Любители на котки - Тема 187

• 34 968
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Красива Тери! Рядко я виждам😊

При ключарите също има такава услуга.Трябва ти графиране.Обаче има мн начини да си тагнеш котката-бродираш,рисуваш номер с бои за плат върху нашийника.Има такива тубички/ние имаме, но не ми харесват/,вътре е с листче и пишеш,каквото решиш.Може и да напишеш номер с тези букви и цифри от мъниста,които продават...може и да си го изработиш с въздушен клей...Абе,варианти да искаш,стига да имаш фантазия.
Ние имаме от всичко.Те ги губят,омръзват ни..сменяме.Не е философия.
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/povodi_kaishki/sveteshti_nas … _aksesoari/350623

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 07:43 от red soul

# 646
Момичета намерих котенцата на болната майка за която писах онзи ден . Много са мънички и пухкави. Тъй като майката се разболя и не ги храни, ги храня аз . Хапват си душичките . Много хубави шарки имат . Обаче тъй като майката е външна и дълго време ги кри са се напълнили с бълхи . Кажете как да ги махна , те са може би на 2 седмици и малко защото щъкат и са си отворили очетата . Една друга котка ходи и ги ближе, което ме успокоява . Мяука по цяла нощ да отиде при тях , много е грижовна . Очаквам вашите съвети .

# 647
Ами,не мога да я гледм как се ближе упорито.Когато я спра,седи спокойно за няма и минута и отново..Изпрах едно от бодитата на Зак и го пуснах в сушилнята,но не се събра.Голямо и е.Няма и да я държа с него дълго,усещам че не и е ОК,но пък не се ближе.
Търся съвети как да я пазя да не си ближе коремчето и задните крака.Другия вариант ми е фуния,но отново не смятам,че ще и хареса.Да не я стресирам повече.

Поне Зак я приема с боди,не я гони.

# 648
Morkovelka99 ето тази ползваме и досега не сме имали проблем. Ние не пресяваме с лопатка, а направо на няколко дни се изхвърля всичко. Снощи купих от тази на Кауфланд в картонена кутия и ще я сложа после да видим

# 649
  • София
Скрит текст:
Morkovelka99 ето тази ползваме и досега не сме имали проблем. Ние не пресяваме с лопатка, а направо на няколко дни се изхвърля всичко.
Снощи купих от тази на Кауфланд в картонена кутия и ще я сложа после да видим
Скрит текст:
Тази в картонената кутия слепва по-добре топките и е добре да се вадят. Така известно време само ще допълваш с малко бентонит, а няма да изхвърляш целия. Лошото е, че слепващото нещо в последните 2-3 месеца е по-малко и топките са по-лесно разпадащи се от преди. Но пак няма да има сравнение с предишната, която едва ги слепва.

Алиса, при толкова малки котета - само механично махане с пръсти. Те са с рядка козинка и се получава. Някои ветеринари ги пудрят, но обикновено няма ефект от пудрите. Но е добре да се предприеме нещо, защото от бълхите получават анемия и умират.

# 650
Бодито сякаш е по-добрия вариант от фуния. До ден-два ще свикне.

Напомни ми да изровя бодито от Фиона и да го изпера и приготвя за Чуи. Другия месец навършва 6 месеца и трябва да мислим за кастриране вече.

# 651
alisa212 на толкова малки котета нищо не можеш да сложиш освен да вземеш и механично да ги изчистиш. Най-лесно стана в мивката да мокриш котето и на мократа козина се забавят бълхите и по-лесно ги убиваш. Само, че аз съм имала случаи котетата да ги е много страх и мъжа ми ги държи, а аз чистя. Най-трудно е с черните котки ама с едно фенерче светиш на главата/нея не я мокриш/ и бълхите гледат да избягат на сухото и там ги хващаш.

Ето ги нашите лудетини. Женско на име Сияна и мъжко/с двете различни очи/ Лъки.

# 652
Red, подкрепям идеята за боди. Ясно, че няма да й хареса, но ще свикне, те са адаптивни.
Алиса, и аз мисля, че само механично премахване при толкова малки котенца. Някъде бях чела наблизо да има чаша с гореща вода, за да се пускат бълхите. От студена вода може да изскочат. Да ви кажа, работи. След някой ден, и пудра. Както ми казаха в една клиника, обилно, чак да пада по плота. После изресване леко, и да се пази да не се облизват веднага. Мъничко като поотраснат ги къпя с кот. шампоан, подсушавам с кърпа, и докато са влажни пак внимателно гледаме за бълхи. При влажна козинка, то пух още, се виждат идеално дзверовете. А какво става с болната котчица, лекувате ли я?

# 653
Биби беше на около 3 седмици, когато я носихме при вет-а и той я пудри с нещо, против бълхи.
За 3-4 дни изчезнаха, на котето му нямаше нищо от пудрата.

# 654
Привет, момичета! Аз ни в клин, ни в ръкав се включвам сега за бентото и на мен така понякога ми се дроби на по - дребни частички и си изтича през лопатката та купих още една и ги комбинирам според случая, (ще приложа снимка) и улавят всичко. Сега като съм по-заета и ме няма за дълго, тоалетната е пълна със съкровища и голямо ровене и чистене пада. Joy
Ох, че е красива Тери, май не я бях виждала до сега. 😻
Пате, и твоите бели красотички, много, много сладки.😻😻
На Линка започна да ѝ расте повечко козинка май, една такава плътничка ми изглежда 😂
Утре ще давам за пръв път хапченце за обезпаразитяване и се чудя ще се справя ли, до сега ветеринарката ги даваше, каза, че може и в храната, не го ли усещат, ами ако не я изяде все едно нищо не съм дала... ? Или да се опитам в устата направо, чудя се 🤔
Лопатките и една Лина 😁

# 655
  • София
Здравейте, ще помоля за съвет. Давали ли сте нещо успокоително на котка.
Моят дядо напоследък пие и пишка преклено много. Предните дни го водих на ветеринар и за тяхна изненада след вземане на урина и кръв - бъбречните показатели са добри. Но разбрах, че съществувал идиопатичен цистит, т.е. на нервна почва. Вярно, че той милият преживя много, а и тоалетната от няколко месеца му е закрита, а той държи да си върши работите с опашката навън. Трябва да избираме между 2-3 дневно чистене на тоалетната и опасност да се изпикае някъде (за съжаление, има навика на спалнята, не на пода)
Този дълъг увод е за да попитам - явно е донякъде стресиран, постоянно мяука, ако има повече от 1 човек вкъщи. Да опитам ли с нещо успокояващо, има ли полза от тези добавки?

# 656
Lusia, хапчето директно в устата, гледай да го пъхнеш бързо и директно в гърлото. Смело, бързо и без суетене, за да не уплашиш котето. Дръж устата няколко секунди затворена, за да го глътне и да не го изплюе или изкиха.

# 657
Здравейте, ще помоля за съвет. Давали ли сте нещо успокоително на котка.
Моят дядо напоследък пие и пишка преклено много. Предните дни го водих на ветеринар и за тяхна изненада след вземане на урина и кръв - бъбречните показатели са добри. Но разбрах, че съществувал идиопатичен цистит, т.е. на нервна почва. Вярно, че той милият преживя много, а и тоалетната от няколко месеца му е закрита, а той държи да си върши работите с опашката навън. Трябва да избираме между 2-3 дневно чистене на тоалетната и опасност да се изпикае някъде (за съжаление, има навика на спалнята, не на пода)
Този дълъг увод е за да попитам - явно е донякъде стресиран, постоянно мяука, ако има повече от 1 човек вкъщи. Да опитам ли с нещо успокояващо, има ли полза от тези добавки?
Можеш да му даваш Уриновет капсули. Те са с успокояващ ефект и подкиселяват урината, против цистит. Гериативет също имат ДЛ-метионин в състава си и глюкозамин антиоксидативен стрес, както и други помощи за старчетата.
Или просто да даваш уринарни паучове известно време. Не се шашкай от обема на урината, ако относителното ѝ тегло е нормално. Колко му е пх? Ако е към алкално, спокойно можеш да му даваш добавки и уринарна храна.

# 658
  • София
Кити продължава с кутията Smiley

Почти непрекъснато спи в нея. Купуваме незнамсикакви легла, постелки, играчки, я тя се радва най-много на кутия от обувки и смачкана на топче касова бележка... Joy

# 659
Котките ни учат да сме минималисти и да ценим малкото, което имаме. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт