ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 661
  • 821
  •   1
Отговори
# 480
Момичета... С риск, но да ви попитам.... Как контролирате тютюнопушенето? Преди аборта ги бях намалила на мааакс с тенденция да ги спра тотално в хода на бременността, защото АГ тогава каза да не ги спра от раз....
Сега се хващам на моменти, че прекалявам с цигарите.... Твърдо съм решила да ги намаля до минимум, не знам как да се залъгвам обаче.....

Това намаляване не помага. Дайте си воля. Пуша от 10 клас, края на Август спрях от раз. За сега държа фронта

# 481
  • Замък сред облаците
Моника, качил ти се е прогестерона (стойността на ng умножаваш по 3 и получаваш приблизително в nmol, важи за прогестерона). По всичко изглежда че Б върви добре.

Монита, не ги знам тези тестове, сори.

# 482
Аз с цигарите съм много грешна, гледам да пуша по-малко, ама май не ми се получава. Напоследък съм повече на Гло стиковете и се старая поне нормалните цигари да намаля. Пуша от 15 години.

# 483
Аз доста пуша, знам естествено колко вреди, предвид и опитите за забременяване. На един от прегледите, обяснявам се аз на гинеколога, кое как защо, казвам и че пуша не малко, и той "А, то с тази ендометриоза, пушенето да ти е проблемът" Joy Така се смях на това трагикомично изказване.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 19:49 от Anigo

# 484
Твърдо бях решила до края на август да спра цигарите и да съм бременна 🤭
Спрях да пуша юни преди една седмица започнах отново... Много ми помогна книгата "Не пуша вече" на Алан кар от кутия и нещо на ден след 2 седмици не се сещам за цигарите.... Но явно нямам психика вече и уш се утешавам така. Сега съм на тема здравословно хранене, но и там се дъня яко с тия 12 часови смени без сладки и солени боклуци...
Вярвам че всеки може да постигне всичко, стига да го иска силно и да дава 100% от себе си

# 485
Момичета... С риск, но да ви попитам.... Как контролирате тютюнопушенето? Преди аборта ги бях намалила на мааакс с тенденция да ги спра тотално в хода на бременността, защото АГ тогава каза да не ги спра от раз....

Ами аз с намаляване не мога, само от раз стана, 3 дни след като ми излезе положителен тест. Пък и то лесното намаляване е с 2-3 цигари на седмица, аз както пуша ще отнеме цялата бременност.
Сега пак пуша, ма поне зная, че мога да ги спра, че преди хич не бях сигурна, че ще успея.

# 486
Сега се хващам на моменти, че прекалявам с цигарите.... Твърдо съм решила да ги намаля до минимум, не знам как да се залъгвам обаче.....

Аз за себе си първо да кажа, че пропуших за първи път като студентка, опитът ми преди това беше половин цигара в 9ти клас май. Ама като пропуших, просто много ми хареса. На някои им се пие, на мен ми се пуши.

Спирала съм цигарите няколко пъти, всеки път от раз, а аз пушех по много, кутия и повече на ден. Това, дето го обясняват за стреса, са глупости. Нищо стресиращо няма, иска се воля. И също, да се занимаваш с друго, без да дебелееш. На мен пушенето ми беше като да ям солети, някак колкото да минава времето. Установих, че много ми помага и ме успокоява да пия чай в началото след спирането от раз. След първите две седмици въздържание вече почти не ми се пушеше. Помага, че около мен почти няма пушачи. Аз пушех последно електронна цигара и всъщност ги спрях, защото ми се счупи айкоса и си казах - хайде да видим колко ще изкарам без. Аз съм от хората, които могат без, но не могат с една, затова най-добрия метод на въздържание е просто да няма вкъщи изкушения - цигари, шоколад, торти, сладоледи, чипсове и подобни. 😁 Не купувам.

# 487
Ние с мъжа ми вкупом пропушихме покрай неговите здравословни проблеми, пушихме 2 месеца и ги спряхме окончателно преди 2 месеца. Нашето пушене беше прекосили по 10 цигари на ден, ама си беше станало навик. Тъй като свързвахме навика само с домашния уют на лятната тераска, използвахме повода като бяхме на две поредни по-дълги почивки да се откажем, защото на друго място не си позволявахме да пушим и не ни беше навик. Пък и по едно време беше толкова горещо, че съвсем се отказвахме да излизаме навън само за цигара.

Първите 2 седмици като се върнахме и двамата много се стараехме да не се изкушаваме един друг и да не предлагаме, после стана по-лесно. Като мина един месец пак ни се пропуши, но пак устояхме на изкушението и сега вече грам не се сещаме.

Аз от тийнейджърка пуша по 1-2 месеца през 2 години и ги спирам без проблем, даже неусетно. Всеки път като съм пушила цигарите ги свързвам само с конкретна ситуация, в социална обстановка често и съответно навика не е толкова вкоренен. Има хора, които не могат да пият кафе без цигара и не могат след секс да не пушат една.

# 488
В тази връзка да кажа, че аз почти спрях да пия кафе откакто не пуша. ✌😆

# 489
Моника, тези тестове са от али експрес.  Ползвала съм преди години.  Бях доволна, даже поръчвам поне 2 пъти. Само да знаеш да ги държиш да се напояват повече, поне 40-50 секунди. Пробвай един,  два и ще видиш какви черти ще покажат. Дано са ти на късмет 🍀

# 490
Три пъти съм се отказвала от никотина и трите пъти с големи мъки. Първият път преди да започнем изобщо опити. На няколко пъти се разревавах. И книгата на Алън Кар четох тогава, изобщо не ми помогна. Няколко месеца след аборта не пуших, след това се изкуших и запалих една. Стана ми гадно, но желанието го имаше. Минах ма Айкоз. Пет-шест месеца след това една колежка ме зариби с вейпове, от тези с течност. Тях съм ги спирала на закъснение и пак с голяма мъка. Сега предприех друга тактика. Започнах да им намалям никотина, като целта ми е да стигна до без никакъв и след това да ги спра.

# 491
Аз не пуша.
Иначе и аз имах такъв период около мен много бременни вече на финала или наскоро родили или с малки бебета и бях се отдалечила от всички тях ....

# 492
  • София/Севлиево
Никога не съм пушила,само съм пробвала като ученичка и студентка и не ми хареса.А ММ ги спрял от раз след едно препиване като студент,толкова му било лошо като запалил.
Кафе спирам да пия само като съм бременна -от самата миризма много ми се гади и дори не искам да виждам как някой друг около мен пие.Иначе мисля,че не прекалявам с него-по около 240 мл на ден изпивам , чисто без нищо.Малкия само да ми набара чашата и той пие, явно фактът че преди да го родя пиех такова кафе,но в доза около 160 мл на ден си казва думата.Как не му горчи и не го превъзбужда не знам.На големия исках да дам за ниското кръвно,само го близна и до там...

# 493
Аз преди пушех и спрях от раз като забременях. Но никога не съм била страстен пушач, както и пияч. Не обичам да пия примерно вино всяка вечер, както правят доста жени. Но пък си имам моите пороци, не мога без кафе и кола Grinning

# 494
Аз спрях цигарите на абсоквеснткия си бал  Юли месец и от тогава не съм пушила. Едни приятели имат нещо като цигари й с плодов вкус е дима и мириса, зареждат се от магзина с различен вкус едни течности. Не знам как се казват, но ги пробвам от време на време и ми харесват. Кафе пия всякя сутрин с мляко единствено.
Да се оплача, че ми е 3 ден и той почти не тече. Не знам какви са тези аномалии този месец.

Общи условия

Активация на акаунт