Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 24 622
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
Скрит текст:

ягоди на шайби

малини

боровинки

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 07:03 от vox

# 271
Ама какво ги правим после Joy

# 272
  • под тепетата
Благодаря, vox! Дано и да ги има, че предния път нямаше какаови зърна и в двата магазина и се ядосвах!
 jenata, ядеш и рИвеш Smile или слагаш на сладкиши, кремове...

# 273
Скрит текст:
Лиофилизацията (сублиминационно сушене) е процес на шоково замразяване под налягане и вакуумно изсушаване. Сухия плод е с по-висока концентрация на биологично активни вещества от изходната суровина. Вкусът се запазва. Има висока степен на усвояване от организма.

Аз специално ги използвам за декорация. Имат наситен вкус, запазват форма. С Мики сме коментирали, че ако се стрият много фино, стават и за добавяне на цвят на френските макарони. В една друга тема беше показала как изглеждат и помня, че много се впечатлих.

Биляна, ако няма в твоите магазини, ми пиши. Аз също съм от Пловдив и в магазина до работата ми ги има със сигурност. Ще ти взема. Hug

# 274
Т.е. ги слагате за декорация без да им правите нещо допълнително? В роис също има лиофилизирани плодове

# 275
Да, ето тук съм използвала малини и боровинки. Директно от пакетите.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 12:46 от vox

# 276
  • под тепетата
Благодаря, vox!  В този на халите нямаше, в този до Гранда открих боровинки и малинки. Реших, че и за подарък за сестра ми искам спешно. Тя ще ги оцени.
 Mikkey, тортата е един път!

# 277
  • In transit
Ядем ги, слагаме ги в десерти, стават и за ароматизиране и оцветяване на макарони.

# 278
Ядем ги, слагаме ги в десерти, стават и за ароматизиране и оцветяване на макарони.

Това ясно, но исках да питам за украсата. Видях вече, благодаря! Heart Eyes

# 279
  • In transit
Да ви покажа моят вариант на торта Медовик, с шамфъстък и малини. При мен малиновия сос беше микс от малини, касис и малко вишни. Имах останали домашни във фризера и беше идеалния повод да ги използвам. Този месец се събраха повече семейни празници, иначе не правя толкова често торти. Grinning

# 280
Mikkey, фантастична е тортата! Heart Eyes Пожелавам ти да имате още много хубави поводи да я приготвяш!

# 281
В сезона на ягодите реших да направя една тематична торта. Simple Smile

По тази рецепта.
https://daniscookings.com/bg/chocolate-cake-with-strawberry-frosting/

Блатовете се получиха 4 на брой. Единия веднага го заделих, с идеята да направя и една мини торта, с такъв акцент.
Скрит текст:

Намерих балон, постарах се да се получи красива шоколадова "дантела". Оставих я цяла вечер да се втвърди хубаво и това е резултата, след като спуках балона! Simple Smile
Скрит текст:

Нямах друг избор освен да мина на вариант, мини торта с деконструирана "дантела".

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 19:54 от vox

# 282

Аз съм правила нещо подобно за една коледна торта.

# 283
Пак е много хубава тортата, със здраве да си я хапнете!
Аз също съм почитател на ягодите, но откакто ги има, купувам, заделям за торта и...ги изяждам с останалите  Simple Smile
Само веднъж направих две еднакви торти, че носих и на децата, и продължавам да заделям, последно заделих от ягодите за конфитюр, ама дали ще излезе и торта...

# 284
Кубратова, благодаря! Hug

Danifin1, ще издадеш ли тайната?  Как успя да постигнеш тази перфектна форма?
На клипчето, което гледах изглеждаше, като детска игра. Не бях подготвена за това което се случи! Joy
Сега чета, че с по-дебели балони се получавало така.

Общи условия

Активация на акаунт