, но ме болеше колкото след лапароскопската ми операция, а тогава рязаха много! Имах стабилно кървене и много трудно се изпишках с 300 зора, защото имах спазми и много ме болеше. Искаха да ме пускат да си ходя, а аз колабирах. Сложиха нова система и още 2 вида обезболяващи. Имах и синина на бедрото, явно като са ме местили.
В Турция имам две пункции, които бяха приказка, особено в сравнение с предишните! Още в началото споделих притесненията си с доктор Тургут и анестезиолога, че ме е страх да ме приспят, за да не се събудя с болки. Събудих се без болки, без кървене, с добро количество извадени яйцеклетки, страхотна закуска в леглото! ☺️ Втората ми пункция там също мина много добре, този път имах болки след събуждането, но минаха бързо, имах повече яйцеклетки. Най-хубавото беше, че съпругът ми беше до мен, когато се събудих. ❤️ Пункциите бях в Аджъбадем. ☺️
Искам да кажа, че всичко е много индивидуално, но е хубаво да имаш един Профенид свещички в себе си, както и Спазмалгон, Нурофен или Аулин. Вече момичетата са обяснили каква е подготовката. Часът за пункцията се определя от часа на таймиращата инжекция, като 12 часа си без храна и вода, на някои места искат клизма или слабително да се взима. Приемат те, дават ти нощничка и чехли, ходиш до тоалетната, слагат абоката, попълваш въпросник с анестезиолога, водят те в операционната, лягаш на марето, слагат ти щипка на пръста, за да мерят пулса, след това мерят кръвното и слагат венозната упойка през абоката, понякога слагат и маска. След това заспиваш за секунди и се събуждаш в леглото. ☺️ Всичко ще бъде наред, важно е да нямаш хиперстимулация, тя утежнява положението, иначе няма нищо страшно. Стискам палци за хубава реколта и пухкав финал! 🍀🍀🍀
За протокола:
1) 12Я; 2) 19Я; 3) 35Я; 4) 17Я; 5) 28Я
тотал 111Я 😶

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 21:21 от Kactus

# 431
Аз да допълня, че ни предупредиха в деня на пункцията, когато е била упойката, да не взимам обезболяващо. Мен вечерта ме заболя главата и лекатката ми позволи да изпия Беналгин.
На мен нещо след това и Профенида не ми помага. Но май и стомаха ме боли. Не мога да преценя с точност.

# 432
Момичета,за пореден път се убеждавам че сте страхотни! Наистина всичко е индивидуално… надявам се всички тук да имаме късмет и скоро да се прехвърлим към групите в които коментират колики,зъбки и първи думички ♥ Моята пункция ще бъде в Бахчеджи. Още от самото начало съм си “хванала” д-р Карлъкая за ръката и вървя с него 😀. Преди 2 месеца ми махна тръбите и тогава всичко мина много добре,но отново ме притеснява упойката 🤦🏽♀
Отделно, тези които сте били в Турция знаете за голяяямото стоене по време на стимулация 😀 Наистина е неприятно, защото правя кратки и близки разходки,а така ми се ще вече да минава. Успех на всички, независимо на кой етап от инвитро сте! Една голяма прегръдка 🫶🏼

Кактусче,исках само да допълня че си един голям герой! Надявам се всичко да е наред при теб ♥

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 21:44 от Sunshine0718

# 433
Sunshine0718, много си мила, благодаря ти ☺️❤️ Аз също се надявам, че скоро ще сбъднем мечтата си и с моя съпруг ще станем родители. Има още път да извървим, но с вяра и подкрепа от любимия човек, всичко се постига. Прегръщам те и ще те чакам с хубави новини! ☺️🍀🍀🍀

# 434
Вярвам,че повечето е извървяно. Чакам те с хубави новини ♥♥♥

Общи условия

Активация на акаунт