Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 889
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
При изследване на пролактин задължително ли трябва да съм в цикъл? За ТСХ мисля, че не е нужно.

# 451
  • София
При изследване на пролактин задължително ли трябва да съм в цикъл? За ТСХ мисля, че не е нужно.
Нито за ТСХ ,нито за пролактин.Не трябва да си правила секс предишните дни.Прави се сутрин на гладно без да си яла и пила ,каквото и да е.

# 452
  • София
Момичета, като пия клостилбегит (2×1) мога ли да си пия рибеното масло и другите работи: желязо, магнезий, т.н. И има ли неща, които да избягвам - някакви движения, упражнения? За първи път правя някаква стимулация, а съм бая филмарка Sad Извинявайте, че ви занимавам и благодаря Heart
Защо пиеш Клостилбегит,той е за мъже?

# 453
art_session@, за съжаление имам много повече от 1 ин витро 😁 сигурна съм, че всичко ще е наред и ще имаш успех! ☺️
Пиши след прегледа 🍀
🍀Колкото до прилактина, моят от години си е завишен - около 800. Преди време един АГ ми беше изписал Бромоктриптин, който пиех 1 година. Имах микроаденом на хипофизата, който за щастие изчезна. Пила съм и конски дози Достинекс в Надежда, но там беше заради хиперстимулация. При Начев си пусках пролактин и макропролактин, който излезе граничен, а Пролактинът леко завишен. Просто съм си с хиперпролактинемия, но едва ли не при стойности под 1000, няма нужда да пия нищо за него и всички 5 стимулации съм ги правила със завишен пролактин.
Изследванията за пролактин и TSH се правят само на чист ден! Поне 5 дни след менструация за по-сигурно. TSH задължително се пуска с Т4.
🍀Клостилбегит, всъщност е Кломифен и основно се изписва на жени за стимулация. Аз също съм пила, когато все още имах 1 тръба. За съжаление тогава получих само две 5-6см кисти в диаметър, но аз съм с ПКЯ. На мъже също може да се изпише при определени показания, но със сигурност много по-рядко, отколкото при жени. Magrat, спокойно можеш да си пиеш добавките, да правиш йога за зачеване, но ограничи спорта и като цяло натоварването на корема.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 08:27 от Kactus

# 454
Аз също мога да споделя опит с пролактина. Когато се опитвах да разбера, какво се случва си го изследвах многократно, дори в две лаборатории в рамките на един час и резултатите бяха доста различни - в едната 1200, а в другата 700. В крайна сметка направих ЯМР и се установи микроаденом на хипофизата. Дълго време не пих нищо и пролактина ми беше леко над горна граница. Като почнахме бебеправенето пих достинекс малко и след това почнах с бромокриптина и вече 2 години пия всеки ден. С него пролактина ми е около 200. Но сега ме накарахте да се замисля дали не е време да го спра, ще говоря с доктора следващия път.

# 455
Звънна ми ембриоложката. 5 яйцеклетки са оплодили ivf, а 4 ИКСИ. Общо 7 са се оплодили, 1 не дава признаци и 1 има вторични признаци или нещо подобно. Много се надявам да се развият и да имаме за трансфер. В събота чакаме новини.

# 456
Здравейте, в събота ми предстои пункция. Днес вечерта ще си сложа тригера. Нещото, което ме притеснява е резултата на прогестерона от тази сутрин 6,2 nmol/L.  Изпратих си изследванията на доки и каза , че са ок, но съм чела по форуми, че когато е висок над 2 прогестерона свежия трансфер е обречен на провал. Вие как мислите?

# 457
Съншайн При мен излезе 4,5 nmol/l и лекарката ми обясни, че е висок и няма да има свеж трансфер дори и да имаме читави ембриони. Качила съм снимка на резултата преди няколко дни. И на ехограф лигавицата не изглежда да е подходяща за трансфер. Може би всеки лекар си има мнение по въпроса. Според нея от лекарствата за стимулация се е получило. Ядосах се, но пък важното е да имаме читави ембриони, които да върнем след като се възстанови организма.

# 458
Пълнолуние, много благодаря за бързия отговор. Ще го изкоментирам с доки, като се видим. Пожелавам ти успех!

# 459
  • София
Пълнолуние, дано всичките  изкарат до 5ти ден!
Твоят успех ми дава даже и минимална надежда, че не сме сбъркали доктора.... организма  ми е сбъркар и се надявам да подходим правилно следващият път и вкрайна сметка да стигнем до пухкав финал. Когато знаеш, че ти е последен шанс някак малко по-особенно гледаш на нещата Sad

# 460
Шанталче Благодаря ти. Дано имаме и двете успех. Пий добавките и дано дадат желаният ефект. Може би пък ЕЦ е по-работещият метод за Вас.

# 461
  • гр. София
Пълнолуние, чудесно начало, все така добре да вървят нещата на всеки етап та чак до пухкавия сладък финал! Flowers Four Leaf Clover

# 462
Здравей, Шантал,
Много си преживяла. Това борба за първо ли е?
При мъжа ти наред ли са нещата?
Ето моите изследвания, правени 19-и ден от МЦ. Възможно ли е да е завишен пролактина, защото изследването е правено втората половина от МЦ?
Дали неуспешните опити инвитро, които имаш, се дължат на завишения пролактин? Ако TSH и слезе под 2, дали това ще окаже положително влияние на пролактина?

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 22:54 от art_session@

# 463
  • София
Арт, при ММ всичко е наред. Некачествени Я са причината за неуспеха, и не - имаме едно детенце вече.
Не мога да дам отговор на въпросът ти за пролактина. Знам, че има сериозни изисквания за взимането на кръв когато се изследва - без конкакт предната вечер, да не са пипани гърдите и задължително 30минути пълен покой преди вземане на пробата.

# 464
Теоретично пролактинът при високи стойности може да доведе до неспособност за забременяванв, но защото води до блокиране на овулацията. При теб е изследвам ятората половина на МЦ и може и това са има общо.

Високите нива на пролактин могат да са в резултат и от стимулации или приемане на други лекарства/хормони, поликистоза, тежки физически натоварвания, включително при приемане на по-високи дози протеин за по-продължително време. И може би най-ключовото е стреса. Ако дълго време сте под прекалено силен стрес, била сте много притеснена на изследването или не са ви оставили да си полежите 30-40 минути, може също да излезе висок резултат, тъй като пролактинът е много динамичен.

И знам че точно в средата на МЦ е нормално да е леко завишен.

Толкова имам аз като информация по темата Rolling Eyes не знам дали съм полезна или не.

Желая успех на всички дами!

От известно време следя, но рядко пиша. Мен ме чака първа стимулация и инвитро след Нова година, другия месец чакам заповедта, че този не успях са я хвана. Доста се притеснявам - имам чувството , че сякаш съм още на “входната врата” на проблема даже не съм тръгнала по дългия път, който ме очаква, а вече минаха 2 години (които с премеждията ми се струват повече). Надявам се да не се окажа права и да се случат бързо и безпроблемно нещата.

Много се възхищавам на хъса, с който се борите Heart

Общи условия

Активация на акаунт