ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 662
  • 821
  •   1
Отговори
# 465
Alison, аз лично не виждам нищо обидно в мнението ти. Всеки има собствено усещане за нещата и смятам, че те разбирам в известна степен (не казвам напълно, защото да не забравяме крилатата фаза "човек като си знае какво му е, само той си знае какво му е"), предвид това, през което сте минали!

Тези дни имах малко време сама с мислите си и както казах съм малко в дупка. Чудих се дали не трябва да се откажа, дали живота не ми крещи в лицето, че трябва да спра да опитвам. Обаче осъзнах, че колкото и да ми е трудно сега, никога няма да си простя ако се откажа от идеята да имам още едно дете. Вероятно имам някаква граница, след която ще си кажа "опитах и направих каквото можах" и се надявам като я стигна да я позная, но за момента съм сигурна, че не съм там.
Скрит текст:
И въпреки всичко, мисля, че и преди съм казвала - моето семейство никога няма да е пълно, защото знам, че едното ми момчве го няма, но си искам още едно живо дете.

# 466
Мила ❤️ Така е, за стари пациенти на Калчев не се чака толкова много време. Нямам търпение да ми се похвалиш скоро. При нас този месец започна 5та година борба по всевъзможни начини. Аз също не се наемам да обяснявам подробно, защото понякога думите не стигат. Просто вяра и спокойствие са нужни. ❤️☺️🙏
Файонче, честит рожденик! ❤️
Момичетата много добре са описали емоциите, които изпитваме след многобройните ни опити. Това е напълно нормално и няма нужда да се самообвиняваме. Аз много се радвам на бебета и бременни, когато идват в аптеката. Доставя ми огромно удоволствие да ги обслужвам. Малко е тегаво на работа в определени моменти, защото ние много преди всички започнахме с опитите, а при тях от първи/втори месец им се родиха деца. Дори някои имат и по две даже, като естествено всеки път се говори за тях и някак не се вписвам в такива теми.
Скрит текст:
Няма да забравя първото ми неуспешно ин витро...бях убедена, че ще е успешно и когато видях ЧХГ "0" се сринах, като в същия ден моя колежка беше родила момиченце. Почувствах се все едно са ми "откраднали" мечтата. Добре, че съпругът ми беше до мен, защото аз от другаде не получавах подкрепа(като изключа форума, но имаше и такива, които ме упрекнаха, за моите чувства).
 Има и другата крайност. Една доста по-голяма от мен жена(има син след дълги години опити) ми зададе въпросът "Не ги ли мразиш?", като имаше предвид бременните. Бях малко изумена от нейния непукизъм, какво бих си помислила за нея. Естествено, аз не изпитвам омраза, а болка от моите неуспехи. Тааа, хора всякакви. Просто никога не трябва да съдим(Съдникът е само един) и ако не можем да окажем подкрепа е по-добре да си замълчим!

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 16:45 от Kactus

# 467
  • София
последният път когато изпитах това чувство, че все едно някой ми е откраднал моето беше след ИБ, около Коледа или Нова година не съм сигурна. Дойдоха на гости познати, с които бяхме близки преди да се роди първото им дете, после разредихме вижданията. Та 2-3 месеца след ИБ бяхме на сватбата им и от тогава до Коледа не се бяхме виждали. И на това ни виждане мрънкат едни - ми ние чакаме бебе през февруари. 11.02.23г. беше датата на термина, ако не беше ИБ. Държах се през цялото време, след като си тръгнаха такъв рев му ударих - ММ не можеше да разбере какво се случва. След това си казах край, това трябва да спре. Седнахме обсъдихме нещата и преминахме към подаване на документите за фонда. Искам да ви кажа, че от онзи момент нататък аз се чувствам спокойна, че имам шанс нещата да се получат. Въпреки ужасните първи два опита все още вярвам, че ще се случи. Тогава когато трябва да се случи!

# 468
Ох, Кактусче,  благодаря ти🥰
От сърце пожелавам до края на петата година да гушкаш бебе ❤️или две 💙💜.
Шантал третият ще е успешен ❤️
Аз се чувствам странно. Последните месеци си починах добре от пътуване, прегледи и тн.
Сега се настройвам за нов опит . Утре ми е прегледа и дано всичко е наред да стартираме.

# 469
Оххх как 5 месеца за Калчев.. аз бях решила да запазвам за него, ако и този път няма положителен развой на събитията, ама доста ще трябва да почакам значи.

# 470
Мен се опитва да ме събаря нещо... Колежките са болни, много болни деца има (работя в детска градина като учител).... Цял ден съм с главоболие, температура 36,9 на ръба..... 😔

# 471
Аз вече се включих по темата, вие доста сте изписали, едвам ви изчетох. За мен това са нормални чувства, но не бива да оставяме да ни изяждат, защото само на себе си вредим.

Believe, ние вкъщи от 2 седмици си предаваме един вирус и още няма оздравяване, на мен от 3 дни ми е зле, а днес също ми се гадеше, което е по-скоро от ПМС, отколкото от вируса. Радвам се, че тази седмица е кратка.

# 472
И аз имам чувство, че нещо ме събаря. От два дни сам абсолютно изтощена. Днес сме на вечеря с приятели и вместо да се радвам аз искам да си легна в 9 и да гледам игри на волята…
Да ви питам … има ли възможност от витамините които пия урината да ми се е оцвети в жълто?

# 473
Да, от Б комплекс става искрящо жълта 😁

# 474
Аз не се дразня, че хората имат деца или че жените са бременни. Чувствам се подтисната, че при нас не се стига до раждане на дете. Обаче се дразня на хора, които имат деца и не им обръщат нужното внимание. Такива, които се оплакват че е толкова трудно на 4-ия месец, след като се е родило. Не ме разбирайте погрешно, далеч съм от мисълта, че отглеждането на деца е супер дупер лесно, че системното недоспиване не оказва влияние на психиката ти и на настроението ти. Обаче направил си дете, значи си го искал, а после нямаш желанието да го гледаш. Или имаш възможност да си легнеш с детето и да си поспиш с него, обаче черпака и метлата са по-важни. Имам хиляди примери, няма да ги изброявам всичките. А наскоро ме втрещи как близки плашеха голямото си дете, на 5, че щом не слуша, ще извикат полицая, за да го вземе. Не мога да си представя какво се случва в душичката на това детенце. Да не говорим, че полицията трябва да е авторитет за хората, не да имат страх от нея.

# 475
Да и аз се дразня на това как някои родители не оценяват щастието което имат.
На моята кръщелница баща и ги заряза заради по-млада жена. Не отиде на нито един първи учебен ден. На всичкото отгоре позволил огромното му куче да нападне четири годишната му дъщеря и да я влачи за косата, като накрая и се накарал на нея че е лигла и реве. Детето беше в шок месеци наред.
Не искаше да ходи при татко си, което за него беше добре дошло🤨

# 476
Аз вече се включих по темата, вие доста сте изписали, едвам ви изчетох. За мен това са нормални чувства, но не бива да оставяме да ни изяждат, защото само на себе си вредим.

Believe, ние вкъщи от 2 седмици си предаваме един вирус и още няма оздравяване, на мен от 3 дни ми е зле, а днес също ми се гадеше, което е по-скоро от ПМС, отколкото от вируса. Радвам се, че тази седмица е кратка.

Миналата седмица тъкмо преди да тръгне мъжо и двамата изкарахме стомашния вирус..... Сега явно от децата пак ще ме хваща нещо.... Много е лошо, че покрай тях постоянно и аз съм болна.... Не знам вече какви мерки да вземам, но съм постоянно с парацетамола, пръскалата за гърло..... На моменти се изморявам от всичко това...

# 477
Съжалявам, че малко ще отклоня темата, но какво мислите за прогестерона? Чхг като гледам е добре.
Прикачвам и от понеделник (прогестерона е в др. Мерна ед.,)

# 478
Аз се коригирам, качила съм грешна снимка на тестове. Извинявам се... това е правилната:

Досега съм ползвала само един вид, но напоследък нещо ги развалиха май, затова взех тези, пък са и по-евтини.

# 479
Момичета... С риск, но да ви попитам.... Как контролирате тютюнопушенето? Преди аборта ги бях намалила на мааакс с тенденция да ги спра тотално в хода на бременността, защото АГ тогава каза да не ги спра от раз....
Сега се хващам на моменти, че прекалявам с цигарите.... Твърдо съм решила да ги намаля до минимум, не знам как да се залъгвам обаче.....

Общи условия

Активация на акаунт