Любители на котки - Тема 187

• 34 978
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте. Може ли да ми препоръчате котешка тоалетна? Затворените дали са по-подходящи да задържат миризмата? Имаме 2 котенца и на едното каквото и да яде много му мирише акото, в момента сме с отворена и ползваме тоалетна от Лидл.
Да, затворената доста подобрява нещата, но сменете и бентонита на Лидл. Той е един от най-лошите, които се предлагат на пазара, редом с кауфландския. Вземете някой ултра/супер абсорбиращ, при който топките се слепват хубаво. На пръв поглед са доста по-скъпи, но пък са по-икономични. За съжаление не мога да препоръчам марка, защото за пореден път развалиха качеството на тази, която използвам и съм в търсене на нова.

# 616
  • Варна
И аз идвах с въпрос за тоалетната. Взех от кауфланд, ужасна си е, едра, не слепва добре и остават малки части които не могат да се вземат с лопатката, смесват се с чистия бентонит и ...не е ок.

# 617
Ние ползваме соева тоалетна. От моя опит на weelitter е най-хубавата. Не мирише, слепва се добре и бързо се разтваря направо в човешката тоалетна - за мен това е доста голям плюс, екологично е и не ми седи торба с използвана котешка тоалетна в дома.

# 618
Noragami, стискам палци бързо се намери момчето!
Лусия, ама тази Лина е бонбон, много хубавка.
Чакам да прочета добри новини за прегледа на Сакура, гледах и моята вкъщи, не забелязвам да има плешиво на лапките, ама не е била навън доста време вече. Нещо откакто я изпуснахме пролетта при разходката, и все пак успяхме да приберем, никой не иска вече да я извежда. Само на балкона с надзор да клюкари.

# 619
  • София
И аз идвах с въпрос за тоалетната. Взех от кауфланд, ужасна си е, едра, не слепва добре и остават малки части които не могат да се вземат с лопатката, смесват се с чистия бентонит и ...не е ок.
Доста време купувах ултра или супер слепващ бентонит от Кауфланд в картонени кутии. Цената е около 7.50 лв. Последните закупени кутии са с понижено качество. Все пак е много по-добра от едрия бентонит в хартиените пакети. Подобна кутия има и в Била с тяхната марка Зоороял. Обаче последно видях, че е станала 12 лв. и макар да имах купон за 30% отстъпка, се обърнах и си тръгнах. Не знам дали не са я развалили и нея, но може и да не са. Може би Кауфланд в стремежа си да поддържат по-ниска цена са се съгласили на по-ниско качество. Друга тоалетна, от която бях много доволна, но е по-скъпа и отдавна не съм купувала е ето тази:

Снимката е много стара и отдавна не е на тази цена. Продават я в Кауфланд. Преди време се разочаровах и от тоалетните с марката на ДМ. Това мога да кажа за бентонитите, които съм пробвала. Соевите са добри, но за мен са доста скъпи. Не мога да си ги позволя. Все пак у нас, с 5 котки, си имаме един малък торов завод. Joy

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 16:26 от Таня67

# 620
И аз взимам тоалетна от Кауфланд, защото ми е по път и не е за постоянно ползване. Аз си мислих, че лопатката, която имам не е хубава и не може да почисти добре 🤣🤣🤣,  а то бентонита не бил стока. Ужасна е, наистина. Супер бързо се замърсява, защото не може да се почисти добре пишканото. И мирише. За постоянно ползване в апартамент за мен не става. Аз съм взимала хартиените пакети от 10 литра, а и от 5 нямат разлика.
Във фейсбук някой хвалеше лидлските, но аз там не съм виждала. Преди месеци се появиха някакви цветни пакети, но вие казахте, че не струва и не съм взимала от там. Обаче Преди тях не бях виждала да има.

# 621
  • София
Ох, Танче, с този "малък торов завод" не мога да спра да се смея Simple Smile

Свекърва ми живее в едно малко градче в Родопите до гръцката граница, в къща. Откак я научих, че котешкия "тор" като биологично оръжие гони плъхове и мишки, стратегически разнася съкровищата на Барни по външния периметър на двора.

# 622
Майка ми 2 котки с котешката тоалетна на Лидл и слага сода бикарбонат в нея и не мирише. На няколно дни до седмица макс се изхвърля всичко и се сменя с нова, имала съм и 5 котета с 1 тоалетна в гаража еми не миришеше така. Сега това като отиде и свърши работа и се умирисва цялата къща. И най-интересното е ги пускам да се разжождат на двора и като им ср доходи седят и чакат на вратата да ги пусна/ако не е отворена/ да си свършат работата вътре. Затова се замислям за затворена ама не знам има ли значение някой модел или да хващам някоя и това е. От Кауфланд съм взимала една кафява итвратителна 🤮 и силиконова/или там както се води/ и не ми харесват. Сега ще отскоча да видя има ли друга да пробваме.
Sharky* върши ли работа наистина така да наръся и аз. При нас котките спят пред гаража, а вътре мишле.

# 623
Алергия.Аз предполагам,че е към обезпаразитяващата пипета /преди 2 сед.в един ден им биха и ваксина и ги обезпаразитиха външно и вътрешно.Зак си е бомба/.Вет казва,че е възможно,обаче предполага алергия към бълхи,което е странно за мен,понеже тя тогава провери и двамата и нямаха.Сега също нямаше и в къщи нямаме.Също така не сме сменяли храна,препарати и постелки където лежи/понеже е на коремчвто/.Всичко си е същото. Би и инжекция,каза че държи 4 седмици.Би трябвало да я успокои и тя да престане да се ближе,но тя пък няма как да се ближе повече от обичайно,защото откакто я имам, прекарва 90% от будното си време да се чисти.Когато спре да се ближе по коремчето,вет каза, че до 4 седмици ще има козина.
Ще видим.
Преди да тръгна намерих тази статия,голото място е същото като при Сакура,няма срупеи,неравности,просто гола кожичка.
https://www.bgfermer.bg/Article/5952057

# 624
Защо ме викаш, Хусе е шведски бранд без зърно. Около мен всички си хранят котките или с Хусе, или с Роял канин. Качеството се води доста по високо от Канин-а. На Зеления съм давала бебешката и lyster care. Взех му и консерва с телешки пастет, ама той не го яде( той не е критерий изобщо, защото е злояд. Той и месо не яде, ама краде пица)

# 625
  • София
...
Sharky* върши ли работа наистина така да наръся и аз. При нас котките спят пред гаража, а вътре мишле.
Според тези, да: https://www.pest-control.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Аз го знаех от колежка.

# 626
  • Стара Загора
За тоалетната да се изкажа и а 😁
Ползваме тази сега. Взимам я от Метро за 10 лв.
Не мирише, прави хубави топки, но най-голямото удобство е изхвърлянето в тоалетната.

# 627
Red,
Фиона ми реагира алергично преди няколко години години към обезпаразитяващата външно пипета, която обичайно ползвахме дотогава. Тогава опада козината на врата локално, точно където бях сложила течността и малко повечко в периметър. Без струпеи, рани или зачервяване, просто гола кожа. Оттогава обезпаразитявам с едни хапчета за алергични котки и вече няма реакции. Възстанови се козината след няколко седмици.

# 628
  • София
Сетих се, че преди време в темата имахме една Суши. Коремчето ѝ оплешивя напълно. Мислеха си за всякакви кожни болести, алергии и какво ли не. Накрая установиха, че е от депресия. Депресирала се е от това, че не може да хване лазерчето и след неуспешния лов се ближе и дори хапе по корема. Някак го свързах с това, че Сакура много се ближе. Дали не е свързано със стрес? Беше навън 2 седмици, а сега отново свиква с дома и със Зак. Възможно е това близане да е на психическа основа. Все пак може и алергия да е. Скоро действието на препарата ще отшуми и ще се проличи.

Лалка, колко е голям този пакет? Май е мъничък. Когато ползвах Weelitter, изсипвах наведнъж 18 литра, а тогава бях само с 3 котки. Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 17:47 от Таня67

# 629
  • Стара Загора
Лалка, колко е голям този пакет? Май е мъничък. Когато ползвах Weelitter, изсипвах наведнъж 18 литра, а тогава бях само с 3 котки. Simple Smile

6 литра е. На мен ми стига за 20 дена, пряко сили месец.

Общи условия

Активация на акаунт