Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 889
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Мина и моята пункция днес. И при мен беше както Шанталчето е обяснила, но все пак сме при един и същ лекар. При мен имаше силни болки, след като ме събудиха и ми биха успокоително през абоката. Не ми дадоха нито кафе, нито вода, но не съм си искала. Но това са подробности. Знам, че са извадили 9 яйцеклетки, ни какво им е качеството не знаем. На вас кога Ви се обадиха дали да се оплодили и как (дали ivf или Icsi)? 

Кактусче, Salsera, Шанталче Не съм спирала да стискам палци за скорошен успех.

# 436
Пълнолуние, добра бройка. Пожелавам ти поне едно здраво бебенце от тази стимулация! ☺️🍀🍀🍀 Благодаря ти за пожеланията ☺️🍀😘
Колкото до метода на оплождането, аз винаги го обсъждам с репрото още преди пункцията, както и допълнителни техники(например калциева активация, допълнителна селекция или култивиране в ембриоскоп). Колко яйчица са били годни и колко са се оплодили, ще ти кажат утре. УСПЕХ! ☺️❤️

# 437
  • гр. София
Пълнолуние, на следващия ден звънят да кажат колко са оплодени.
Аз съм в Щерев де, но би трябвало навсякъде да е така.
Стискам палци всички да са се оплодили и да  се развиват перфектно. Flowers Four Leaf Clover

# 438
  • София
Пълнолуние, утре ще ти се обадят ембриолозите и ще ти кажат. По принцип е в зависиост от мъжкият метериял. При добра спермограма дават на класическо. Стискам палци!

# 439
Благодаря Ви момичета. Ще чакаме значи. Имате ли препоръка какво може да се вземе за по-бързо възстановяване на яйчници, лигавица и тн. Ако има такова нещо. Протеин си пия по една доза на ден. При мен вероятно заради стимулацията ми се покачи прогестерона и лигавицата презрява.

# 440
  • София
Благодаря Ви момичета. Ще чакаме значи. Имате ли препоръка какво може да се вземе за по-бързо възстановяване на яйчници, лигавица и тн. Ако има такова нещо. Протеин си пия по една доза на ден. При мен вероятно заради стимулацията ми се покачи прогестерона и лигавицата презрява.

Аз ще те излъжа, но мисля, че вит. А беше за лигавицата... питай АА, тя ще ти даде по-компетентно мнение.

# 441
Предполагам, че Геритамин(А+Е) би помогнал като комбинация. Аз го пия, но не мога да кажа дали помага или не.  Като цяло усещам доста ефекти от спада в хормоните - виене на свят, гадене, силен глад и почти веднага аверсия към храна. Вчера еднократно имах розово зацапване,което сигурно е от спада на прогестерон. Също пия протеинов шейк и гледам да ям подсилващи неща.
В неделя ми беше пункция и днес си обух чорапите без да ме боли, та може би има ефект.

# 442
Здравейте! Мъжът ми прави спермограма в "Надежда". Има тератозооспермия. Сперед д-р Персенска е добре. В групата за инсеминация едно момиче споделя, че мъжът и също има тератозооспермия. Д -р Владимиров от Тутракан им казва, че естествено забременяване няма как да се случи с тератозооспермия. Може ли мнение?

# 443
Разбира се, че може. Зависи колко % е тератозооспермията, но най-важно е да се направи спермограма с ДНК фрагментация, тя е най-показателна. Някои мъже с 8% ги водят уж терато-, а реално са с повече от отлична спермограма и дори стават за донори. Успех!

# 444
Разбира се, че може. Зависи колко % е тератозооспермията, но най-важно е да се направи спермограма с ДНК фрагментация, тя е най-показателна. Някои мъже с 8% ги водят уж терато-, а реално са с повече от отлична спермограма и дори стават за донори. Успех!
Кактосче, много благодаря за споделена та информация. Знам, че имаш минимум един опит инвитро.
Има завишени пролактин  879.40 mklU/ml. Референтни стойности 102.00 - 496.00.
Според д-р Персенска пролактинът трябва да е над 1200, за да е проблем.
Много съм озадачена.
Запазих си час при д-р Лидия Димитрова за второ мнение. Лута се насам-натам и губя време.

# 445
  • София
Кактосче, много благодаря за споделена та информация. Знам, че имаш минимум един опит инвитро.
Има завишени пролактин  879.40 mklU/ml. Референтни стойности 102.00 - 496.00.
Според д-р Персенска пролактинът трябва да е над 1200, за да е проблем.
Много съм озадачена.
Запазих си час при д-р Лидия Димитрова за второ мнение. Лута се насам-натам и губя време.
Имах завишен пролактин 796,отидох при Светлана Хедер и ми изписа Достинекс .Последният път ми беше 188.Директно ми бяха казали ,че инвитро не може при повишен пролактин.Аз имам пролактинемия.

# 446
Аз също веднъж изгрях с висок пролактин беше над 700. Отидох при Начев и той ми обясни, че този хормон е твърде специфичен и не се доверява на резултатите на всяка лаборатория. Аз го бях пускала в Цибалаб. Пусна ми при него пролактин и макропролактин и  излязоха съвсем други резултати. Нищо не ми назначи. После пак го бях пускала в Цибалаб, понеже беше в някакъв пакет и беше много по-нисък. Успех.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 21:51 от Пълнолуние

# 447
Да ви кажа честно, д-р Персенска сякаш се усъмни в резултата, все едно не е коректен. И веднага ме засили към инвитро.
Много благодаря, момичета!
Желая да ви се сбъдне най-съкровеното желания, което е ясно на всички Simple Smile

# 448
Да напомня - пролактин се изследва сутрин на гладно (може да се пие само вода), без прием на медикаменти или пушене, и задължително след 30 мин покой (легнало или поне седнало положение). Добре е предният ден да не се извършва полов акт и да не се стимулират гърдите, и се прави в първата половина на цикълът.

В една репродуктивна клиника, където не ми казаха за горенаписаното, ме изкараха с пролактином и ме пратиха на ЯМР на мозъка с контрастно вещество. Аз понеже съм пъзла и като чуя контраст тръпки ме побиват, се зачетох по темата и реших, че трябва да повторя изследването на друго място - излезе нормална стойност..

# 449
Момичета, като пия клостилбегит (2×1) мога ли да си пия рибеното масло и другите работи: желязо, магнезий, т.н. И има ли неща, които да избягвам - някакви движения, упражнения? За първи път правя някаква стимулация, а съм бая филмарка Sad Извинявайте, че ви занимавам и благодаря Heart

Общи условия

Активация на акаунт