Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 153
  • 919
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте. Миналата година в школо имаше една опция да може да се гледа на коя дата кой урок е предаден. Сега не го намирам. Дали не е премахната тази функция?

# 286
Май зависи от училището дали е пуснато като опция. При едното ми дете мога да виждам темите ден по ден, при другото в друго училище - не.

# 287
Благодаря. Намерих го, вярно че в теми беше. Поддържа го и новото училище и е както в старото, не всички учители го попълват. Важното е, че по основните предмети ги има
 За съжаление на дъщеря ми й се налага да отсъства втора седмица, това от детската градина не се беше случвало.

# 288
  • на последния етаж
Колко време след подаване на заявлението за еднократна помощ би трябвало да получа сумата? Подадох на място на 27.09., все още няма нищо.

# 289
Мисля, че срока е 20.10, като за детските надбавки.

# 290
На моя син му дойде до главата да учи, за да разказва, а не само да огражда отговор. И то по омразен предмет - биология. Ще ги изпитват писмено по няколко урока и трябва да може да пише по една от темите. Ами не може. Научил нещо с общи приказки и мисли, че е достатъчно. Не владее понятия, обобщава - много видове имало, различни функции изпълнявали, нещо си било отвън на тялото и вътре в тялото. Ей такива импровизации. Говорих много, обяснявах какво се очаква от него, слуша ме като цяло, но не иска да си даде зор. Тест, ако може да е.
Повечето ученици са така. Самите системи на изпитване и оценяване също го предполагат.
Да разказваш, отсяваш и анализираш информация е много по - трудоемко.
Но може да се овладее с повече упоритост от ученика и търпение от учителя.

# 291
Колко време след подаване на заявлението за еднократна помощ би трябвало да получа сумата? Подадох на място на 27.09., все още няма нищо.
Аз днес получих 150 лв, а заповедта беше преди 2 седмици, около 15ти превеждат на всички някъде беше писано.

# 292
И аз на тази дата съм подала. Казаха ми ноември.

# 293

И аз на тази дата съм подала. Казаха ми ноември.

Подадох на 14.09 електронно. Получих социалната помощ на 13.10.

# 294
Подадох на 13.09. електронно и получих писмо за "удължен срок за разглеждане" и обаждане, за допълнителни данни да пратя на мейл... Та в обаждането ми обясниха, че ако приложа/предоставя и бележка на хартия (може и сканирана), то ще се обработи веднага и ще получа плащане до 15.10. Ако чакат електронно, то ще се разгледа през октомври и плащането ще е "със сигурност след 15.10. , може би на 15.11."

# 295
Подадох електронно на 27.09, приложила съм и бележката. Обясниха ми, че заради натоварване и големия обем заявления, ще получа както писах през ноември. Иначе ми потвърдиха, че имам издадена заповед, за което всъщност звъннах, защото реално входящ номер никога не получих. Предполагам, че значение има общината, съответно службата, към която попадате, нашата е доста голяма.

# 296
Нашата община е малка, но и аз не получих заповед. Получих си обаче в срок парите, подадох на 15.09 на място с приложена бележка от училището, а парите получих на 12,10 заедно с детските.

# 297
Аз бележата я пратих сканирана по имейл в началото на учебната година (не помня точно датата в момента) и понеже не получих обаждане с входящ номер, им звънях няколко пъти. Чудех се вече дали да не пратя отново. Когато най-после се свързах, ми казаха, че са много заети и вероятно това е причината да не ми се обадят. Провериха и се оказа, че имам заповед, одобрена е бележката и да очаквам парите до 15.10. И ги получих на 12-ти.

# 298
  • на последния етаж
Подадох електронно на 27.09, приложила съм и бележката.
Аз също приложих бележката. Дадоха ми входящ номер и дотам.

# 299
Заявени на 26.09, получени вчера.

Общи условия

Активация на акаунт